смяна на въздущен филтър на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kiik
Автомобил:
Двигател:

смяна на въздущен филтър на Г3

Мнениеот kiik » Сря 14 фев 2007 21:39

въпроса може би е глупав:
но адски много ми се потят стъклата отвътре като сме няколко човека и колкото и да духам с парното топло или студено нищо не оправя, а ме притеснява щото ми отнема цялата видимост и и повече бърша прозорци отколкото да държа волан примерно.....
дали нещо във филтъра не е наред и пропуска всичката влага или какво да направя по въпроса?

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Сря 14 фев 2007 21:43

Колега парното изобщо духа ли топло или го няма никакво/за да видим каква може да е причината/?Поглеждал ли си какво е нивото на охладителната течност да не ти е пробито радиаторчето на парното и от там да се потят.
Филтърът е да предотврати влизането на прах и други твърди частици в купето.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 14 фев 2007 21:52

DEKSTAR написа:Колега парното изобщо духа ли топло или го няма никакво/за да видим каква може да е причината/?Поглеждал ли си какво е нивото на охладителната течност да не ти е пробито радиаторчето на парното и от там да се потят.
Филтърът е да предотврати влизането на прах и други твърди частици в купето.

Другите неща е хубаво да се проверят,но не си прав за филтъра.Аз бях със запушен и духаше слабо и от там се потяха.Колега смени филтара и ако е мръсен го смени-10ина лева е.Може и да не е от него ,но първо го изключи като възможност.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 14 фев 2007 22:08

Rabbit_TDI написа: филтара и ако е мръсен го смени-10ина лева е.

По повод този филтър (тъй като на В3 няма фабричен (говоря, ако си без клими)) вчера се загледах в един филтър за фритюрници, двуслоен, един бял и един черен слой, за който твърдяха, че е обогатен с активен въглен. Цената му беше 2.20 лв и е производство на фирма "ТОНИ" Те произвеждат всякакви филтри за аспиратори, прахосмукачки и др. По рамер мисля, че спокойно може да се отреже и ползва за 2 пъти.
Не е конкретно за колегата с испотяването на стъклото, при все, че и той може да го ползва. Аз не можах да го купя, но смятам скоро да дам отзиви.

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Сря 14 фев 2007 22:09

Аз за това попитах колега да каже как му духа парното.Най добре да изчакаме колегата да каже как стоят нещата и тогава да търсим възможните причини.
Колега Rabbit_TDI при теб като имаше проблем с филтъра как ти духаше парното при различните степени.Имаше ли голяма разлика в силата на въздушния поток между различните степени?Извинявам се на колегата,че се отклонявам от темата.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 14 фев 2007 22:10

Май трябват преправки за да се пъхне-имаше тема за гова :?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 14 фев 2007 22:11

DEKSTAR написа:Аз за това попитах колега да каже как му духа парното.Най добре да изчакаме колегата да каже как стоят нещата и тогава да търсим възможните причини.
Колега Rabbit_TDI при теб като имаше проблем с филтъра как ти духаше парното при различните степени.Имаше ли голяма разлика в силата на въздушния поток между различните степени?Извинявам се на колегата,че се отклонявам от темата.

Ми чак такива подробности не се сещам,но просто духаше смешно малко.Май наистина нямаше голяма разлика в степените.

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Сря 14 фев 2007 22:48

radotom написа:
Rabbit_TDI написа: филтара и ако е мръсен го смени-10ина лева е.

По повод този филтър (тъй като на В3 няма фабричен (говоря, ако си без клими)) вчера се загледах в един филтър за фритюрници, двуслоен, един бял и един черен слой, за който твърдяха, че е обогатен с активен въглен. Цената му беше 2.20 лв и е производство на фирма "ТОНИ" Те произвеждат всякакви филтри за аспиратори, прахосмукачки и др. По рамер мисля, че спокойно може да се отреже и ползва за 2 пъти.
Не е конкретно за колегата с испотяването на стъклото, при все, че и той може да го ползва. Аз не можах да го купя, но смятам скоро да дам отзиви.

колегата от пловдив, кажи ако може къде точно има такива от 2лв!? ще пробвам и аз!

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Сря 14 фев 2007 23:08

Парното си е ОК и духа с пълна сила и топло и студено..... проблема е, 4е влагата в колата става ненормално жестока, когато сме повече хора и това ме навежда на мисълта, че вероятно филтъра не си върпи работата нещо......
а и малко м е е срам да си приазня, че нито го знам къде е, нито как се сменя :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 14 фев 2007 23:29

kiik написа:Парното си е ОК и духа с пълна сила и топло и студено..... проблема е, 4е влагата в колата става ненормално жестока, когато сме повече хора и това ме навежда на мисълта, че вероятно филтъра не си върпи работата нещо......
а и малко м е е срам да си приазня, че нито го знам къде е, нито как се сменя :roll:

Ако парното найстина духа силно няма да е филтара.Иначе се намира под пласмасат под чистачките като отвориш предния капак.Пада се от страната на пасажерското място.Пласмасата е на ени кофти дюбели-внимавай да не ги чупиш.

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Сря 14 фев 2007 23:37

Колега извинявай,че пак те питам но как ти е охладителната течност и омазняват ли ти се стъклата като се запотят.
Сняната на филтъра няма да ти коства кой знаи колко време а и така ще се увериш дали е от него или да търсиш проблема на друго място.Ето една снимка на която е отбелязана кората под чистачките където се намира филтъра демонтираш/не се сещам точно как беше захваната но на място ще се оправиш/ я сменяш филтъра и отново я монтираш.
Изображение
Успех!Ако нещо не можеш да се оправиш питай.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 15 фев 2007 0:19

да не ти е включен постоянно вътрешния кръг ? провери и уплътненията на вратите и прозорците

Потребителски аватар
dobrij
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobrij » Чет 15 фев 2007 0:31

Колега провери също дали не ти е скъсано жилото на кранчето спира въздуха който идва отвън и от вентилатора. То е под жабката и там има едно кранче с въпросното жило което е на главния въздуховод и жилото отива към копчето за степените на вентилатора. И аз имах този проблем и като разглобих панела с врътките за парното видях че жилото се е скъсало и кранчето беше постоянно затворено и затова откачих жилото от кранчето и го отворих и застопорих за да не го затваря като изключвам вентилатора защото дори да е скъсано копчето си ибутва жилото и затваря кранчето!!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 15 фев 2007 1:28

VWGT написа:да не ти е включен постоянно вътрешния кръг ? провери и уплътненията на вратите и прозорците

:idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”