icoico написа:Любопитно, ако вдигнеш ограничението извънградско на 120 км/ч. или хайде, да кажем 100 км/ч. по какъв начин това ще повиши безопасността и ще намали жертвите?
Добре. Тогава най-добре е да спрем колите от движение и да се движим с конски каруци. В днешният глобален, бързо развиващ се и променящ се свят е ключова необходимост да стигнеш достатъчно бързо от А до Б.
При 110км/ч спирачният път е 67метра. Пренебрегваш за пореден път един ключов факт. Извън населените места пътищата са с относително дълги участъци с относително добра видимост, където можеш да видиш човек, аварирало превозно средство или животно от много дълго разстояние и да съобразиш действията си. Аз карам по много пътища, където има видимост поне 1 километър и видимостта се ограничава не толкова от сгради и препятствия, колкото от диоптъра, който имаш.
Какво щяло да намали жертвите. Хайде, много ти се моля. Колко ПТП-та е имало на прави равни участъци поради превишена скорост с до 20км/ч и колко ПТП-та има от пияни, дрогирани шофьори и технически неизправни МПС?

Ако искаш, оплачи се на VW, че прави много бързи коли. Да слага на 2 тона купе по 50 коня двигател, та да не може да вдигне повече от 90.
Водния дух1 написа:Точно тази 1 бира и нея трябва да премахнат- караш-НЕ пиеш.
И си миеш устата с вода за уста и айде в пандиза. Нали знаеш, че дрегерът не е уред, славещ се с много голяма точност, а издишаните алкохолни изпарения не означават задължителко алкохол в кръвта или пиян шофьор.
Ето ще ти цитирам проблема. И защо дори 0.5 промила не означава пиян, особено при зле калибриран уред.
Портокалите са едни от най-сигурните причинители на подобна грешка. Един плод преди да седнете зад волана вдига показанията на дрегера с 0.17 промила. Три дават вече 0.5! Опасни са и бананите – особено видимо зрелите и с признаци на ферментация. Техният принос е средно 0.22 промила за парче. Странно е, че най-обикновена храна като филия черен хляб с няколко кръгчета салам също кара устройството да реагира и да отчете нещо от рода на 0.2 промила.
Коварен номер може да ви погоди безалкохолната бира, която уж е с нулево алкохолно съдържание. Който вярва на етикета – може да направи от една такава биричка 0.4. Внимателно и с шоколада – особено бонбони с ликьорен или ромов пълнеж. Може количествата да ни изглеждат нищожни, но съчетанието с шоколада прави белята – към 0.4.
Извод - 1 портокал и 3 банана и си вече за гилотиране. Честито. Не е задължително да си пил, за да отчете дрегера.