пасат б3 1800 90 коня 1993 г. може би стъпково моторче
-
mitako68
- Автомобил:
- Двигател:
пасат б3 1800 90 коня 1993 г. може би стъпково моторче
здравейте колеги,колата ми е пасат б3 1800 90 коня 1993 г..проблема е следния;при студена кола запалвам на бензин ,пали безгрешно,работи 30 сек.и започва да се дави,щраквам ключето за превключване на газ-бензин на нула за секунди докато свърши бензина 3-4 секунди работи добре и после като включа на бензин пак същата работа,и така 10 минути докато загрее,,,след това работи перфектно. Сега за газта;там пък обратното,студена ли е гасне та кине ,,за обороти въобще не може и да се говори.Загрее ли горе долу си работи добре. казаха ми че може би е от стъпковото моторче, ,,,от там ли да започна
все някой е имал същия проблем,ще съм благодарен ако ми подскажете.Четох във форума но точно същите признаци и проблеми не открих
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: пасат б3 1800 90 коня 1993 г. може би стъпково моторче
Къв е изпаритела-вакуумен или ел,кво е копчето,на 0 нищо не работи,така ли?Не е автоматично обръщането?На газ изключва ли помпата,ресет има ли,или ламда контрол,кви обороти държи,играят ли...
-
mitako68
- Автомобил:
- Двигател:
изпаритела е ел.,копчето е обикновено превключва се на ръка ,точно така има средно положение което затваря и бензин и газ,на газ помпата не изключва а прави кръговрат(но като извадя бошончето за помпата я изключвам) ,ресет и ламда контрол незная какво е след като загрее оборотите са перфектни(на газта малко понякога спадат и се вдигат по бавно ,) Но не разбирам част от въпросите ти какво общо може да имат с оборотите на празен ход .
- Iezekil
Ако можеш да мериш с мултицет,качвам ти кво да мериш.
Практическа проверка-даваш контакт,с едната ръка завърташ вртката на моното за да отвориш дросел клапата и докато я държиш отворена,с някой от пръстите на същата ръка/или с другата/ натискаш стъпковото по върха на щока.Ако е здраво,щока ще се прибере назад и ще го чуеш.
Практическа проверка-даваш контакт,с едната ръка завърташ вртката на моното за да отвориш дросел клапата и докато я държиш отворена,с някой от пръстите на същата ръка/или с другата/ натискаш стъпковото по върха на щока.Ако е здраво,щока ще се прибере назад и ще го чуеш.
-
mitako68
- Автомобил:
- Двигател:
здр.lezekil по темата ,,смениха ми топлинна сонда ,която струва 106 лв бош,на бензин се подобри значително ,но ще видим на минусови температури...на газ един изпарител нов за 60 лв. и е пушка..длъжен бях да ти отговоря защото съм ти благодарен че ти единствен даде някакъв съвет във форума
- Iezekil
Какво да кажа...ламбда сондата работи,като загрее,на студена кола не участва...а ти писа,че топла няма проблем...А когато си на газ,сондата си отива доста по-бързо,заради топлото.Повечето тук караме с изключени ламбди,за да не трупа грешки ЕКУ.За това и питах имаш ли ресет на ЕКУ.Във всеки случай аз на твое място вместо жива ламбда бих си купил ламбда симулатор.Та търки проблема с давенето по бензиновия регулатор и температурния датчик.Другия ми съвет към теб е да си сложиш реле на бензиновата помпа и на ЕКУ.
-
Sstefaan84
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б3 абс, 92г. Същия проблем, същото давене. Колата е с вакумен изпарител без ресет, пали от раз и започва давене на 0 заработва докато изгори бензина. При загряла кола на бензин няма проблем с давене и обороти. Поради това давене се пали потчти винаги на газ,там проблеми няма нито студена нито топла. Проверени температурен датчик на водата само този на монито е прекъснат, колата е така от както е купена 5год. Пробвал сам и с откачена ламда разлика няма. Кабели,свещи и палец чисто нови. Два пъти сменям бензинова помпа, последната незнам от какав мотор е,просто я имах(от голф 3 от морга си я свалих в германия но незнам от какав мотор), и сега с нея забелязвам при рязко подаване на газ до към 2200-2500об има едно зачудване претреперване и след това тръгва. Единствено бензиновия филтър не сам сменял, не сам мерил налягането на помпата. Миналата година смених двата маркуча за гориво при моното. Преди 2 год смених само горната част на моното (диузата) за проба разлика няма, пак се дави и на нея също е прекъснат темп.датчик. Колата е с климатик които работи и при пускне си вдига оборотите. Колата работи добре с изключения на бензин студена. Брат ми има б4 адз, няма нищо общо в вървежа, абс го бие на 100% няма значение от горивото, и двете са комбита с еднакви скорости.
- Iezekil
Значи бензин влиза от дюзата и в частност при скъсан регулатор.
Дюза-нещо кара компа да лее повече от нужното.И понеже нямаш ресет,почваме с проба-откачаме акуто за малко,закачаме и палим сутринта на бензин.Ако не е грешка в ЕКУ,остава датчика за темп.Чел съм че оказва влияние и датчика за входящ въздух/аз не съм сигурен/,може би има варианти и за други дреболии.Най-сигурно е да се пробва с работеща кола,например да се смени цялото моно,ЕКУ,датчик...само за проба.Това при положение,че сме елиминирали варианта за грешка чрез ресет.
АДЗ е АБС,не трябва да има разлика.
Дюза-нещо кара компа да лее повече от нужното.И понеже нямаш ресет,почваме с проба-откачаме акуто за малко,закачаме и палим сутринта на бензин.Ако не е грешка в ЕКУ,остава датчика за темп.Чел съм че оказва влияние и датчика за входящ въздух/аз не съм сигурен/,може би има варианти и за други дреболии.Най-сигурно е да се пробва с работеща кола,например да се смени цялото моно,ЕКУ,датчик...само за проба.Това при положение,че сме елиминирали варианта за грешка чрез ресет.
АДЗ е АБС,не трябва да има разлика.
-
petiop
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Извинявам се но да ползвам темата на колегата . Имам проблем прекъсва студена, пасата е 1.8 ABS има ГАЗ проблема ми е че пали нормално работи добре и след малко мисля че към 30-40гр до към 70гр прекъсва и ми се струва че се дави някои път гасне и като завъртя на стартер все едно е изместена центровката едва върти но пали и работи лошо но след като загрее няма и помен работи и пали супер. Сменявал съм свещи, бобина, капачка, палец, темперетурен датчик, екуто и няма полза. Откачил съм ланда сондата . Прекъсва и на ГАЗ и на бензин без разлика и също така след като загрее работи супер и на ГАЗ и на бензин.