Черни ламаринки от ауспуха?!?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Черни ламаринки от ауспуха?!?!

Мнениеот Даскала™ » Нед 11 фев 2007 15:04

Значи ясно е,че това са от онези преградки на дупчиците,защото на такова ми изглеждаше парченцето(изтрелват се при форсаж)!Та въпроса ми е,за какво се слагат в гърнетата и какви са последствията ако се кара в това състояние?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Черни ламаринки от ауспуха?!?!

Мнениеот joker » Нед 11 фев 2007 15:31

Даскала написа:Значи ясно е,че това са от онези преградки на дупчиците,защото на такова ми изглеждаше парченцето(изтрелват се при форсаж)!Та въпроса ми е,за какво се слагат в гърнетата и какви са последствията ако се кара в това състояние?

Вероятно са частички от катализатора,ако мирише и на сероводород-със сигурност е това -махай го щото вероятно ще ти гори повече с него,а иначе нищо не може да стане тъй като ги изхвърля навън-не ги смуче навътре я!!!!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 11 фев 2007 15:41

Ама май не са от катализатора,защото него италианеца го е заместил с резонаторно гърне и много дрънчи сега :cry:
Възможно ли е от него да са или то няма вътре такива преградки/ламаринки :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 11 фев 2007 16:25

Даскале карай си спокойно а като дойде време да си сменяш гърнетата което сигурно ще стане скоро щом изхвърля тези парченца разпори задното гърне и ще видиш какви са.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 11 фев 2007 16:41

teodor6769 написа: разпори задното гърне и ще видиш какви са.

Задното ми е пробито с италианска бургийка фабрично :lol:
Правя гьолчета от него :roll:
Добрееееее.............сега при това положение ще харчи ли повече,ще върви ли по-малко или всичко опира до шума :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 11 фев 2007 16:52

99% до шума, и 1% разхода и вървежа.

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Пон 12 фев 2007 8:29

Колега мойте уважения ама искам да те попитам , с вещото око на специалист ли установи , че бургийката правила отвора е италианска . :beer

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 12 фев 2007 9:31

Даскала™ написа:Значи ясно е,че това са от онези преградки на дупчиците,защото на такова ми изглеждаше парченцето(изтрелват се при форсаж)!Та въпроса ми е,за какво се слагат в гърнетата и какви са последствията ако се кара в това състояние?

Тези преградки с дупчиците са основата на ауспухувото гърне.Благодарение на тях се намалява шума.Колкото по-малко имаш от тях толкова по-малка загуба на мощност съответно, по-голям шум ще имаш. Опасно е ако преградките от средното гърне задръстят последното.Тогава ще трябва да сменяш и двете едновременно :twisted:
А има практика, на последното гърне да се пробиват отдолу по 2 италиански дупчици ф5 заради конденза.

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 12 фев 2007 9:54

k22 написа:
Даскала™ написа:Значи ясно е,че това са от онези преградки на дупчиците,защото на такова ми изглеждаше парченцето(изтрелват се при форсаж)!Та въпроса ми е,за какво се слагат в гърнетата и какви са последствията ако се кара в това състояние?

Тези преградки с дупчиците са основата на ауспухувото гърне.Благодарение на тях се намалява шума.Колкото по-малко имаш от тях толкова по-малка загуба на мощност съответно, по-голям шум ще имаш. Опасно е ако преградките от средното гърне задръстят последното.Тогава ще трябва да сменяш и двете едновременно :twisted:
А има практика, на последното гърне да се пробиват отдолу по 2 италиански дупчици ф5 заради конденза.

Пробиват ги най-вече на коли с газови заради по големия конденз и съответно дават наполовина по малка гаранция като сменяш гърнета. :wink:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 12 фев 2007 22:27

koki_folza написа:Колега мойте уважения ама искам да те попитам , с вещото око на специалист ли установи , че бургийката правила отвора е италианска . :beer

Ами колата дойде с газова от Италия и на канала видях дупката идеално пробита :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”