vankata_passat написа:Soldier90 написа:vankata_passat написа:Вземи 1.9 тди но да не е голф
А какво да вземе скапан от каране халоминиев пасат 96 ,97г чисто нов

Редовния проблем на 1.6 101к.с. на Голф 4 - цепят си водачите на клапаните (тогава колкото и да сменяваш гумички, няма да има ефект) + това, че са им кофти сегментите и се скапват много бързо. Ако искаш да стане като хората и да не пипа маслото - главата долу,нови водачи 8 броя + нови гумички + нови сегменти и ще доливаш не повече от 0.5Л за 10 000км ако въобще харчи нещо. Има 500 теми по въпроса. Първоначално и аз така мислех - гумкчи,това-онова,кофти масло...да ама като разглобих 3-4 двигателя (AKL и другия дето е пак същия ама с прахосмукачката), разбрах,че проблема въобще не е в маслото или в гумкчите - сегментите им не са като хората и става меки и се гънат на ръка (т.е. спират да вършат каквато и да е работа).Водачите пък на всичките се цепят...стига да я прегрееш един път и са готови...а Голф 4 прегрява за нула време като му се скапят ел. перките (които пък са с пластмасов четкодържател и мрат като мухи)
Спор няма ,че 1.6 не е най доброто решение,аз карам такъв 2 г 22 к километра само на бензин,доволен съм за сега,но като цяло зависи ,и от това как е карана самата кола в чужбината....И при Ауди а3 1.6 е същата работа,побутват си масълце,пасат с тоя мотор ,не знам как е със скоростите и дали пипа масло но от към вървеж и разход е по зле от голф с този мотор