Passat B5 1.9 TDI AFN - Губи вакуум

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
georgi_boichev
Автомобил: Passat B6
Двигател:
Контакти:

Passat B5 1.9 TDI AFN - Губи вакуум

Мнениеот georgi_boichev » Чет 01 дек 2016 19:27

Здравейте, имам проблем със споменатата кола, Пасат В5 АФН, губи вакуум когато си иска, сменил съм маркучетата, стегнал съм ги със свински опашки, Н75 съм сменил, както и вакуум помпата. Педала на спирачките първоначално след смяната на вакуум помпата след престой 1-2 часа беше твърд, след седмица-две се оправи от самосебе си :screwy 1-2 дни когато не я карам педала на спирачките си е мек. Имам бууст метър, понякога с чукване на газта отива на 0.9 и държи, върви приятно в тея моменти, а загуби ли се, искам да я засиля към някоя стена :banghead Казваха ми серво, ако натискам педала и се чува цсс, е за смяна. На няколко ВАГ-а пробвах и там съска и нямат ядове? Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем ще се радвам да сподели решение. :beer

ivel
Автомобил:
Двигател:

Re: Губене на вакуум, AFN Passat B5

Мнениеот ivel » Пет 02 дек 2016 6:43

като за начало измери вакуума веднага след вкуум помпата

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 1.9 TDI AFN - Губи вакуум

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 02 дек 2016 9:42

Да не дърба от буус метъра ? Вземи един пулверизатор с вода, докато работи двг пръскай на местата, от които може да дърпа въздух. Ако го уцелиш ще изсвирука все едно свириш с уста през зъби. Като чуеш този звук изчакй и повтори там. Аз така хванах че ми смуче въздух от едни маншони на входящия колектор (бензин 2000сс AZM)

Потребителски аватар
georgi_boichev
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgi_boichev » Пет 02 дек 2016 12:12

Благодаря за бързите мнения! :bowdown :bowdown

ivel на маркучето което захранва актуатора прави 0.7-0.8, мерих го с бууст метъра има скала и за вакуум. Ще го видя и където спомена ти, благодаря! :beer

DoH_KuXoT ще пробвам и ще пиша, благодаря за съвета! :beer :beer

Потребителски аватар
georgi_boichev
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgi_boichev » Пон 02 яну 2017 0:42

Честита Нова Година Колеги! :beer

Проблема с вакуума беше решен за 4-5 дни, не можех да си позная колата и не ми се слизаше от нея. Всяко чудо за 3 дни ( в моя случай 5 ). Оказа се, че маркучите които бях сложил изобщо не вършат работа, макар стегнат с опашки. Поръчах силиконови, на 3мм и 4 мм, напъхах ги с много зор, сложих шлаух на 4мм към турбото защото ЕГР ми е изолиран почти на цяло, и 4-5 дни колата беше много добре, няма вибрации, спирачките идеални не дава да и дадеш газ. Взех турбо 1749va, и отивам за маркуч с бърза връзка, и усетих че нещо не е като хората, натискам и точно като преди, бучи и не върви, а бууста ( имам бууст метър в купето ) отива до 1 бар, пада на 0.6 и тръгва бавно към 0.9 :banghead Смених турбото, но както и със старото бууста се " клати ", днес рових пак няма, от никъде не се вижда да и 1мм дупка и да изпуска, всичките маркучета влизат плътно, и със зор, и не знам къде да търся проблема. Ползвам си моя актуатор, пробвах го със голяма спринцовка и маркуче, не помръдва надоло като издърпам със спринцовката. :undecided Сервото също ме съмнява, педала на спирачките е мек, 3-4 дни не карам колата, и си стои мек.. Ако някои има идеи ще съм благодарен да сподели, отвратително гадно е като знам със старото турбо как вървеше, искам да я чипвам скоро, а това как ми вързва ръцете.... :stumm

Потребителски аватар
georgi_boichev
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgi_boichev » Пет 03 фев 2017 17:27

Опитвах да го разбера от къде е, всичко е ок, от никъде не изпуска и колата пак си е спъната и не върви както си трябва :dummy Снимах няколко клипа на студен и топъл мотор къде и колко е вакуума:
на преградата където тръгва вакуума надоло за турбината:
https://www.youtube.com/watch?v=tfi2m_bX_hA

при актуатора:
https://www.youtube.com/watch?v=xsVCj5zPlaM

Това е на топъл мотор, ето как бууста се " колебае ", карам на 3та, и натискам до доло, така няколко пъти за да се види:
https://www.youtube.com/watch?v=eD-cBaG ... e=youtu.be

Пак преградата
https://www.youtube.com/watch?v=Pk75pRt ... e=youtu.be

Това е на актуатора, но тъй като нямаше кой да снима, изваждах маркучето и го слагах при преградата.
https://www.youtube.com/watch?v=T2IGRPf ... e=youtu.be

Не знам какво да ровя и търся и къде, Н75 да е проблема, не забива няма грижи ама НЕ ВЪРВИ.. Освен сервото друго не остана.. Помпите на съединителя да бутат и те нещата?! :beat_butt2

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пет 03 фев 2017 18:00

Има един клапан на маркуча на сервото,проверявал ли си го?Имаш ли бяло-черно клапанче преди n75?

Потребителски аватар
georgi_boichev
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgi_boichev » Пет 03 фев 2017 23:41

vlado_tonev написа:Има един клапан на маркуча на сервото,проверявал ли си го?Имаш ли бяло-черно клапанче преди n75?

Сменях цялата вакуум помпа със маркуча и клапана, но не знам как да го проверя. Имам го клапанчето и е проверено пропуска в едната посока. Н75 го проверявах с уста и той е ОК. Остават сервото, споменатия клапан от Теб преди сервото, и резервоара за вакуум да проверя. Сервото нямам представа как да го проверя обаче...

Потребителски аватар
georgi_boichev
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgi_boichev » Вто 14 фев 2017 17:29

Проблема се оказа в спукано серво. Смених него, вакуумите и актуатора. За сега няма грижи, благодаря на отзовалите се! :th_up :love.vwclub

Върни се в “Дизелови агрегати”