Въпрос за Каско на Г3

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 14 фев 2007 0:56

Не просто Г3 1.8 93-94.Ако си късметлия може по-нова година или по хубав мотор.На шефа ми един приятел му бяха откраднали БМВ Е36 и му дадоха от първите по новото поколение/естествено в някав гараж до Панчерево :wink: /

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Сря 14 фев 2007 1:20

Е това е тъпо, да ми откраднат ГТи-то и да ми дадат няква друга модификация.... ужас :evil:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 14 фев 2007 1:23

Tishku написа:Е това е тъпо, да ми откраднат ГТи-то и да ми дадат няква друга модификация.... ужас :evil:

Не го приемай чак така-в общи линий гледат да ти дадат същата модификация,ама я крадена и неможеш до чужбина да ходиш,я убита от карне.Бе кво толкова му мислиш 95% застрахована кола не се краде.Плащаш си рекета и свиркаш.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 14 фев 2007 8:51

Тишко, аз моя го застраховах до сега 2 години подред в Бул Инс, сега ще се прехвърлям в Дженерали.В Бул Инс съм на 7500 лв.Според мен се застраховай за колкото можеш повече ;).

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 14 фев 2007 9:04

Когато ходите да се застраховате, питайте и как ще ви обезщетяват при ПТП или кражба!
Булинс е компания срещу която не може да се жалваш ако си недоволен от плащане...Мисля че при тях както и при ДЗИ при кражба, ти определят друга по-ниска стойност в момента на кражбата!
От друга страна от 1 година , Булстрад не признават сервиз на коли над 7 годишна възраст и им плащат само по експертна оценка, която не винаги е достатъчна за покриване на щетит.е.
Разпитай Санто за условията на Дженерали и тогава решавай.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 14 фев 2007 9:06

Tishku написа:
Rabbit_TDI написа:Май 5000 щото при кражба просто ти дават друга кола в 80% от случейте,а не пари на ръка.

Как така друга кола, квато им падне ли кво? :shock
:lol: :lol:хаха оо само се моли да нямаш "кражба" или "тотал" там :lol: и нали се сещаш че на вноски докато не си платиш вноските няма пари от щета :D и тази цена дето дават от бул инс за кола 93год малко височка ми се вижда :wink: защото сега ти правят високата оценка но при не дай си боже щета от горепосочените :wink: отварят "шваке" и ти казват ааа ама твоята кола по шваке е 3000лв... и на там не ми се смята вече :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 14 фев 2007 9:18

santo_trafficante написа:
Tishku написа:
Rabbit_TDI написа:Май 5000 щото при кражба просто ти дават друга кола в 80% от случейте,а не пари на ръка.

Как така друга кола, квато им падне ли кво? :shock
:lol: :lol:хаха оо само се моли да нямаш "кражба" или "тотал" там :lol: и нали се сещаш че на вноски докато не си платиш вноските няма пари от щета :D и тази цена дето дават от бул инс за кола 93год малко височка ми се вижда :wink: защото сега ти правят високата оценка но при не дай си боже щета от горепосочените :wink: отварят "шваке" и ти казват ааа ама твоята кола по шваке е 3000лв... и на там не ми се смята вече :wink:

Я кажи тогава условията в Дженерали щото май на всички стана интересно :idea:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 14 фев 2007 9:25

Rabbit_TDI написа:Я кажи тогава условията в Дженерали щото май на всички стана интересно :idea:
част от нещата ги има тук http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=33294 иначе за изплащане на щети! ако си на вноски щета се приспада от вноските докато не се изплати каското! ако всичко е платено. минаваме сутринта на оглед следобед след 4ч парата на каса до 1000лв или по банков път.
"тотал" се изплаща на 75% и колата остава за теб
кола може да се застрахова само на имобилаизер без да се слага аларма
друго ако не е ясно питайте ще ми е по лесно

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 14 фев 2007 9:31

Можеш ли да кажеш процента при пълно каско и дали застраховате само срещу кражба?Щото в темата не ги пише.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 14 фев 2007 9:37

Rabbit_TDI написа:Можеш ли да кажеш процента при пълно каско и дали застраховате само срещу кражба?Щото в темата не ги пише.
само пълно каско! не знам кой си застрахова колата замо за кражба в София :shock
% е различен според год на колата но с тези -35% става екстра :wink: но трябва да си с ГО на Дженерали! иначе намалението е 10% мах...

за пример колата на колегата 93 год Голф
ако я оценим на 4000лв -каското ще му е 260лв за година ако е на 4 вноски значи по 65лв.

маркирането е безплатно

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 14 фев 2007 9:49

Как се плаща при кражба? По стойноста в момента на застраховката, или по стойността в момента на кражбата?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 14 фев 2007 9:50

santo_trafficante написа:... но с тези -35% става екстра :wink: но трябва да си с ГО на Дженерали! иначе намалението е 10% мах...

santo, я кажи, тази година ще има ли пак пакет асистанс (така ли се казваше) - домашно имущество + каско ? Аз досега така правех (застраховката ми е през април, а за ГО+каско крайня срок е 31 март). И съответно процентите на намалението де.
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 14 фев 2007 9:56

gr_kanev написа:
santo_trafficante написа:... но с тези -35% става екстра :wink: но трябва да си с ГО на Дженерали! иначе намалението е 10% мах...

santo, я кажи, тази година ще има ли пак пакет асистанс (така ли се казваше) - домашно имущество + каско ? Аз досега така правех (застраховката ми е през април, а за ГО+каско крайня срок е 31 март). И съответно процентите на намалението де.
Благодаря предварително !
може да и направиш каско по рано без маркирането. да има пакети домашно имущество + каско но трябва да направиш голяма застраховка на апартамента за да хванеш хубав % на каското :wink:
та варянта сега края на март си пусни ново каско с дата на започване от когато ти свършва твоето в момента без да маркираш :wink: ще маркираш колата с нови стикри когато почне новото каско.
а има и още нещо но ще ти го пусна на ЛС :wink:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 14 фев 2007 10:04

Аз имам автокаско в Български имоти, още не ми се е налагало да разбера как плащат за щета ..и дано не ми се наложи ! Някой знае ли дали са коректни?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 14 фев 2007 11:00

МММ ми ако знаех тва за ГО ама за пръв път ти видях темата :lol найстина става перфектно.Иначе аз съм в Сф и карам само на кражба/засега ми е перфектно да чукна на дърво/,ама като изтече застраховката почвам да се замислям за едно пълно ако са такива условията :?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”