ще мисля какво да правя, може един котел да прасна долу в мазата, но ме е страх много от тези газища, не малко хора отидоха на по-хубавото място с тая газ. Зависи кое ще ми е по-евтино, нямам намерение да си давам цялата заплата за това чудо. Ако гори много и не го ползвам ще го продам, гледам са към 2 бона, поне някой екстра лев ще има или за тези пари ще вложа за котленце в мазата на газ или един климатик горе. Ще видя какво как ще е, дано само не си остана на дърва Какво е това?
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Какво е това?
Целия град е газифициран, живот и здраве, ако гори много това животно
ще мисля какво да правя, може един котел да прасна долу в мазата, но ме е страх много от тези газища, не малко хора отидоха на по-хубавото място с тая газ. Зависи кое ще ми е по-евтино, нямам намерение да си давам цялата заплата за това чудо. Ако гори много и не го ползвам ще го продам, гледам са към 2 бона, поне някой екстра лев ще има или за тези пари ще вложа за котленце в мазата на газ или един климатик горе. Ще видя какво как ще е, дано само не си остана на дърва 
ще мисля какво да правя, може един котел да прасна долу в мазата, но ме е страх много от тези газища, не малко хора отидоха на по-хубавото място с тая газ. Зависи кое ще ми е по-евтино, нямам намерение да си давам цялата заплата за това чудо. Ако гори много и не го ползвам ще го продам, гледам са към 2 бона, поне някой екстра лев ще има или за тези пари ще вложа за котленце в мазата на газ или един климатик горе. Ще видя какво как ще е, дано само не си остана на дърва - Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа:удо. Ако гори много и не го ползвам ще го продам, гледам са към 2 бона, поне някой екстра лев ще има или за тези пари ще вложа за котленце в мазата
Ако намериш някой да даде за това нещо не 2 000 а 200лв веднага ми прати телефона му ,че и аз да му пробутам разни неща на далавера ....

- betaserk
- Контакти:
Може и да си го ползвам, не се знае още.-
ma_in
- Автомобил: Passat B2 _ Passat B5 _ Octavia 2
- Двигател: JN _ ACK _ BMM
К.Одаджийски написа:На едната от снимките се вижда, че още има налягане в системата, значи има някаква вода вътре в нея, което е добре и означава, че помпата може и да тръгне да се върти без да се наложи разглобяване.ma_in написа:1 атм е малко, минималното е 1.5, като най-добре да е около 2.
Не го карай да си навлича беля на главата. Ако е напомпано налягането да 2 атм, като загрее водата и се разшири, възвратните вентили ще почнат да изпускат защото са на 2,5 атм. На студено 1 атм максимум, та като загрее водата да отиде на 1,6-1,7.
Максималното налягане на предпазния вентил е 2,5 бар. Ако го сложи на 2 бара и обезвъздуши, ще иде до 1,5 поне. Ако от 1 бар иде до 1.7 на загряло, значи че няма разширителен съд. При правилно оразмерен разширителен съд, нормалното отклонение е +-0,2 бара за една система. Миналата седмица надухме един газов котел на 2 бара и като загря на 60 градуса почти не помръдна стрелката с налягането.
Ако се опита да го запали на 0,4бара е възможно да не тръгне, защото има пресостат ниско налягане и не знам на каква стойност ще сработи.
Аз все още си мисля, че е по-добре един електрически радиатор за тази една стая.
Хем по-икономично, хем няма да се занимаваш с глупости.
В контекста на всичко изписано досега си мисля, че ако все пак автора се навие да го запали, най-добре някой който се занимава с такива инсталации да погледне нещата, защото аз лично съм виждал всякакви безобразия, а безобразия които не са пускани десетилетия са си опасни.
- betaserk
- Контакти:
Брат ми има маслен радиатор в стая 4 на 4 метра и на най-високата степен пак едвам стига 18 градуса и трябва да върви нон стоп за да ги стигне. Пак повтарям, не се знае дали ще е това, просто не бях сигурен какво е и затова попитах. Tрифазния ток не е шега работа и не препоръчвам на никой да го бара, но съм си имал много взимане даване с такъв ток и до сега не съм бъркал какво и как се прави. Включвал съм какво ли не неща, трифазни циркуляри, трифазни печки, прекарвал съм им жиците и така нататак, имам много опит с жици и токища, както вече писах съм се занимавал и прекарвал много по-сложни неща от една помпа и два реотана, мога и на сън да ме бутнат да го свържа и то с вързани очи.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
То в случая не ти е проблем трифазния ток. Проблемът е, ако запалиш това парно със затворен някой важен кран, с малко вода или с неработещи предпазни вентили и рече да вдига температурата. Тия стари опцинковани тръби може да протечат от някъде, сигурно могат да потечат и връзките при радиаторите ако се надуе системата на високо налягане. Може разш съд да му е пробита мембраната, може помпата да е блокирала. В общи линии има много неща, които могат да те спънат. Та затова е хубаво да го погледне някой който разбира от отоплителни инсталации, още по лесно е че ти разбираш от трифазен ток, така ще е бетон положението, щото не са много майсторите на такива инсталации, които са монтирали електрическо котле. Аз примерно съм виждал няколко инсталации и съм ги обслужвал, но не съм монтирал никога такова котле, защото от електричество разбирам колкото да не ме убие докато си сменявам контакта в нас
-
drotomir
- Автомобил:
- Двигател:
Дали има луди които се отопляват на ток с котле 30 киловата , освен ако не се е вързал директно към близкия трафопост без електромер.
А и къщата има поне по описанието големи топлинни загуби тъй като няма изолация отвън , това чудо само докато загрее водата и темперира помещенията ще минат 2 дни а до тогава си назаде с поне 100 лева за по нататък да не мислим . Слагай климатик и не се чуди , а колкото до продажбата на това котле опитахй ама едва ли някой ще изкара повече от 100-200 лева за да го вземе.
Този вид отопление се ползваше през комунизма , когато беше лесно да крадеш ток , цялата инсталация беше в къщата/апартамента и на воля се крадеше.
Най евтиното отопление е на дърва и на климатик но добър климатик а не някоя мидейка или нео
А и къщата има поне по описанието големи топлинни загуби тъй като няма изолация отвън , това чудо само докато загрее водата и темперира помещенията ще минат 2 дни а до тогава си назаде с поне 100 лева за по нататък да не мислим . Слагай климатик и не се чуди , а колкото до продажбата на това котле опитахй ама едва ли някой ще изкара повече от 100-200 лева за да го вземе.
Този вид отопление се ползваше през комунизма , когато беше лесно да крадеш ток , цялата инсталация беше в къщата/апартамента и на воля се крадеше.
Най евтиното отопление е на дърва и на климатик но добър климатик а не някоя мидейка или нео
-
bigwwdaddy
- Автомобил:
- Двигател:
В момента се топлим както на климатик понякога така и на камина с дърва и въглища.Честно казано като изключим леката мръсотия то дърва/въглища си е много по-силна и някак си готина топлина.Просто няма нищо общо с климатика.
- betaserk
- Контакти:
Така е, но имаме дете на 2 г и 11 м и много ме е страх от дървата и от пушека, едва ли е полезен за него. На климатик е по-безопасно за малкия пък и за нас де. Лятото мухъл има от климатика, но нашия апартамент е североизточен и лятото е поносимо, един вентилатор пускам и става хладно. Това котелче ще е още по-добре, ако тръгне въобще де и ако може да се направи на един или 1/2 реотан. От гледна точка на парите, предполагам с един хубав мощен климатик за да стопля бързо ще е най-икономично. Ще пробвам първо котлето и ако не стане ще купя един климатик. Харесал съм си една Osaka 24-ка
-
drotomir
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и други хора ти го казаха , ако 400-500 лева са нищо за теб и не те е страх да ги плащащ то давай ревизирай котлето и го пускай.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”