Избор на първи автомобил 1.8 или 1,9TDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на първи автомобил 1.8 или 1,9TDI

Мнениеот инжектопляктор » Нед 08 яну 2017 17:25

Bai Sando написа:Не искам да ми обясняваш колко им била скапана електрониката,щото сефте чувам и то от теб за такъв проблем.Факт е че гори по-малко от 1.8 и върви лекинко повече.Масово са ГТ модификацията и екстри имат доволно. 1.8 най-много да има ел.джамове,освен ако не е ГТ,но това е рядкост.

И с тия екстри като ти текне шибедаха, като се счупи ляв водач, като се запетлае жилото на машинката на вратата и почнат стъклата да ти работят спорадично, заради кабелите с маншоните, ще ти се иска да ги нямаш.
AFT е прословут по темите тук с електрониката си.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 08 яну 2017 17:27

Офффффффффф :banghead :banghead :banghead :banghead
Ти си само за жигула с карбуратор
Ръсиш глупости на килограм,честно :th_up

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 08 яну 2017 17:35

Bai Sando написа:Ти си само за жигула с карбуратор

Ми човек, човека си купува 25 годишна кола. Според теб дали някой е правил ревизия на шибедаха, ел.машинките на стъклата, кабелите и т.н? Какъв е шанса точно на теб да ти се наложи да правиш ремонти?
Ремонта на ел.стъкло е 25лв само като части - жила и ролки. На врата по 25лв. Шибедах ако се счупи, не можеш да намериш здрав. Какво правим - лепим го със силикон като циганите.
Стари коли са и човек трябва да съобрази дали наличието на дадено нещо няма да му създаде повече проблеми от липсата му. Съжалявам, ама има много голям шанс да даде 150лв за ремонт на стъкла и 150лв за ремонт на шибедах. Аз бях ентусиазиран - успях да си го направя сам. А той дали ще може?
Давам пример с мен. Взех си венто. Работеше уж шибидаха и 4-те ел.стъкла, както и централното.
Централното взе да своеволничи. От 4-те стъкла всичките имаха проблем, отзад въобще не искаха да работят. Скъсани кабели. Шибедахът първо заяждаше, уж го смазах и работеше, след това счупи ляв водач. Отивам в моргата - няма здрави. И да имаше 70-80лв искаха.
За начинаещ шофьор да има 4 гуми, 3 педала и геврек - перфектно. От екстрите само климати и хидравлика си струват главоболията по поддръжката - действително сериозна помощ оказват.
На 1.6 какво ще стане, ако дроселовата клапа е на умиране или дебиломера е кихнал почти? Дросел - 400лв, дебитомер - 200лв.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 08 яну 2017 17:45

1,6 кончета 100 коня може би е най-удачен вариант. Кеф ти обикновена, кеф ти ГИ (аз бих заложил на ГИ). То и разликата в цената не би следвало да е кой знае каква. По-вероятно е да намериш кола с повечко екстри - 4 дискови спирачки, МФА, климатик/климатроник, ел.пакет и съответно по-нова година 1996-1997 от по-последните бройки. Общо взето в този бюджет не би следвало да избираш кола по двигател и екстри, а по състояние.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 08 яну 2017 18:22

Господин всичко знам и всичко мога не мисли така. :mhihi Той за това и хвърли цяло венто за части,щото много разбира.
По неговите думи,моя голф трябва да съм го хвърлил отдавна.Но нито е изгнил,нито стъклата са му изпаднали,нито дросела му е заминал.Другата кола ще ми е фиеста :beer

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 08 яну 2017 19:04

Bai Sando написа:Господин всичко знам и всичко мога не мисли така. Той за това и хвърли цяло венто за части,щото много разбира.

И тук ще го напиша - Венто-то го хвърлих заради майстори, които си бяха оставили ръцете преди да съм купил колата.
И точно на вентото всяко парче по електрическата инсталация бях го сменил лично. Проводник по проводник рязах, сменях и запоявах, като премахнах окислените букси във вратите. Нямаш си идея колко работа е това. Изолираш, режеш и свързваш. Бяха едно 50 проводника.
И шибедаха ми се счупи, и ел.стъклата две от машинките бях ги ремонтирал. Сега на Пасата такива екстри нямам и нищо не ремонтирам.
Аз не съм от разбирачите, разбирам само от това, което съм правил. На мен колите нито са ми някаква особена страст, нито гъдел. Аз искам да ме вози и да е наред всичко, като държа да е на поне един санитарен минимум.
Освен всичко друго, масов проблем е разбрах, и аз го имах - задните дискови спирачки ръчната им блокира. Задържа, ама и не спира. И там пари за рециклиране на апарати и стоене без кола.
Това са 25 годишни коли и има шанс някои преди теб да е карал като за последно, а ти само да правиш ремонти и да хвърляш пари в изгнил кошник.
И Вентото бях решил и го хвърлих, защото като се опитвах да свалям нещо от него, с накрайника на отвертката пробих бомбето. Оказа се, че е почнало и структурно да го яде ръжда и става опасно за шофиране.
Точно тоя кошник ме разсипа. С Пасата такива проблеми нямам. Защото е по-стар и е лишен от глезотии.
Докато ти се хвалиш как всичко ти е наред, аз казвам всички проблеми, през които съм минал. Поне част от тях ще са налични ако вземе Голф3-ка с многото екстри.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 08 яну 2017 19:27

На теб проблема ти не е в старите коли, проблема ти е че си такава цинция че си купуваш абсолютни морги понеже са евтини, и после ревеш като магаре по-форумите!
Аз също карам стари коли, но за разлика от теб не се свидя за каквото и да било като сервиз и поддръжка, и никога не съм имал твоите проблеми.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 08 яну 2017 19:38

forski написа:На теб проблема ти не е в старите коли, проблема ти е че си такава цинция че си купуваш абсолютни морги понеже са евтини, и после ревеш като магаре по-форумите!

Купих я за 1500лв. Човека има бюджет близък по финанси до парите, които аз дадох за вентото.
Проблемите въобще не бяха такива, които се оправят с обслужване. Маслото и филтрите бях й сменил, ремъците също.Не съм циция. На текущата й сложих ремък Конти на динамото и SKF комплект на ангренажа, както и 3 полюсни свещи Шампион. Да бях някой циганин, да си връзвам скъсания ремък с тел - разбирам. В голяма грешка си.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 08 яну 2017 19:47

Нали и аз това казвам, за 1500лв. може да си купиш хубав телефон ... примерно.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Нед 08 яну 2017 19:55

Аз съм съгласен с инжектопляктора в случая. Кола на 20+ години ще е голям късмет да е в добро състояние и да не следват куп ремонти. Ако идеята на момчето е само да кара, за да се научи, в началото 3те педала и волана ще са му достатъчни. Защото доколкото разбирам бюджета не е голям, има и странични разходи, не е момента да се наливат пари в някоя купчина желязо. И то важи за всички марки като цяло. А че има перфектни Голф 3ки - има, но и цените им са на нивото на Пасат Б5 базов.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 08 яну 2017 20:08

Колегата му каза, Жигула с карбуратор, и ще може да си я ремонтира сам пред входа с едни клещи и парче тел.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 08 яну 2017 20:10

Отговора тук е голф 2 или нещо японско.... Всичко друго си е риск, голф 3 не бих взел-прекалено много ръжда. Пасат б3-евентуално. Но за 2000 лева има прилични японки, че и корейки.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Нед 08 яну 2017 20:19

Проблема е, че за тези пари не можеш да имаш претенции за 1.6/1.8/1.9, дали ГТ, дали с ел. стъкла или без.. В случая трябва да се отсее най-запазения екземпляр, без значение от екстрите и мотора му. Така бих направил аз, така и правих, когато бях ученик и студент.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 08 яну 2017 20:32

forski написа:Нали и аз това казвам, за 1500лв. може да си купиш хубав телефон ... примерно.

Чакай сега малко. Първо казваш "Аз карам стари коли", после ми казваш "Ти си циция", като преди това казваш с недомлъвка, че авторът се различава от мен и аз съм уникален случай на скръндза, която кара евтин скрап автомобил, без да го поддържа. Накрая се оказва, че си дал много пари за автомобил и не караш толкова стар автомобил.
Хайде, вземи си подреди мислите. Защото Голф3 е 25 годишен автомобил. Колко според теб му е реалната цена? Гледам Венто вървят между 1000 и 2000. Дал съм 1500 и не съм взел най-най-евтиното в Карса. И я правих да я карам. Ролка Ина, ремък Конти, накладки Феродо, нов ТПС, нови части по газовата, нова плочка дебитомер, нови маркучи, оправих й електрическите проблеми, нов хубав антифриз бях й сложил, гуми Континентал, ремонт на 2 ел.машинки - жила, водачи и ролки. Кажи ми го в очите, че съм скръндза да почна да вадя касовите бележки бе! Аз я правих тая кола да се кара. И исках да я карам поне 3-4 години. А накрая ядох дървото и бях разорен, защото вкарах в една кочина, която е Голф3 с багажник 1500лв, за колкото я и купих. То да бях купил Голф3 от Германия и да бях го вкарал с автовоз щеше да ми излезе по-евтино от 3000лв.
Ама гаранция ли е цената за качество?
Според теб, реалната цена на Голф3 колко е? 5000лв ли? Ето ти в немското мобиле.де колко струва един голф3 - 450Евро. ЦЪК
forski написа:Нали и аз това казвам, за 1500лв. може да си купиш хубав телефон ... примерно.

Ама такова ни е дережето на нас! Беден народ сме! Тоя, който си купува кола за 1500, едва ли ще си купи телефон за 1500! Мисли малко!
Mishonti написа:Проблема е, че за тези пари не можеш да имаш претенции за 1.6/1.8/1.9, дали ГТ, дали с ел. стъкла или без.

Точно така. Гледаш всичко да работи и си избираш от тия, които имаш тая, която смяташ за най-безпроблемна като двигател и т.н :biggrin

Потребителски аватар
Soldier90
Автомобил: GOLF MK4 AKL
Двигател:

Мнениеот Soldier90 » Нед 08 яну 2017 21:23

lion_heart002 написа:Отговора тук е голф 2 или нещо японско.... Всичко друго си е риск, голф 3 не бих взел-прекалено много ръжда. Пасат б3-евентуално. Но за 2000 лева има прилични японки, че и корейки.

Точно пък тези японки гният много, старите от 90-те години

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”