за движение в градски условия няма особенна полза но извън града наистина помага ! особенно в часовете преди свечеряване когато уж се вижда добре но не е съвсем така.последния път когато ми изкочи един такъв дето пестеше тока с една сива октавия че и бая засилен минах между него и единия от двата залепени един за друг ТИР-а които изпреварвах. Много бързо се изпотих но ситуацията беше "ни напред ни назад" та тогава колата която беше далеч назад от октавията с включени фарове я видях но понеже пътя беше малко вълнообразен и със шкодака щяхме да направим белята!
аз съм много "ЗА" този закон докато се научат нашите шофери че фаровете се включват доста преди наистина да ти потрябват за да виждаш и именно за да те виждат другите!!!!
ps. Като се разминахме по този малко необичаен начин с колегата от щкодата после видях в огледалото в огледалото как бързо бързо си светна лампите!

Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?
-
- Автомобил:
- Двигател:
kristian112 написа:от както имам първата си кола (94-та) извънградско винаги съм бил на фарове.Дори са ме глобявали за неправилно използване на светлини!
в града дори и сега много много не се сещам да ги пускам!
Колега, този пост като че аз съм го писал
Аз също си купих нова колица 94 година и от тогава само на фарове - денем и нощем. Не е важно дали аз ги виждам - по-важно те да ме виждат.
Смених дори оригиналните халогени 55/60 вата с 90/100 вата. Искам да ми е светло като карам. И да ме виждат .. защото така са ми изскачали насреща че .... ама и ти сигурно знаеш
И мен също ме глобиха. На входа на Добрич. Беше 95 година. Спира ме оня и вика "Що караш на фарове. Ще ти пиша акт" И написа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като вярват в статистики хората дано да правят статистика за броя катастрофи и жертви и да сравнят резултатите с миналата зима, когато светлините не бяха задължителни. Да видим има ли понижение на ПТП или няма. Аз предполагам, че няма да има разлика, а като нищо може и повишение да има. Тогава да видим как всички ще казват "факторите са други" и светлините няма да ги броят като вероятна причина.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Росен79 написа:Като вярват в статистики хората дано да правят статистика за броя катастрофи и жертви и да сравнят резултатите с миналата зима, когато светлините не бяха задължителни. Да видим има ли понижение на ПТП или няма. Аз предполагам, че няма да има разлика, а като нищо може и повишение да има. Тогава да видим как всички ще казват "факторите са други" и светлините няма да ги броят като вероятна причина.
Вземи последния брой на Авто Труд-таман 20%-представи си ако найстина всички караха с светнати фарове

-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Твърдо нема да карам, защото некакви селски катаджийчета ще почнат да ме спират и да ме питат на голем софиянски тарикат ли им се правим като съм се осветил целия. Пример преди два месеца карах на халогени /вързани са ми към габарита/ и ми спретнаха акт що не съм на къси а само на халогени, днеска край плевен що не съм си изключил халогените, като немало мъгла. И това защото халогенките са ми сини. Тука в София един полицай не е ми казал една дума за тях и по кое време ги карам, но как минем 50км и нема полицай да не почне да ми се заяжда. Днес се прибрах с лепенки, щото след три устни забележки и един акт, оставаше и некой селски шериф и да ме заключи. А някой да знае дали ще ми направят проблем, като се подсветнем целия отдолу на лято. Естествено във синьо.

Последна промяна от lozan67 на Нед 18 фев 2007 17:49, променено общо 1 път.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lozan67 написа:Твърдо нема да карам, защото некакви селски катаджийчета ще почнат да ме спират и да ме питат на голем софиянски тарикат ли им се правим като съм се осветил целия. Пример преди два месеца карах на халогени /вързани са ми към габарита/ и ми спретнаха акт що не съм на къси а само на халогени, днеска край плевен що не съм си изключил халогените, като немало мъгла. И това защото халогенките са ми сини. Тука в София един полицай не ми казал една дума за тях и по кое време ги карам, но как минем 50км и нема полицай да не почне да ми се заяжда. Днес се прибрах с лепенки, штото след три устни забележки и един акт, оставаше и некой селски шериф и да ме заключи. А няlкой да знае дали ще ми направят проблем, като се подветнем целия отдолу на лято. Естествено във синьо.![]()
![]()
е то нали ше стане задължително, тогава ше се наложи да караш

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”