Какво е това?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Какво е това?

Мнениеот betaserk » Пет 02 дек 2016 8:46

Целия град е газифициран, живот и здраве, ако гори много това животно :Mr Green Fun ще мисля какво да правя, може един котел да прасна долу в мазата, но ме е страх много от тези газища, не малко хора отидоха на по-хубавото място с тая газ. Зависи кое ще ми е по-евтино, нямам намерение да си давам цялата заплата за това чудо. Ако гори много и не го ползвам ще го продам, гледам са към 2 бона, поне някой екстра лев ще има или за тези пари ще вложа за котленце в мазата на газ или един климатик горе. Ще видя какво как ще е, дано само не си остана на дърва :icon_lol

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 02 дек 2016 10:33

betaserk написа:удо. Ако гори много и не го ползвам ще го продам, гледам са към 2 бона, поне някой екстра лев ще има или за тези пари ще вложа за котленце в мазата :icon_lol

Ако намериш някой да даде за това нещо не 2 000 а 200лв веднага ми прати телефона му ,че и аз да му пробутам разни неща на далавера .... :mhihi

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 02 дек 2016 10:51

:icon_lol Ами същото го продаваха за толко, че и по-малкия модел. Примерно казвах, и за 1000 да е пак е ок, стига да има някой луд :screwy Може и да си го ползвам, не се знае още.

ma_in
Автомобил: Passat B2 _ Passat B5 _ Octavia 2
Двигател: JN _ ACK _ BMM

Мнениеот ma_in » Пет 02 дек 2016 11:50

К.Одаджийски написа:На едната от снимките се вижда, че още има налягане в системата, значи има някаква вода вътре в нея, което е добре и означава, че помпата може и да тръгне да се върти без да се наложи разглобяване.
ma_in написа:1 атм е малко, минималното е 1.5, като най-добре да е около 2.

Не го карай да си навлича беля на главата. Ако е напомпано налягането да 2 атм, като загрее водата и се разшири, възвратните вентили ще почнат да изпускат защото са на 2,5 атм. На студено 1 атм максимум, та като загрее водата да отиде на 1,6-1,7.

Максималното налягане на предпазния вентил е 2,5 бар. Ако го сложи на 2 бара и обезвъздуши, ще иде до 1,5 поне. Ако от 1 бар иде до 1.7 на загряло, значи че няма разширителен съд. При правилно оразмерен разширителен съд, нормалното отклонение е +-0,2 бара за една система. Миналата седмица надухме един газов котел на 2 бара и като загря на 60 градуса почти не помръдна стрелката с налягането.
Ако се опита да го запали на 0,4бара е възможно да не тръгне, защото има пресостат ниско налягане и не знам на каква стойност ще сработи.
Аз все още си мисля, че е по-добре един електрически радиатор за тази една стая.
Хем по-икономично, хем няма да се занимаваш с глупости.
В контекста на всичко изписано досега си мисля, че ако все пак автора се навие да го запали, най-добре някой който се занимава с такива инсталации да погледне нещата, защото аз лично съм виждал всякакви безобразия, а безобразия които не са пускани десетилетия са си опасни.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 02 дек 2016 23:27

Брат ми има маслен радиатор в стая 4 на 4 метра и на най-високата степен пак едвам стига 18 градуса и трябва да върви нон стоп за да ги стигне. Пак повтарям, не се знае дали ще е това, просто не бях сигурен какво е и затова попитах. Tрифазния ток не е шега работа и не препоръчвам на никой да го бара, но съм си имал много взимане даване с такъв ток и до сега не съм бъркал какво и как се прави. Включвал съм какво ли не неща, трифазни циркуляри, трифазни печки, прекарвал съм им жиците и така нататак, имам много опит с жици и токища, както вече писах съм се занимавал и прекарвал много по-сложни неща от една помпа и два реотана, мога и на сън да ме бутнат да го свържа и то с вързани очи.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 03 дек 2016 8:38

То в случая не ти е проблем трифазния ток. Проблемът е, ако запалиш това парно със затворен някой важен кран, с малко вода или с неработещи предпазни вентили и рече да вдига температурата. Тия стари опцинковани тръби може да протечат от някъде, сигурно могат да потечат и връзките при радиаторите ако се надуе системата на високо налягане. Може разш съд да му е пробита мембраната, може помпата да е блокирала. В общи линии има много неща, които могат да те спънат. Та затова е хубаво да го погледне някой който разбира от отоплителни инсталации, още по лесно е че ти разбираш от трифазен ток, така ще е бетон положението, щото не са много майсторите на такива инсталации, които са монтирали електрическо котле. Аз примерно съм виждал няколко инсталации и съм ги обслужвал, но не съм монтирал никога такова котле, защото от електричество разбирам колкото да не ме убие докато си сменявам контакта в нас

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 03 дек 2016 8:51

:th_up

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Съб 03 дек 2016 8:54

Дали има луди които се отопляват на ток с котле 30 киловата , освен ако не се е вързал директно към близкия трафопост без електромер.
А и къщата има поне по описанието големи топлинни загуби тъй като няма изолация отвън , това чудо само докато загрее водата и темперира помещенията ще минат 2 дни а до тогава си назаде с поне 100 лева за по нататък да не мислим . Слагай климатик и не се чуди , а колкото до продажбата на това котле опитахй ама едва ли някой ще изкара повече от 100-200 лева за да го вземе.
Този вид отопление се ползваше през комунизма , когато беше лесно да крадеш ток , цялата инсталация беше в къщата/апартамента и на воля се крадеше.
Най евтиното отопление е на дърва и на климатик но добър климатик а не някоя мидейка или нео

bigwwdaddy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bigwwdaddy » Съб 03 дек 2016 9:20

В момента се топлим както на климатик понякога така и на камина с дърва и въглища.Честно казано като изключим леката мръсотия то дърва/въглища си е много по-силна и някак си готина топлина.Просто няма нищо общо с климатика.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 03 дек 2016 12:06

Така е, но имаме дете на 2 г и 11 м и много ме е страх от дървата и от пушека, едва ли е полезен за него. На климатик е по-безопасно за малкия пък и за нас де. Лятото мухъл има от климатика, но нашия апартамент е североизточен и лятото е поносимо, един вентилатор пускам и става хладно. Това котелче ще е още по-добре, ако тръгне въобще де и ако може да се направи на един или 1/2 реотан. От гледна точка на парите, предполагам с един хубав мощен климатик за да стопля бързо ще е най-икономично. Ще пробвам първо котлето и ако не стане ще купя един климатик. Харесал съм си една Osaka 24-ка

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Съб 03 дек 2016 16:08

Колега и други хора ти го казаха , ако 400-500 лева са нищо за теб и не те е страх да ги плащащ то давай ревизирай котлето и го пускай.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”