Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Passat B5 и B5.5 - тунинг, подобрения, ремонти
На стария ми Пасат б5.5 комби си смених уплатнението на антената без да свалям тавана, отваряш задната врата, махаш гуменото уплътнение на половина и махаш/без да чупиш/ двете странични пластмаси и свързващата ги пластмаса/горната/, с едната ръка дърпаш и държиш тавана/без да го счупиш/ и с дълаг ключ отвиваш, не е кой знае какво. Преди развиването откачаш буксата и така.
Уплътнението е сменено,без да свалям нищо,набутах му го отгоре с малко смазка
Друг въпрос,искам да си сменя разни крушки с LED,започвайки от тези за номера.Сега последно трябва ли да взимам такива с CANBUS или не,защото доколкото знам няма проверка за изгоряла лампа,но пък на друго място чета,че трябва да има CANBUS

Друг въпрос,искам да си сменя разни крушки с LED,започвайки от тези за номера.Сега последно трябва ли да взимам такива с CANBUS или не,защото доколкото знам няма проверка за изгоряла лампа,но пък на друго място чета,че трябва да има CANBUS

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
За задния номер може и без стоп еррор.
За интериора са задължителни.
Е как го набута отгоре със смазка ? През самата стойка на антената ли ? А старото го извади пак от там или го скъса ?
sd-pleven написа:Уплътнението е сменено,без да свалям нищо,набутах му го отгоре с малко смазка![]()
![]()
![]()
и аз така направих, мойто беше сцепено и го изкарах на две парчета, взех алтернативна антена за 8лв к-кт с уплътнението, малко го преработиш, че имаше едни ушички навътре към оста на антената, нахлузих го отгоре и с тънка отверка леко го подпъхнах под основата на антената.
Zdravko Zankov написа:За задния номер може и без стоп еррор.
на номера сложих Led с canbus, защото такива ми изпаднаха , сега съм в очакване на доста лед за целия интериор и всичко е Canbus , но дали се налага или не не знам, такива изпаднаха на промо цена с free shipping
kossis написа:Е как го набута отгоре със смазка ? През самата стойка на антената ли ? А старото го извади пак от там или го скъса ?
Да през самата основа на антената,затоплих с топла вода да омекне и го наръсих със силиконов спрей.Старото беше скъсано.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

-
- VW експерт
samo_pechka написа::biggrin Българина е жив дявол. Ще го имам в предвид и аз това с уплътнението
Нация техническа.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:За задния номер може и без стоп еррор.
Б5 или 5.5 ?
-
- VW експерт
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Преди време бях сложил една обикновенна антена без извита тел на нея,и тогава разбрах защо на оригинала има навита такава.
И защо е тази навита тел ?
Вероятно заради Дължината на вълната на УКВ обхвата...... Навитата тел е със същата дължина и навивки.......
Вероятно заради Дължината на вълната на УКВ обхвата...... Навитата тел е със същата дължина и навивки.......
-
- Автомобил: VW Passat 2001
- Двигател: 2800cc 193hp 4M AMX
Едно въпросче...
Понеже ми се счупи дръжката на жабката (Passat B5.5), вътре, където са едни метални оси, чрез които се движи самата дръжка, за да натиска палчетата и съответно да се отвори жабката.
Та... Изпадна ми цяла жабка от Пасат, но с дясна дирекция и на първо четене ще мога да ползвам само дръжката, тъй като нито жабката ще стане, нито капака. Въпроса ми е как да разглобя капака на жабката, за да стигна до самата дръжка и да монтирам новата, в смисъл да имам достъп до местата, където стоят металните оси?
Ако знаете и друг начин за ремонт на дръжката, ще се радвам да го споделите. :)
При мен е счупено по същия начин, но нямам идея как да стигна до точи изглед, за да сменя дръжката.
Понеже ми се счупи дръжката на жабката (Passat B5.5), вътре, където са едни метални оси, чрез които се движи самата дръжка, за да натиска палчетата и съответно да се отвори жабката.
Та... Изпадна ми цяла жабка от Пасат, но с дясна дирекция и на първо четене ще мога да ползвам само дръжката, тъй като нито жабката ще стане, нито капака. Въпроса ми е как да разглобя капака на жабката, за да стигна до самата дръжка и да монтирам новата, в смисъл да имам достъп до местата, където стоят металните оси?
Ако знаете и друг начин за ремонт на дръжката, ще се радвам да го споделите. :)
При мен е счупено по същия начин, но нямам идея как да стигна до точи изглед, за да сменя дръжката.
- popeye
- Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
- Двигател: AMX 193hp 2771cc
- Контакти:
трошиш старата дръжка и слагаш новта без да раглобяваш самата врата. с помоща на дълга и тънка отвертка наместваш осите
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Капака на жабката двоен,лепен.Вземи някакъв по-тънък нож и няма да имаш проблем