Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
kossis
Автомобил:
Двигател:

Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Мнениеот kossis » Сря 28 дек 2016 2:26

petar_a написа:В някои мнения личи парадирана некомпетентност.
Преди години наблюдавах производствен експеримент при който метчик с т.нар. "русо" по режещия ръб /специално доставен от Испания/ успя да нареже 14 000 резби.Обикновените метчици години наред нарязваха по около 800.
Тестът беше проведен във фирма където стотина машини/включително роботи/ нарязват милиони резби месечно и трябваше да докаже рентабилността на "русите" метчици при петкратно по-високата им цена.

:th_up

А колега, Оксидацията било нищо и половина казват, боя ..........

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Сря 28 дек 2016 18:04

Така да изкажа мнение за гайковерта ...ами много слаба работа тея 310нм който ги дават и си мисля че ги няма въобще :Mr Green Fun Днес си поиграх малко с компресора изкарах му въздух директно от бутилката с 10мм маркуч и пак не може да развие болтовете на джантите.. :banghead Сериозно се замислям да взема един истински гайковерт защото ми писна когато взема този и да мъкна с мене и гидорията после да доразвия или затегна :Mr Green Fun В момента има на промоция KS tools Monster 1690nm мисля беше на доста добра цена само 333лв. Някой ако е работил с такъв моля за мнение ,най вече дали ще развие полуоска/каре ..

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 28 дек 2016 20:14

гайката на полуоската мисля я даваха около 280нм/това за пасат б3/
аз имам акумулаторен гайковерт на девалт 540нм и си я развива без проблем

phantom_

Мнениеот phantom_ » Сря 28 дек 2016 21:21

ТоЗи който гледам аз пневматичния Ks tools Monster е на цена в момента до нова година на 333лв. Което е много добра цена и за това се замислям. А тоя Лидълския го взех за да имам,ама много се ядосвам като не може да развие дори болтовете на джантите! :banghead

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 28 дек 2016 22:20

Много е лабав...и аз го имам , хем и компресори ала бала ..дръжки. Отначало уж вършеше работа, ма напоследък...Ще го ползвам за гипскартоня :banghead

phantom_

Мнениеот phantom_ » Сря 28 дек 2016 22:26

Като трябваше да го върна не го върнах сега ще излезе на пазара на половин цена :mhihi А за гипс картона къде може да има приложение?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 29 дек 2016 0:45

Ами проблема на Гайковерта не е в него, а в Компресорите ви ! И моят така нещеше на 25 литровият и като го боднах на 150 литорвият Двуглав с незнам си колко литра дебит при моят Гумаджия на 10 бара и Гумаджията се изуми как развива и прави чудеса.
Та и аз си купих сега един 10 баров Енхел, но е едноглав и 50 литров с по малък дебит. Дават го да върти добре и Гайковерти. Ще го видиме като го сложа в гаража в София ! Но тия 10 бара са си сила. Байонетите едвам издържат. А при 8 бара няма проблем. И разбира се 10мм маркуч !!!

----------

samo_pechka, бате с Флекса на батерия от Он - лайн Лидл направих много хубав ключ за контрата на виско перката. :bowdown
А именно- запилих онзи ключ за Флекс тип Пергле дето ти ми го посочи от Българският сайт и стана. Пилнах го отзад че беше дебел и срязах на половина пиновете. Сега влиза идеално и даже леко излизат тия пинове от другата страна на отворите в ролката. Като контрирах и леко напънах и завъртях с приплъзване ролката в ремъка ! А някой казваше да ползваме ремъка за контра :screwy :bowdown . Разбирачи.....

Та купувай ключа за 13 лева с транспорта и пили ! :th_up

Ще кача и сними, но сега става бавно че съм на Вилата и в гаража стават лесно работите, но нета от телефона е....... :bowdown :bowdown

phantom_

Мнениеот phantom_ » Чет 29 дек 2016 9:48

kossis написа:Ами проблема на Гайковерта не е в него, а в Компресорите ви ! И моят така нещеше на 25 литровият и като го боднах на 150 литорвият Двуглав с незнам си колко литра дебит при моят Гумаджия на 10 бара и Гумаджията се изуми как развива и прави чудеса.
Та и аз си купих сега един 10 баров Енхел, но е едноглав и 50 литров с по малък дебит. Дават го да върти добре и Гайковерти. Ще го видиме като го сложа в гаража в София ! Но тия 10 бара са си сила. Байонетите едвам издържат. А при 8 бара няма проблем. И разбира се 10мм маркуч !!!

Не че нещо ама Лидълския го дават да работи на 6.3бара...Според теб колко ще изкара на 10бара?За мен не става :c020 Аз не искам всеки път като го взема да го ползвам да се чудя ще развие ли няма ли... :th_up

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 29 дек 2016 10:47

phantom_ написа:Като трябваше да го върна не го върнах сега ще излезе на пазара на половин цена :mhihi А за гипс картона къде може да има приложение?

Да завивам видичките :Mr Green Fun Шегичка колега.
kossis написа:Ами проблема на Гайковерта не е в него, а в Компресорите ви

Косис , компресор нямам само винтов и онзи дето се ползва за пълненето на водолазни бутилки. Големи , малки всякакви се търкалят дома... Как нямаше проблем с гайковерт на френд купен от щатите , пък има проблем с уйдълския ?! Баш във винтовера си има...пардон , то било гайковерт .... Онзи хамериканския хем по-малък и по-лек , пък как работи ...ума да ти зайде. От Лидълския ми останаха едни ковани камъни и удължение . Те поне засега стават.
Ще направя един последен опит с доп.ресивър , имам две бутилки от газови авт.уредби по 60-ина литра . Едната ще стане резервоар за въздух, с кран,колела и дръжка. От компресора ще идва около 7 бара в ресивъра въздух , а оттам с с три метра маркуч ( и поне 10-12мм сечение ) ще отива директно в гайковерта, не развива ли пак...

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Чет 29 дек 2016 11:00

То ако му сложиш само 3 м маркуч, колата ли ще въртиш за ти стига маркуча, или компресора с двете бутилки ще местиш? :)
Явно тоя гайкопверт е само като те мързи да щракаш с тресчотката да си завинтваш болтчетата по-бързо, а след него дългото рамо и голямата мама :)

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 29 дек 2016 11:21

Разкарваш ресивъра само. А от компресора до ресивъра- 20м е маркуча...
Напоследък се поохарчих, иначе бих си взел един гайковерт свестен и ще си реша проблема от раз. Здраве да е.

phantom_

Мнениеот phantom_ » Чет 29 дек 2016 13:03

Аз го поръчах тоя, след няколко часа ще е при мен за тест... :mhihi да видим те 1690нм... :rolleyes

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт

Мнениеот goppa » Чет 29 дек 2016 13:07

:h020 1690 нм? Това ако са нютон метри, ще трябва да го държиш с 2 метра рамо. По тия сайтове за търговия пишат невероятни глупости.

phantom_

Мнениеот phantom_ » Чет 29 дек 2016 13:12

Ето виж за какво става въпрос http://valerii.com/Presentations/?NewsId=62 Между другото силата не отива в ръцете ти :c020 незнам ползвал ли си въобще гайковерт че пишеш глупости! :th_up

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт

Мнениеот goppa » Чет 29 дек 2016 13:21

Ако тия данни от брошурата са верни то тая джвъчка ще ти къса болтовете на джантите отмах :). Единственото звучащо правдоподобно в тая реклама е шумовото ниво.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”