Линк към още снимки
Идеята, с която пускам темата е да събера мнения отностно това как да процедирам с главата и буталата. На снимките не се вижда много добре, но горе долу дава представа за размера и дълбочината на дупките в буталата. Едното има сравнително дълбока дупка, другите 3 са с кажи речи повърхностни щети. Въпросите ми са:
- да се сменят ли буталата, всичките или някои?
- като се свалят буталата задължително ли се сменят биелни и основни лагери или им се гледа състоянието?
- на главата една от горивните камери е най-зле, има доста наранявания, 2 от горивните камери имат наранявания по легла на клапаните, предполагам, че това или не се прави или няма смисъл да се прави и ще се търси друга глава?
- ако се свалят бутала т.е. ще се сваля и коляновия вал, той шлайфа ли се задължително или само ако се сменят лагерите?
- Нещо друго шлайфа ли се освен главата преди да се сложи обратно?
- Ако имате някакви въпроси отностно кое трябва да се провери, смени, види състояние, да снимам нещо друго казвайте.
- и последното е, някой ако е правил процедурата да ме ориентира в цени за следните неща: биелни и основни лагери, клапани и 2-та вида, шлайф на каквото трябва, сегменти и май това е.
Знам, че искам доста информация, ще съм адски благодарен на хората отзовали се! Благодаря!