Passat B6 2.0 TDI изчезва антифриза

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
GeorgiSrebrov
Автомобил: VW passat b6 varriant
Двигател: BMP 2006

Re: Passat B6 2.0 TDI изчезва антифриза

Мнениеот GeorgiSrebrov » Сря 29 юни 2016 15:22

Здравейте, само да ви кажа, че при мен мистерията продължава. :eek :eek Все така губи антифриз при определена ситуация. Ходих във Фолксваген и измериха за газове в охладителната система и казаха, че няма, и двигатля е в мн добро състояние. Смених пак капачката, ново казанче за антифриз и нова водна помпа (така и така трябваше ремъка да сменям). Вече съм тотален шах. Другата седмица пак ще ходя при един доказан майстор, пък да видим...

aleksandrina.pavlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksandrina.pavlova » Нед 27 ное 2016 9:28

Здравейте на всички. Имам VW Пасат 6. Преди няколко месеца започна да ми изчезва охладителната течност. Доливам, но пак се губи. Карам я доста, и което ме озадачава, е че течността се губи на различни интервали. Понякога 1-2 седмици всичко е наред, друг път 2 пъти в седмицата доливам. Може ли да ми дадете съвети преди да ида на майстор, че като ги знам какви са кой знае какво ще ми кажат и искам да съм подготвена малко или много. Ако имате и проверен майстор ще съм много благодарна. Колата е с 2 литров мотор мисля, че е 140 конски сили.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 27 ное 2016 10:02

Ако си със 8 клапановия мотор - гарнитура, ако си с 16 клапановия - глава. Това са основните проблеми, иначе другите варианти са: водна помпа, фланец, спукан ЕГР охладител.

GeorgiSrebrov
Автомобил: VW passat b6 varriant
Двигател: BMP 2006

Мнениеот GeorgiSrebrov » Нед 27 ное 2016 17:09

Да, както е казал колегата по-горе това са опциите горе долу. При мен имаше подобни проблеми (ако прочетеш по задните постове ще видиш, описал съм всичко.) и се оправи като свалихме радиаторите и ги измихме, но ето горе долу тестовете с цените които съм правил:
1. Нова капачка на охладителното казанче - оригинална 25 лв, китайска около 10. Препоръчвам оригиналната.
2. Казанче ново - 25 лв китайско, оригинално към 40
3. Тест за изгорели газове в охладителната система - Направих го в Порше София Юг - около 40 лв.
4. Тест за налягането в охладителната система - за мен беше безплатно, но не вярвам да е мн скъпо 20-ина лв макс.
5. Смяна на един тройник, който се оказа слабо място и от там е възможно да сълзи - не помня сумата за смяна, но пак не е скъпо.
6. Нова водна помпа - ако не си сменяла, че не каза на колко км е колата, но там имало някакви зъбчета ли не знам си какво и можело да превърта - аз смених помпа, ролки ремък - около 400- 500 лв.
7. Термостат - около 15 лв за термостата. Не знам колко струва при майстор да се смени, защото си го сменх сам, но не вярвам да е скъпо.
8. Прочистване на охладителната система с някакъв препарат- на мен ми взеха 40 лв + цената на антифирза.

От там вече гарнитура или глава мисля, че е скъпичко, но може би някой ще ти помогне с цени. Ако е гарнитура може да се включиш в 400-500 лв предполагам, а за глава май ще си към 1000 и нагоре. Стискам палци да не са последните две и успех. :beer

pancho vila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pancho vila » Съб 07 яну 2017 7:46

вижте охладителя на егр оттам доста пъти губи изолираите го не е проблем да се кара без него аз карах така доста и няма ядове.

Върни се в “Дизелови агрегати”