Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.

Одобрявате ли промените в закона?

Да
71
70%
Не
31
30%

Общо гласове: 102
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Мнениеот icoico » Пон 23 яну 2017 18:24

инжектопляктор написа:...Не, глобите извън града трябва да са по-ниски от тия в града. Което не означава, че тия в града трябва да се повишат, а тия извънградско да се понижат или лимитите да са по-либерални.

Тоест, според теб ако от утре намалят глобите за превишена скорост извън града наполовина това ще намали катастрофите или ще повиши някак безопасността на движение?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 яну 2017 18:36

icoico написа:Тоест, според теб ако от утре намалят глобите за превишена скорост извън града наполовина

Не, мисля че основна правна максима е наказанието да е съобразено по тежест с провинението.
20км/ч отгоре при силно урбанизирана зона е доста, а извънградско почти не се усещат.
С други думи - ако не глобите, то рамките трябва да се пипнат. Защото виж, не подкрепям някой да кара извънградско с 200км/ч, но до 110-120 може да се кара на много участъци относително безопасно.

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Пон 23 яну 2017 18:42

То и да дадеш 1000лв за глупости е сравнително безопасно...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 яну 2017 18:52

toraborat написа:...

Ако прецениш вероятността да блъснеш човек по извънградски път и в града ще ти стане ясно къде е разликата.
Дадох пример с ограничения, които след приключил ремонт не се махат. Оказва се, че на нова, ремонтирана отсечка скоростта за ограничение не е 90км/ч, не е 80км/ч, а е 60км/ч или по-малко. Ти ще се влачиш ли с 40-50км/ч на подобна отсечка, а другите да ти бибиткат и някой по-нервак да вземе да ти изпречи пътя и на бой да се хвърля?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 23 яну 2017 19:16

инжектопляктор написа:....С други думи - ако не глобите, то рамките трябва да се пипнат. Защото виж, не подкрепям някой да кара извънградско с 200км/ч, но до 110-120 може да се кара на много участъци относително безопасно.

Любопитно, ако вдигнеш ограничението извънградско на 120 км/ч. или хайде, да кажем 100 км/ч. по какъв начин това ще повиши безопасността и ще намали жертвите? БТВ, знаеш ли каква ти е разликата в спирачния път при 90 и при 120 км/ч, например ако ти изскочи кон/куче/крава/човек на пътя на 100 метра разстояние, ще успееш ли да спреш от 120?

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Пон 23 яну 2017 20:24

:beat_butt2

Последна промяна от дърт милиционер на Пон 23 яну 2017 20:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Re: Започнаха да свалят номера за нарушения-УРА !

Мнениеот inspektora » Пон 23 яну 2017 20:28

Как пък мен за 25 години на волана, нито веднъж не са ме изнудвали, рекетирали, заяждали и прочие полицаите? Да не говорим, че последните 2 години въобще не са ме спирали, то полицай да видиш на пътя си е екзотика вече. Все ми се струва, че си има определени хора, които вършат глупости и после някой друг им е виновен. Това със свалянето на номерата е най-доброто въвеждано някога - който кара пиян или без да е правоспособен, не виждам защо да го жалим.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 23 яну 2017 20:32

дърт милиционер написа:В Елхово дали има лечебно заведение? Силно се съмнявам .

Много крайно изказване колега.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Пон 23 яну 2017 20:35

Ами тогава ще го кажа по ясно - Боже , колко мъка има по този свят.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 23 яну 2017 20:46

inspektora написа:Как пък мен за 25 години на волана, нито веднъж не са ме изнудвали, рекетирали, заяждали и прочие полицаите? .

:th_up че даже и стажа зад волана ми е точно същия :wink

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 яну 2017 21:04

icoico написа:Любопитно, ако вдигнеш ограничението извънградско на 120 км/ч. или хайде, да кажем 100 км/ч. по какъв начин това ще повиши безопасността и ще намали жертвите?

Добре. Тогава най-добре е да спрем колите от движение и да се движим с конски каруци. В днешният глобален, бързо развиващ се и променящ се свят е ключова необходимост да стигнеш достатъчно бързо от А до Б.
При 110км/ч спирачният път е 67метра. Пренебрегваш за пореден път един ключов факт. Извън населените места пътищата са с относително дълги участъци с относително добра видимост, където можеш да видиш човек, аварирало превозно средство или животно от много дълго разстояние и да съобразиш действията си. Аз карам по много пътища, където има видимост поне 1 километър и видимостта се ограничава не толкова от сгради и препятствия, колкото от диоптъра, който имаш.
Какво щяло да намали жертвите. Хайде, много ти се моля. Колко ПТП-та е имало на прави равни участъци поради превишена скорост с до 20км/ч и колко ПТП-та има от пияни, дрогирани шофьори и технически неизправни МПС? :smile
Ако искаш, оплачи се на VW, че прави много бързи коли. Да слага на 2 тона купе по 50 коня двигател, та да не може да вдигне повече от 90.
Водния дух1 написа:Точно тази 1 бира и нея трябва да премахнат- караш-НЕ пиеш.

И си миеш устата с вода за уста и айде в пандиза. Нали знаеш, че дрегерът не е уред, славещ се с много голяма точност, а издишаните алкохолни изпарения не означават задължителко алкохол в кръвта или пиян шофьор.
Ето ще ти цитирам проблема. И защо дори 0.5 промила не означава пиян, особено при зле калибриран уред.
Портокалите са едни от най-сигурните причинители на подобна грешка. Един плод преди да седнете зад волана вдига показанията на дрегера с 0.17 промила. Три дават вече 0.5! Опасни са и бананите – особено видимо зрелите и с признаци на ферментация. Техният принос е средно 0.22 промила за парче. Странно е, че най-обикновена храна като филия черен хляб с няколко кръгчета салам също кара устройството да реагира и да отчете нещо от рода на 0.2 промила.
Коварен номер може да ви погоди безалкохолната бира, която уж е с нулево алкохолно съдържание. Който вярва на етикета – може да направи от една такава биричка 0.4. Внимателно и с шоколада – особено бонбони с ликьорен или ромов пълнеж. Може количествата да ни изглеждат нищожни, но съчетанието с шоколада прави белята – към 0.4.

Извод - 1 портокал и 3 банана и си вече за гилотиране. Честито. Не е задължително да си пил, за да отчете дрегера.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пон 23 яну 2017 21:20

Инжектопляктор,не ти ли се е случвало от 1 бира да те замае леко главата,или като се наобядваш и хакнеш 1 биричка как леко ти се приспива ей-така приятничко...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 яну 2017 21:24

Водния дух1 написа:Инжектопляктор,не ти ли се е случвало от 1 бира да те замае леко главата,или като се наобядваш и хакнеш 1 биричка как леко ти се приспива ей-така приятничко...

На мен ми се е случвало да ми се приспива като си хапна лятото на топлото и без биричка. Не карам често по магистралата, но един път бях тръгнал рано сутринта на 250км път в едната посока. На връщане, падаше се точно на обяд в най-голямата жега се усещам как в един момент се унасям и колата се отклоняяява от правия път. Това със скорост 145км/ч. На магистралата с повече от 150км/ч не карам, че над 150км/ч ловят камерите. Нали се сещаш, ако бях се ударил с 25 годишно Венто без въздушни възглавници в мантинелата с още 3-ма човека в колата какво щеше да се случи? Ама това, че от топлото ми е станало лошо означава ли, че съм за затвора? Аз не очаквах топлото така да ми се отрази. Сутринта като тръгвах беше хладно и нищо ми нямаше.
Обаче не е задължително показанието на дрегера да означава, че си пил. Може просто да си хапнал 2 портокала и 2 банана, ей така, да имаш ползотворно утро и да си здрав и бодър и да ти издрънчат белезниците на ръцете. Е?

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 23 яну 2017 21:54

Много са ми смесени чувствата към вас, последните двама. То бива, бива да ревеш на чужд гроб.
И като имате книжки от 25г не сте правили нарушения или не са ви хващали. Другия вариант е да сте съботно-неделни шофери. Интересно ми е, щото аз имам книжка от1990г и поне 2 милиона км и мога да напиша случки , колкото роман.Особено става въпрос за преди 2000г, когато откровенно излизаха на пусия

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 23 яну 2017 22:42

инжектопляктор написа:Любопитно, ако вдигнеш ограничението извънградско на 120 км/ч. или хайде, да кажем 100 км/ч....
Ето ще ти цитирам проблема. И защо дори 0.5 промила не означава пиян, особено при зле калибриран уред.
Портокалите са едни от най-сигурните причинители на подобна грешка. Един плод преди да седнете зад волана вдига показанията на дрегера с 0.17 промила. Три дават вече 0.5! Опасни са и бананите – особено видимо зрелите и с признаци на ферментация. Техният принос е средно 0.22 промила за парче. Странно е, че най-обикновена храна като филия черен хляб с няколко кръгчета салам също кара устройството да реагира и да отчете нещо от рода на 0.2 промила....

Колега...как да го попитам по- деликатно...верно ли четеш/респективно вярваш на каквото там пише в сайтове като http://www.chudesa.net/? :mhihi :mhihi :mhihi

http://www.chudesa.net/%D0%BA%D0%BE%D0% ... %80%D0%B0/

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”