Кой ,как запали тази сутрин?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
buhata84
Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP

Re: Кой ,как запали тази сутрин?

Мнениеот buhata84 » Съб 07 яну 2017 17:27

На -9градуса с две подгрявания запали от четвърт,но съм с чисто нов акумулатор Banner.

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 07 яну 2017 17:34

Само се чудя какъв е смисъла от 2 и от 3 подгрявания на температура по висока от -10°?
Бащата има Мондео ТДЦИ 2004 на -18° съм го палил с едно подгряване и даже не се и замисля.

Потребителски аватар
VW_passatOR
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP

Мнениеот VW_passatOR » Съб 07 яну 2017 17:57

При темп. -10 с две подгрявания, добавка в нафтата, акомулатор на около 1 год. първоначално мудно завъртане но от първия път пали. Чрез едно приложение за тел. което се свързва с колата преди запалване акомулатора показваше 11,3 волта., а колата не беше палена от 2 дни. Ако някой е наясно да сподели дали е нормален тоя волтаж при тези обстоятелства.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 07 яну 2017 18:00

Не се мери с приложение, а с изправен мултицет.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Съб 07 яну 2017 18:13

Измери с мултицет на клемите на акумулатора преди да въртиш, и друг да върти, да видиш до колко ще падне, така се тества акумулатор в студ. Мани ги тия приложения, тестери за запалката и т.н.

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Съб 07 яну 2017 18:19

Днес сутринта към 9:00 в София на -14 градуса показания по борд-а Пасат AFN запали от първия път. С малко повече въртене, но запали. Смятам, че температурата е била толкова, тъй като за 30мин.навън чистене на сняг ми замръзнаха мустаците.
Комшията с Мондео ТДЦИ не запали....дава ток 20мин с другата си кола, ама проблема не беше в АБ-то, а замръзнала нафта. Пръснах му малко обезмаслител и запали веднага.
Утре да видим, дават го по-студено.

Потребителски аватар
VW_passatOR
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP

Мнениеот VW_passatOR » Съб 07 яну 2017 18:28

vanesto написа:Измери с мултицет на клемите на акумулатора преди да въртиш, и друг да върти, да видиш до колко ще падне, така се тества акумулатор в студ. Мани ги тия приложения, тестери за запалката и т.н.

Не ми беше въпроса как се мери а колко трябва да бъде но намерих вече отговора сам. И не е приложение за запалката а информация от комп. в колата извлечена от OBD буксата, където е логично да е сравнително адекватна стойността. Благодаря за помощта редно е темата да продължи по същество а не да се отпесваме/отплесвате!

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Съб 07 яну 2017 18:50

12,5 V поне!Горна граница-12,8 V.
Иначе печката запали от 'чакмак',при -9 градуса.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 07 яну 2017 18:57

Пасат В5.5 2000сс бензин, 115к.с. AZM.
Сутринта запалих на -12 градуса на антифриза, различното беше, че не запали от та-дам, а направи та-да-да-да-да-дам , за 4 километра стигна 87 градуса, след 5 часа беше паднал до 1 градус. Много е яко, че с елм327 може да виждаш точните градуси прецизно.

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Съб 07 яну 2017 19:25

Сутринта при -14, с акумулатор на 2г подгрях 2 пъти и от втория път запали, като първият завъртя доста мудно и върнах ключа. При втория като запали изпуши малко черно. Половин резервоар нафта без добавки от по-скъпата.

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Съб 07 яну 2017 19:45

На -14 Боричката запали от третия път. И запали дападжийската първо на три после на два после на 4 цилиндъра заработи... А съм с нов акумулатор варта 77ач, нов горивен клапан. Днес смених подгревните свещи и "ремонтирах" окабеляването им и ще видим утре...

pa4o_ivanov61
Автомобил: VW BORA
Двигател: AGR 98

Мнениеот pa4o_ivanov61 » Съб 07 яну 2017 19:49

Според мен втората подгрявка ----- мамата на акумулатора. силата му пада , започва да върти мудно и няма палене. ако всичко е наред по колата образно казано, макар че не винаги може да е така трябва да пали от първия път.От моят опит с дизелите, който не е малък в годините не помня да съм подгрявал два пъти един след друг. Преди карах джета 2 и съм палил при - 25 градуса.Така поне мисля аз.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Съб 07 яну 2017 19:49

VW_passatOR написа:
vanesto написа:Измери с мултицет на клемите на акумулатора преди да въртиш, и друг да върти, да видиш до колко ще падне, така се тества акумулатор в студ. Мани ги тия приложения, тестери за запалката и т.н.

Не ми беше въпроса как се мери а колко трябва да бъде но намерих вече отговора сам. И не е приложение за запалката а информация от комп. в колата извлечена от OBD буксата, където е логично да е сравнително адекватна стойността. Благодаря за помощта редно е темата да продължи по същество а не да се отпесваме/отплесвате!

Ясно ми, че е от OBD буксата приложението. Имах предвид това + онези китайци, дето се ръгат в запалката, че не са достоверни.

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Съб 07 яну 2017 20:01

pa4o_ivanov61 написа:Според мен втората подгрявка ----- мамата на акумулатора. силата му пада , започва да върти мудно и няма палене. ако всичко е наред по колата образно казано, макар че не винаги може да е така трябва да пали от първия път.От моят опит с дизелите, който не е малък в годините не помня да съм подгрявал два пъти един след друг. Преди карах джета 2 и съм палил при - 25 градуса.Така поне мисля аз.

Утре ще пробвам с едно подгряване и ще кажа как е, защото и аз се изненадах акумулатор на 2г да заварти все едно "на ръка" :mhihi

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Съб 07 яну 2017 20:02

pa4o_ivanov61 написа:Според мен втората подгрявка ----- мамата на акумулатора. силата му пада , започва да върти мудно и няма палене. ако всичко е наред по колата образно казано, макар че не винаги може да е така трябва да пали от първия път.От моят опит с дизелите, който не е малък в годините не помня да съм подгрявал два пъти един след друг. Преди карах джета 2 и съм палил при - 25 градуса.Така поне мисля аз.

:th_up Подкрепям напълно. Двойното подгряване само харчи ток и скъсява живота на свещите. Немските инженери са го направили толкова да е подгряването при тая температура и това гарантира запалване /при изправен двигател и течно гориво естествено/. Останалите дивотий с двойно подгряване, чакане на цъкване и т.н. са бабини деветини за успокоение на водача, че е сторил нещо и той за подобряване на стартирането :mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”