Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Дневните светлини целогодишно?

ДА.
330
52%
НЕ.
132
21%
Няма никаква полза от тях.
32
5%
По собствена преценка ще ги включвам.
136
22%

Общо гласове: 630
kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Чет 08 фев 2007 15:22

за движение в градски условия няма особенна полза но извън града наистина помага ! особенно в часовете преди свечеряване когато уж се вижда добре но не е съвсем така.последния път когато ми изкочи един такъв дето пестеше тока с една сива октавия че и бая засилен минах между него и единия от двата залепени един за друг ТИР-а които изпреварвах. Много бързо се изпотих но ситуацията беше "ни напред ни назад" та тогава колата която беше далеч назад от октавията с включени фарове я видях но понеже пътя беше малко вълнообразен и със шкодака щяхме да направим белята!
аз съм много "ЗА" този закон докато се научат нашите шофери че фаровете се включват доста преди наистина да ти потрябват за да виждаш и именно за да те виждат другите!!!!

ps. Като се разминахме по този малко необичаен начин с колегата от щкодата после видях в огледалото в огледалото как бързо бързо си светна лампите!

Потребителски аватар
denis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denis » Пон 12 фев 2007 18:48

kristian112 написа:от както имам първата си кола (94-та) извънградско винаги съм бил на фарове.Дори са ме глобявали за неправилно използване на светлини!
в града дори и сега много много не се сещам да ги пускам!

Колега, този пост като че аз съм го писал
Аз също си купих нова колица 94 година и от тогава само на фарове - денем и нощем. Не е важно дали аз ги виждам - по-важно те да ме виждат.
Смених дори оригиналните халогени 55/60 вата с 90/100 вата. Искам да ми е светло като карам. И да ме виждат .. защото така са ми изскачали насреща че .... ама и ти сигурно знаеш
И мен също ме глобиха. На входа на Добрич. Беше 95 година. Спира ме оня и вика "Що караш на фарове. Ще ти пиша акт" И написа.

Росен79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Росен79 » Пон 12 фев 2007 20:09

Като вярват в статистики хората дано да правят статистика за броя катастрофи и жертви и да сравнят резултатите с миналата зима, когато светлините не бяха задължителни. Да видим има ли понижение на ПТП или няма. Аз предполагам, че няма да има разлика, а като нищо може и повишение да има. Тогава да видим как всички ще казват "факторите са други" и светлините няма да ги броят като вероятна причина.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 12 фев 2007 23:35

Росен79 написа:Като вярват в статистики хората дано да правят статистика за броя катастрофи и жертви и да сравнят резултатите с миналата зима, когато светлините не бяха задължителни. Да видим има ли понижение на ПТП или няма. Аз предполагам, че няма да има разлика, а като нищо може и повишение да има. Тогава да видим как всички ще казват "факторите са други" и светлините няма да ги броят като вероятна причина.

Вземи последния брой на Авто Труд-таман 20%-представи си ако найстина всички караха с светнати фарове :!:

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 13 фев 2007 1:08

И аз ще продължа просто така колата си ми харесва повече!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 13 фев 2007 18:35

Зависи, нали знаете че слабото място на Голфа е инсталацията :dontknow:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Вто 13 фев 2007 19:33

аз лично ще продължа защото с моя бял лебед се виждам на пътя когато няма сняг обаче служебния опел :oops: е сив и през по голама част от годината ако съм без фарове не се вижда и досега съм спирал три пъти в страни от пътя в канавката така че има ефект от фаровете.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 14 фев 2007 2:52

Твърдо ДА.
Особенно след като подсилих инсталацията с релета и поставих реле да ми включва автоматично фаровете като работи двигателя.
Не мисля, че от спустуне пари за лампи ще стана по - богат, но ако са ме видяли от 10 метра повече заради фаровете и е предотвратено ПТП - безценно :lol:

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Нед 18 фев 2007 17:47

Твърдо нема да карам, защото некакви селски катаджийчета ще почнат да ме спират и да ме питат на голем софиянски тарикат ли им се правим като съм се осветил целия. Пример преди два месеца карах на халогени /вързани са ми към габарита/ и ми спретнаха акт що не съм на къси а само на халогени, днеска край плевен що не съм си изключил халогените, като немало мъгла. И това защото халогенките са ми сини. Тука в София един полицай не е ми казал една дума за тях и по кое време ги карам, но как минем 50км и нема полицай да не почне да ми се заяжда. Днес се прибрах с лепенки, щото след три устни забележки и един акт, оставаше и некой селски шериф и да ме заключи. А някой да знае дали ще ми направят проблем, като се подсветнем целия отдолу на лято. Естествено във синьо. :lol: :lol: :?:

Последна промяна от lozan67 на Нед 18 фев 2007 17:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 18 фев 2007 17:49

lozan67 написа:Твърдо нема да карам, защото некакви селски катаджийчета ще почнат да ме спират и да ме питат на голем софиянски тарикат ли им се правим като съм се осветил целия. Пример преди два месеца карах на халогени /вързани са ми към габарита/ и ми спретнаха акт що не съм на къси а само на халогени, днеска край плевен що не съм си изключил халогените, като немало мъгла. И това защото халогенките са ми сини. Тука в София един полицай не ми казал една дума за тях и по кое време ги карам, но как минем 50км и нема полицай да не почне да ми се заяжда. Днес се прибрах с лепенки, штото след три устни забележки и един акт, оставаше и некой селски шериф и да ме заключи. А няlкой да знае дали ще ми направят проблем, като се подветнем целия отдолу на лято. Естествено във синьо. :lol: :lol: :?:

е то нали ше стане задължително, тогава ше се наложи да караш ;)

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 19 фев 2007 9:54

и аз смята, че ползата е голяма и ще прдължа да ги включвам. Все пак няма да ми е приятно да ме глобят от КАТ ако случайно забравя

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 19 фев 2007 10:00

lozan67 написа: що не съм си изключил халогените

И аз така направих и почерпих една фуражка с натурални сокчета и др. ,ама докато ми каже ,че бил жаден ми извади вода от 9 кладенеца.От тогава не пускам халогени и ще си карам на фарове винаги.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 19 фев 2007 11:05

а пък в Самоков да караш на светлини е забранено - там са друга държава!!!!
99% карат без фарове , минават си покрай куките, а те спират само коли с други номера различни от СО да ги проверяват за документи и т.н. дивотии
кво ми правите разни анкети тук ??????????????

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 20 фев 2007 22:21

аз сега забравям пак да ги пускам, и карам без понякога но обещавам на всички 4е вечер щте си ги пускам винаги без значение какав закон има :)

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 20 фев 2007 22:56

Предполагам че ще продължавам на къси или поне на габарити. :roll:
От кога влиза в сила новия закон за целогодишно шофиране на фарове?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”