gergeto написа:Гадното ни мислене е че адвокат е мръсна дума и непременно означава -огромен хонорар даден 'на вятъра" и задължително загубено дело в полза на държавата ,а не на нас като ищци.
Адвокат е мръсна дума в една държава, където законът не е построен да служи в името интересите на хората, а да го въртят някакви юристи спрямо техните интереси и цели. Аз не разбирам, за да получиш нещо, което по етика и право ти се полага - защо трябва да ти е нужен адвокат?! Защо след като проблем е регистриран, то просто не се наложи закона, а се влиза в абсурдни дела в съда, където този, който е в правото си, трябва да докаже, че нещо, което му се полага всъщност му се...полага?!
Адвокат, както и юрист за мен е синоним на кръвопиец, който се възползва от безпомощна система в името на този, който плаща повече. Ще влезеш в съда и ще доказваш, ще цитираш всяка точка и всеки прецедент, за да докажеш, че нещо което е така..е така. Че нещо, примерно неплатени заплати ти се полагат?!
А пък колко е бърза пък тая системаа..Нямам думи! Една позната спечели дело след САМО 6 години!
Пък агубеното време и белите коси кой ти го плаща? И какво като печелиш дело? Какво получаваш, освен морална утеха? Колко точно пари трябва да спечелиш от едно дело, за да си струва ядовете и хонорарите? Или си достатъчно богат да правиш дела за левче?
Дали според теб вместо да ми платят щетите, като си чупя колата ще ми е по-добре да ми пишат акт за 200лв, а пък после в съда да докажа, че не съм виновен, докато отсрещната страна ми носи от 10 кладенеца вода и ме обвинява за безхаберен джигит? И най-накрая да си скъся живота в ядове защо по-точно?
За мен най-правилното е тоя, който поддържа пътя да плаща щетите на тия, които са си счупили колите заради лоша поддръжка! Толкова!
п.п Самият факт, че едни от най-богатите в страната са адвокатите, банкерите и тези, които "пазят" ясно трябва да ти говори като какви го играят и защо никой не ги гледа с добри очи!
Несъобразена скорост - вечното извинение за некадърността на АПИ и общините! А пък колко ПТП стават поради тези двамата изброени некадърници! И колко животи от там щяха да се спасят!