Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.

Одобрявате ли промените в закона?

Да
71
70%
Не
31
30%

Общо гласове: 102
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Мнениеот инжектопляктор » Чет 26 яну 2017 20:17

gergeto написа:Гадното ни мислене е че адвокат е мръсна дума и непременно означава -огромен хонорар даден 'на вятъра" и задължително загубено дело в полза на държавата ,а не на нас като ищци.

Адвокат е мръсна дума в една държава, където законът не е построен да служи в името интересите на хората, а да го въртят някакви юристи спрямо техните интереси и цели. Аз не разбирам, за да получиш нещо, което по етика и право ти се полага - защо трябва да ти е нужен адвокат?! Защо след като проблем е регистриран, то просто не се наложи закона, а се влиза в абсурдни дела в съда, където този, който е в правото си, трябва да докаже, че нещо, което му се полага всъщност му се...полага?!
Адвокат, както и юрист за мен е синоним на кръвопиец, който се възползва от безпомощна система в името на този, който плаща повече. Ще влезеш в съда и ще доказваш, ще цитираш всяка точка и всеки прецедент, за да докажеш, че нещо което е така..е така. Че нещо, примерно неплатени заплати ти се полагат?!
А пък колко е бърза пък тая системаа..Нямам думи! Една позната спечели дело след САМО 6 години!
Пък агубеното време и белите коси кой ти го плаща? И какво като печелиш дело? Какво получаваш, освен морална утеха? Колко точно пари трябва да спечелиш от едно дело, за да си струва ядовете и хонорарите? Или си достатъчно богат да правиш дела за левче?
Дали според теб вместо да ми платят щетите, като си чупя колата ще ми е по-добре да ми пишат акт за 200лв, а пък после в съда да докажа, че не съм виновен, докато отсрещната страна ми носи от 10 кладенеца вода и ме обвинява за безхаберен джигит? И най-накрая да си скъся живота в ядове защо по-точно?
За мен най-правилното е тоя, който поддържа пътя да плаща щетите на тия, които са си счупили колите заради лоша поддръжка! Толкова!
п.п Самият факт, че едни от най-богатите в страната са адвокатите, банкерите и тези, които "пазят" ясно трябва да ти говори като какви го играят и защо никой не ги гледа с добри очи!
Несъобразена скорост - вечното извинение за некадърността на АПИ и общините! А пък колко ПТП стават поради тези двамата изброени некадърници! И колко животи от там щяха да се спасят!

Последна промяна от инжектопляктор на Чет 26 яну 2017 20:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 26 яну 2017 20:25

инжектопляктор написа:...Като ти пишат акта ти взимат талона. Отиваш в съда...

Пиша го още веднъж, бавно, защото явно ти е убягнало от вниманието :mhihi :

за повреди на МПС, които не са причинени от друго пътно превозно средство, органите на КАТ нямат задължение да посещават местопроизшествието и да издават констативни протоколи

инжектопляктор написа:...За мен най-правилното е тоя, който поддържа пътя да плаща щетите на тия, които са си счупили колите заради лоша поддръжка! Толкова!...

Амчи искай си ги, кой те спира?

Последна промяна от icoico на Чет 26 яну 2017 20:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 26 яну 2017 20:27

icoico написа:Пиша го още веднъж, бавно, защото явно ти е убягнало от вниманието

А кой има задължение! Баба ми ли?! Или аз да си напиша хвърчаща бележка, с която да отида в съда!?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 26 яну 2017 20:36

инжектопляктор написа:...А кой има задължение! Баба ми ли?! Или аз да си напиша хвърчаща бележка, с която да отида в съда!?

Виж сега. При положение, че четеш от чуждите мнения или само първия ред или само онова, което ти изнася, няма да разбереш кой. Щото на мен, честно казано ми омръзва да пиша едно и също по три пъти :mhihi

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 26 яну 2017 20:42

Струва ми се че виждаш нещата "черно-бяло".Мислиш ли че моята сестра(адвоката -роднина,за който говоря) попада в графата "много -богат"...? Май гледаш много Холувудски филми...Ами ако беше толкова богата дали в момента щях да споря с теб или....щях да "мътя' поредната далавера от която заедно с адвоката си да гушна едни многоцифрени суми... :no
Явно много си се впечатлил от едни "топ-адвокати" с наднормено тегло,баща и син ,дето са в новините-нон стоп.....Повярвай ми-не всички адвокати са дерачи на кожи.И запомни:Колкото и добър да е един адвокат-всеки от тях си поема премерен риск,т.е. щом си го потърсил и той е решил да поеме делото ти-значи имаш шанс.При първото ти посещение в кантора ,за да изложиш проблема си и да реши адвоката дали да се заеме или не-това посещение ти е кратко и безплатно.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 26 яну 2017 21:18

Много ''горещо'' стана-май ще заключат темата...

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Чет 26 яну 2017 21:37

За по-запознатите с новите промени в закона...
Спират ме,но не си нося документите...Проверяват ме в системата им и съм ОК...книжка,гражданска,преглед и вс.др.дреболии...Да,но имам неплатени актове,фишове и т.н. и на таблета излиза тази информация...Ясно е,че ще ми пишат акт или фиш,защото документите не са в мен...Но какво ще ми вземат,като книжката не е в мен или директно ще падат номерата...и на какво основание? :rolleyes

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 26 яну 2017 22:07

Мен са ме спирали без никакви документи. Казаха, че трябва да ме арестуват. И това ми звучи съвсем логично.
Кви таблети, кви справки. За кой да я направят тази справка, за Пешо или за Гошо или каквото име си измислиш в момента?
Предполагам, че и сега да те спрат без документи, пак трябва да те арестуват, а номерата...........

Потребителски аватар
slaveiko67

Мнениеот slaveiko67 » Чет 26 яну 2017 22:16

Е защо да ме арестуват? Имам и им показвам лична карта,но не си нося книжката.За липсата и няма как да ме арестуват...А на новото обурудване в колите на КАТ излиза всичко,вкл.и снимката ми от документите...Та и дори да не нося личната си карта,пак ще може,на място да ме проверят аз ли съм или съм казал ЕГН-то на някой друг,за когото зная,че няма глоби и има книжка...това минаваше едно време...

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Чет 26 яну 2017 22:24

Ако нямаш никакъв документ у теб са длъжни да те арестуват,но не винаги постъпват така.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Чет 26 яну 2017 23:59

slaveiko67 написа:За по-запознатите с новите промени в закона...
Спират ме,но не си нося документите...Проверяват ме в системата им и съм ОК...книжка,гражданска,преглед и вс.др.дреболии...Да,но имам неплатени актове,фишове и т.н. и на таблета излиза тази информация...Ясно е,че ще ми пишат акт или фиш,защото документите не са в мен...Но какво ще ми вземат,като книжката не е в мен или директно ще падат номерата...и на какво основание? :rolleyes

Мисля, че си имаше ясна глоба от 200лв, ако имаш книжка, но не я носиш.

Потребителски аватар
slaveiko67

Мнениеот slaveiko67 » Пет 27 яну 2017 8:27

Според описаните нарушения в тази тема...http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=102&t=463844...глобата е 10лв.,ако не си представил някои от документите-СУМПС,контр.талон,талон на МПС или ГО....Ако това е вярна информация,то глобите в тези случаи не са променени...Та ако не си представя книжката/СУМПС и контр.талон/ ще трябва да ме глобят 10лв. или за двата документа х 10лв.Преди това ставаше с писането на АКТ.И с този акт продължаваш да караш 30дни.
След приемането на новите промени в ЗДвП,ако имам неплатени глоби и ако представя документите при проверка,може и да се простя с книжката за неопределен срок/докато си платя глобите/...На практика книжката ми е отнета и ако шофирам след това,то означава ли,че карам МПС след отнемане на книжка и всяко следващо спиране от органите на КАТ може да ме вкара при големите глоби,сваляне на номера и т.н. :rolleyes

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 27 яну 2017 9:26

Според заглавието на темата-да,точно това означава.
И защо се измества акцента върху дупки?Говорим за нарушения на закона,каране без СУ или с алкохол.Неносене и липса на такава извобще или отнета,са различни неща с различни наказания.
Това да не видиш дупка,или да летиш и да нямаш време да реагираш..са също различни неща.На пляктора може да му е мъчно,но аз минавам ли покрай тротоар,на който има деца,винаги намалям.Те са непредвидими и именно моите съобразени действия със ситуацията са ми доказвали в практиката,колко много съм прав.Да се дранна в думка ще го преживея...ама да отнеса някого-не.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 27 яну 2017 9:27

slaveiko67 написа:...може и да се простя с книжката...то означава ли,че карам МПС след отнемане на книжка и всяко следващо спиране от органите на КАТ може да ме вкара при големите глоби,сваляне на номера и т.н. :rolleyes

Ако наистина вземат книжката, после се водиш като шофьор без книжка със съответното спиране от движение. Но, ако ти я приберат за неплатени глоби е логично да ти я върнат веднага щом ги платиш, а не след X месеца. Вземат я за заложник.

На мен ми е интересно какво става, ако КАТ твърдят, че имаш неплатена глоба, а си я платил. Вземат ти книжката, ти носиш разписка от банката, че е платено преди няколко месеца. После какво правим? Някакви неустойки от КАТ?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 27 яну 2017 10:17

Ето я тъжната истина ! Няма желаещи в България да бъдат КАТ-аджии само за едната заплата /лош материал както каза един човек/ :
https://www.24chasa.bg/novini/article/6019413

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”