Passat b5 1.9 110 AFN черен или бял пушек при 4200+
- petar4oo
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 1999
Passat b5 1.9 110 AFN черен или бял пушек при 4200+
Здравейте колеги въпросчето ми е простичко,при смачкан педал на 3-4-5 предавка и 4200+ обороти какво трябва да пуши отзад ? Черно (от саждите и недоизгорялата нафта) или бяло синкав пушилек. При мен е второто и незнам защо е така. Визирам цвета а не това че пуши. Става дума за Passat b5 1.9 110 AFN с чипче. Причината да я мачкам така е зацапана геометрия и пренадува турбото но след като я поизцедих и няколко рестарта спря да пренадува. Та ми е странно за пуши бяло синкаво или сиво (немога с точност да определя цвета в огледалото но не е чернилка).
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Черен или Бял пушек
Сигурно от високите обороти на всяка предавка си влязъл от авариен в реактивен режим.
Нали знаеш -реактивните самолети пушат бяло.
Спри да я мачкаш тая кола и си ревизирай мотора:гарнитури,масла антифризи, ВАГ-КОм и т.н.
И ако имаш възможност-направи тия проверки в компетентен сервиз.
Нали знаеш -реактивните самолети пушат бяло.

Спри да я мачкаш тая кола и си ревизирай мотора:гарнитури,масла антифризи, ВАГ-КОм и т.н.
И ако имаш възможност-направи тия проверки в компетентен сервиз.

- petar4oo
Ами преди 800 км смених де що има филтри и масло колата от както е в мен вече 35.000 км. Се гледа като писано яйце. Просто цяла зима съм 90% грацко и кажи речи бабешката че на тоя сняг и лед дет бяха.... Едно лупо три дена го чегъртах от решетката.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Пуши бяло защото изключва от прекъсвач.
- petar4oo
Не изключва понеже на място прекъсвач го удря на 5000 ако не се лъжа или около 5 но не и преди 4400. А и на място като и тресна прекъсвач първо изкарва малко бяло и после си фарля леко черно но не пуши много
- petar4oo
Вчера колеги имах пътуване и забелязах че след 3000 оборота като я настъпвам завихря бяла пошилка не черна.... Данеби от някъде да гълта повече въздух и горивната смес да се пренасища.. иначе вървежа си е супер.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Нивото на маслото как е?
- petar4oo
Смених го преди 700км. И за сега не е мръднало..
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Хмммм.....На празен ход при изфорсирване пуши ли ?Предполагам си проверил и количеството на антифриз 

- petar4oo
Само на студена пуши леко иначе не само на прекъсвач като я смачкан първо леко бяло и после черно... Незнам дали е от значение но забелязах че кулера в горния край е омаслен
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега колата ти гори масло , може от турбото да е но по скоро е от износени бутала сегменти или блок
- petar4oo
Ако е от турбото как може да се оправи или си трябва ново... Иначе съм замислил отваряне на мотора за смяна на гарнитура сегменти и гумичките на клапаните но ще е по към края на лятото а и сега следя маслото и не го бара вече 700км стои си на MAX. Тази сутрин като я запалих изфорсирах я леко и изкара яко чернилка и Зе да тресе яко и да пуши бяло на пресекулки.... След рестарт на мотора се оправи
-
- Автомобил:
- Двигател:
Антифриз доливаш ли
- petar4oo
Като я взех и го смених беше на МАХ сега погледнах че е посредата междо МИН и МАХ това след 20000 км. Допълних днес до МАХ и ще наблюдавам. Днес се прибирам към Пловдив от Враца и утре сутрин на студен мотор ще погледна.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Kолега,миналата година имах такъв случай с моята ASV-110 TDI Изпуши ми един път ,но доста бяло,на един баир нагоре,над 3000 об.Обадих се на Ifidik-каза ми че ако пуши бяло,мога и да не стигна до него във Варна (около 90 км е разстоянието).Всичко ,според консултациите ми с хора в час проблема беше най-вероятно турбина.
Казах ти -спри я тая кола,ревизирай си мотора,най добре човек,който знае какво прави,закачете я на разните му там лап-топи,ваг -коми и тем подобни,щото без да те плаша ,ама може да стане бела и да останеш без кола за минути. Аз ходих до Ifidik с пъплене по магистралата и 2 големи прахови пожарогаситела .
Казах ти -спри я тая кола,ревизирай си мотора,най добре човек,който знае какво прави,закачете я на разните му там лап-топи,ваг -коми и тем подобни,щото без да те плаша ,ама може да стане бела и да останеш без кола за минути. Аз ходих до Ifidik с пъплене по магистралата и 2 големи прахови пожарогаситела .
Върни се в “Дизелови агрегати”