Sharan 1.9 TDI 1Z 96 г. - Помощ за връзване на печка WEBASTO!

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Re: Sharan 1.9 TDI 1Z 96 г. - Помощ за връзване на печка WEBASTO!

Мнениеот lubo007 » Сря 11 яну 2017 16:17

petrushkov написа:Не знам как е със клапите , но ако изведе проводник от печката до първа степен на вентилатора за принудително пускане (със реле и предпазител задължително) ще задейства вентилатора на парното заедно с печката.

това става на кола с климатик. с климатроник няма как на 1 степен да пуснеш.

Потребителски аватар
lubo007

Мнениеот lubo007 » Сря 11 яну 2017 16:18

vankat-2 написа:има модул който управлява климатроника на първа степен да духа на прозореца

отделно ли се монтира? къде се връзва?

petrushkov
Автомобил: VW T4 1996
Двигател: AET
Контакти:

Мнениеот petrushkov » Сря 11 яну 2017 21:10

Има ли автономен отоплител не е кой знае колко сложно да се прекара проводник към вентилатора на вътрешния радиатор.
Отделни са въпросите :
1- как да се свърже (със реле предпазител и диод ) за да не опука електрониката която управлява парното.
2- как да си настрой клапите предварително
3- дали вебастото + водната помпа + вентилатора в купето, няма да вземат вътъка на акомулатора като подгряват по половин час на сутрин и да няма ток да запали :(
3.1- къде да пъхнем втория акомулатор
Или да загърбим всички дивотии да пуснем печката да работи и сутринта като си запалим подгелия мотор в рамките на 1 цигара време в купето да е лято без всички изброени усложнения :)

Потребителски аватар
miro_toyaga
Автомобил: Sharan 18t 20v 2008 automat
Двигател: AWC

Мнениеот miro_toyaga » Чет 12 яну 2017 7:42

нали ви качих схемата на ебершпрехер за климатроника , той при запалване на отоплителя влиза в специален режим HE и работи над 60г и регулира клапите сам , що откривате топлата вода
бащата няма време да ми направи модул и да го окабеля и аз вече да се радвам на тази екстра, оригинално е само с релета но при мен ще има и някой допълнитлни екстри като следене на волтажа и пускането на климата ще е след поне 15мин след запалване на печката

Потребителски аватар
dvanew
Автомобил: VW Sharan 2005
Двигател: ASZ

Мнениеот dvanew » Чет 12 яну 2017 7:51

Здравейте, поради ниските температури в момента топля само двигателя и след като запаля давам климата да духа вътре. Мисля си оначе, че имам този модул, защото с ебершпахера като бях макар и неработещ след пускане от таймера /1530вебасто/ на климатроника изписваше "HE". Само, обаче още не откривам кой кабел от всичките ми подава този сигнал да светне "НЕ" - ебершпахера доколкото четох а и аз с ВАГКОМ не го намирах на 18ти канал.

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankat-2 » Чет 12 яну 2017 9:19

lubo007 написа:
vankat-2 написа:има модул който управлява климатроника на първа степен да духа на прозореца

отделно ли се монтира? къде се връзва?

Отделно се монтира.Мога да ти дам тел.на момчето което ми подържа мойта печка той ще ти обясни по подробно.

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankat-2 » Чет 12 яну 2017 9:24

petrushkov написа:Има ли автономен отоплител не е кой знае колко сложно да се прекара проводник към вентилатора на вътрешния радиатор.
Отделни са въпросите :
1- как да се свърже (със реле предпазител и диод ) за да не опука електрониката която управлява парното.
2- как да си настрой клапите предварително
3- дали вебастото + водната помпа + вентилатора в купето, няма да вземат вътъка на акомулатора като подгряват по половин час на сутрин и да няма ток да запали :(
3.1- къде да пъхнем втория акомулатор
Или да загърбим всички дивотии да пуснем печката да работи и сутринта като си запалим подгелия мотор в рамките на 1 цигара време в купето да е лято без всички изброени усложнения :)

Колега всичко е измислено на тоя свят,защо се вкарвате в едни филми с релета диоди и тем подобни щуротии.Вътъка на акумулатора няма да го вземат защото печката си мери напрежението.Ако ти е слаб няма да запали печката.НЯМА ЛОГИГА ДА СИ ПУСНЕШ ПЕЧКАТА ДА ТИ ТОПЛИ А ДА НЕ МОЖЕШ ДА СИ ЗАПАЛИШ КОЛАТА.

petrushkov
Автомобил: VW T4 1996
Двигател: AET
Контакти:

Мнениеот petrushkov » Чет 12 яну 2017 20:31

Здравейте колеги, извинявам се за разводняването на темата но vankat-2 нещо е пропуснал да прочете заглавието......., та отговарям за преоткриване на топлата вода логиката е елементарна : имате едни 1000 евра за нова печка комплект за точно този модел със точно този климатик или климатроник :) Намират ви се едни 200 500 лева за да си закарате колата на някой специалист за да ви монтира лятото в колата (планка помпа тройници тръби и кабели) :) дай боже всеки да може да си го позволи. Скоро срещнахпо темите ентусиаст "специалист" който искал 500 лева за резрвна част "горивна тръбичка" щот печката пушела ....(500 цирея да му излезнат) Аз попаднах на друг ентусиаст който ми поиска 100 лева за гофрирана тръбичка и нераждаема консерва пълна с каменна вата (гърне ) за Вебасто, че ми се и караше колко били скъпи :)
Логиката е че като караме 20 годишни барутници със 5 годишни акомулатори може и да не му стигне вътъка да запали при примерна консумация къси светлини за половин час на угасен движок. Но майната му на това а колега на Вас къде е ПОМОЩА ЗА СВЪРЗВАНЕ или само си чешем клавиатурите ? Обмислете разликата между дете понятия "автономен отоплител" и "предпусков подгревател" Аиде приатно мислене.
И да помоля следващото менение нека да е с нещо по темата а не чесане на клавиатурите.
Та докато си бройм стотинките ще преоткриване топлата вода

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankat-2 » Пет 13 яну 2017 13:35

Обмислете разликата между дете понятия "автономен отоплител" и "предпусков подгревател" Аиде приатно мислене.
"предпусков подгревател"-Това някакъв нов термин ли е ???
[u]И да помоля следващото менение нека да е с нещо по темата а не чесане на клавиатурите.
Като те гледам и чета тебе яко те сърбят пръстите. :thumb_down :thumb_down
Колега пише се АКУМУЛАТОР.
Аз на кого трябва съм помогнал пратил съм им на ЛС какво се прави.

Потребителски аватар
dvanew

Мнениеот dvanew » Пон 16 яну 2017 8:19

засега спирам да ровя за връзването на климатроника , печката работи добре , но сякаш бавно стопля - около 40 мин работа и двигателя е топъл на пипане- нз нормално ли е толкова бавно?

Потребителски аватар
lubo007

Мнениеот lubo007 » Пон 16 яну 2017 9:09

dvanew написа:засега спирам да ровя за връзването на климатроника , печката работи добре , но сякаш бавно стопля - около 40 мин работа и двигателя е топъл на пипане- нз нормално ли е толкова бавно?

как 40 минути!? ти да не си вързал големия кръг?
Моята за 15 макс 20 мин прави малкия кръг 80 и няколко градуса и печката "заспива". После като запаля колата падат градусите, но си мисля че е нормално - развърта на всякъде и водата се омесва и охлажда (ако греша нека някой ме поправи) :rolleyes

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankat-2 » Пон 16 яну 2017 9:11

dvanew написа:засега спирам да ровя за връзването на климатроника , печката работи добре , но сякаш бавно стопля - около 40 мин работа и двигателя е топъл на пипане- нз нормално ли е толкова бавно?

Много време е,прекалено много.Колко градуса ти показва на таблото.

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankat-2 » Пон 16 яну 2017 9:14

lubo007 написа:

Моята за 15 макс 20 мин прави малкия кръг 80 и няколко градуса и печката "заспива". После като запаля колата падат градусите, но си мисля че е нормално - развърта на всякъде и водата се омесва и охлажда (ако греша нека някой ме поправи) :rolleyes

Да като запалиш почва да върти помпата на мотора и падат градусите така е.Горе долу и мойта за това време стопля.

Потребителски аватар
dvanew

Мнениеот dvanew » Пон 16 яну 2017 10:13

стрелката за това време е на първо деление - нз колко е 40? Днес или утре ще я качна на термотеста да видя какво се случва с показанията и !

има и една подробност която ще проверя след като я кача на теста - нафтовата помпа в момента е от ебершпахера, а тази от комплекта с вебасто е в.. гаража. :exclaim

Потребителски аватар
lubo007

Мнениеот lubo007 » Пон 16 яну 2017 10:24

vankat-2 написа:
lubo007 написа:

Да като запалиш почва да върти помпата на мотора и падат градусите така е.Горе долу и мойта за това време стопля.

значи да не се притеснявам от това!

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”