VW Passat B3 2.0 16V не държи обороти и не може да се изфорсира

Техническа и сервизна информация за Passat
Andrei 1
Автомобил:
Двигател:

VW Passat B3 2.0 16V не държи обороти и не може да се изфорсира

Мнениеот Andrei 1 » Чет 01 дек 2016 19:46

Здравейте, от изветсно време имам проблем с колата. Сутрин, когато я запаля не държи обороти, когато подам газ изобщо не може да се изфорсира. При натиснат докрай педал на газта от към механичния инжекцион се чуват звуци подобни на "гърмежи" на кола с метан. След като запали нормално си върви без проблем, ускорява много добре, няма притривсания, щом загрее не го прави този проблем, само при студен старт. Ясно е, че имам проблем с механичния инжекцион, може ли да ми дадете съвети или мнения, за евентуалното му отстраняване?

Потребителски аватар
Tsankovski
Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive

Re: VW Passat B3 2.0 16V

Мнениеот Tsankovski » Чет 01 дек 2016 19:54

Изключи ламбда сондата и пак опитай би трябвало да бачка по добре на бензин а за Метана не ти трябва тая сонда. Такива ядове имах и това бе решението при мен, също съм изключил и стъпковото а оборотите заспаха на 1000

Andrei 1
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat B3 2.0 16V не държи обороти и не може да се изфорсира

Мнениеот Andrei 1 » Нед 04 дек 2016 20:10

Здравейте, пробвах с изключването на ламбда сондата, но колата продължава със същия проблем.
Ситуацията е следната, колата пали без проблем още от първият път, и докато е на празни обороти всичко е наред.
Веднага щом подам газ започва проблемът - изфорсиране не може да се направи, при натиснат до край педал на газта оборотите максимум достигат 1500 (но те така или иначе играят от 100 до 1500 при натиснат докрай педал на газта, не можеш да поддържаш обороти). Когато правя опити да я изфорсирам от механичния инжекцион се чува здраво припукване - гърмене като кола на метан, моята няма метан или газ. В същото време, от ауспуха пуши страшно много, направо си става димна завеса и мирише много на пресен бензин. Колата не губи антифриз и масло, така че вариантът за гарнитура на главата отпада. Друг вариант е да вкарва въздух в системата, но нямам идея от къде, или трети вариант да вкарва повече гориво в системата, защото ми се струва, че се дави. Интересното е, че след като загрее нямам проблеми с паленето и с вървежа на колата, студеният старт и е проблемен.

Колеги, ще ви бъда благодарен да ми кажете от какво може да е, не изключвам да е тотално развален механичен инжекцион?

Благодаря предварително за помощта и съдействието !

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Нед 04 дек 2016 20:33

Колега,мисля че двигатепят се дави...Опитай да изключиш петата дюза за студения старт... :screwy

Потребителски аватар
Tsankovski
Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive

Мнениеот Tsankovski » Пон 05 дек 2016 11:53

Прегледай също всички въздушни пътища към колекторите, при най малкия пробив почват магариите с мотора

Върни се в “Passat”