Черни ламаринки от ауспуха?!?!
Черни ламаринки от ауспуха?!?!
Значи ясно е,че това са от онези преградки на дупчиците,защото на такова ми изглеждаше парченцето(изтрелват се при форсаж)!Та въпроса ми е,за какво се слагат в гърнетата и какви са последствията ако се кара в това състояние?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Черни ламаринки от ауспуха?!?!
Даскала написа:Значи ясно е,че това са от онези преградки на дупчиците,защото на такова ми изглеждаше парченцето(изтрелват се при форсаж)!Та въпроса ми е,за какво се слагат в гърнетата и какви са последствията ако се кара в това състояние?
Вероятно са частички от катализатора,ако мирише и на сероводород-със сигурност е това -махай го щото вероятно ще ти гори повече с него,а иначе нищо не може да стане тъй като ги изхвърля навън-не ги смуче навътре я!!!!
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Даскала™ написа:Значи ясно е,че това са от онези преградки на дупчиците,защото на такова ми изглеждаше парченцето(изтрелват се при форсаж)!Та въпроса ми е,за какво се слагат в гърнетата и какви са последствията ако се кара в това състояние?
Тези преградки с дупчиците са основата на ауспухувото гърне.Благодарение на тях се намалява шума.Колкото по-малко имаш от тях толкова по-малка загуба на мощност съответно, по-голям шум ще имаш. Опасно е ако преградките от средното гърне задръстят последното.Тогава ще трябва да сменяш и двете едновременно

А има практика, на последното гърне да се пробиват отдолу по 2 италиански дупчици ф5 заради конденза.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
k22 написа:Даскала™ написа:Значи ясно е,че това са от онези преградки на дупчиците,защото на такова ми изглеждаше парченцето(изтрелват се при форсаж)!Та въпроса ми е,за какво се слагат в гърнетата и какви са последствията ако се кара в това състояние?
Тези преградки с дупчиците са основата на ауспухувото гърне.Благодарение на тях се намалява шума.Колкото по-малко имаш от тях толкова по-малка загуба на мощност съответно, по-голям шум ще имаш. Опасно е ако преградките от средното гърне задръстят последното.Тогава ще трябва да сменяш и двете едновременно![]()
А има практика, на последното гърне да се пробиват отдолу по 2 италиански дупчици ф5 заради конденза.
Пробиват ги най-вече на коли с газови заради по големия конденз и съответно дават наполовина по малка гаранция като сменяш гърнета.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”