Антифриз съм долял преди зимата около 50-100мл.. и от тогава не е мръднал.
Да за следващото масло май ще е Fuchs Titan или евентуално Total..
Явно тоя Motul e бозица...

Golf 4 1.6 SR - Светна Inspection и в маслото има пяна?
Re: Golf 4 1.6 SR - Светна Inspection и в маслото има пяна?
Повечето масла на бг пазара са ментета. И тотала може да е, но 2 пъти съм ползвал вече тази марка и съм доволен.
Може да опитам и аз .Но определено много от стоките на наша земя са за боклука....
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
centa написа:Може да опитам и аз .Но определено много от стоките на наша земя са за боклука....
---------------------
Затова не робувам на марки, а се доверявам на по неизвестни марки които съответно е малко вероятно да са откровено менте. За момента съм доволен от К2 някаква полска майстория ама колкото сипвам, толкова точа. Разни майонези за момента не съм забелязал, а ровя повече отколкото трябва под капака. Допреди 2г. Ползвах "кронойл" ама взеха да се излагат и стигнах до смяна на марката.
keymaker написа:centa написа:Може да опитам и аз .Но определено много от стоките на наша земя са за боклука....
---------------------
Затова не робувам на марки, а се доверявам на по неизвестни марки които съответно е малко вероятно да са откровено менте. За момента съм доволен от К2 някаква полска майстория ама колкото сипвам, толкова точа. Разни майонези за момента не съм забелязал, а ровя повече отколкото трябва под капака. Допреди 2г. Ползвах "кронойл" ама взеха да се излагат и стигнах до смяна на марката.
Ясно,значи и К2 ще е вариант. :)
-
- Автомобил: Skoda Superb 1.8T
- Двигател: AWT 2003
centa написа:OK,мерси!
С Motul 10w40 е в момента,но на следващата смяна мисля да е Fuchs Titan.
Дано случиш на истинско, че аз сложих точно на Fuchs Titan 5/30 и за първи път тази зима имам бяло на капачката, макар и много по-малко. Преди това карах само с BMW 5/30 и не съм виждал тази бяла каша горе по капачката. Но след една седмица топло време и малко дълъг път се поизчисти. Другото , което ми идва на акъла е че се получава при не добра картерна вентилация.
bushido71 написа:centa написа:OK,мерси!
С Motul 10w40 е в момента,но на следващата смяна мисля да е Fuchs Titan.
Дано случиш на истинско, че аз сложих точно на Fuchs Titan 5/30 и за първи път тази зима имам бяло на капачката, макар и много по-малко. Преди това карах само с BMW 5/30 и не съм виждал тази бяла каша горе по капачката. Но след една седмица топло време и малко дълъг път се поизчисти. Другото , което ми идва на акъла е че се получава при не добра картерна вентилация.
Чувал съм само доволни мнения за Fuchs Titan и затова искам да го пробвам на моя глава...
Тя и картерната вентилация е една вентилация :D Махаш гофрирания маркуч за въздуха и виждаш масло. Дросела също в масло.
-
- Автомобил: VW Touran 19 TDI
- Двигател: BKC 105 hp 2005
За да навлиза антифриз при маслото това означава че водния кръг е с по-високо налягане от масления. Обичайно водния кръг е с налягане 1,2-1,4 бара а масления над 2. За да се получи такова нещо, което съм виждал при Опели, е комбинация от 2 неща - капачката на охладителния кръг, която си показал и играе ролята на клапан за налягане вече не функционира поради старост ( сменя се и не би следвало да е скъпа), второто условие е да има пропуск между двата кръга - наличието на такова количество по капачката обичайно означава прогоряла гарнитура, която да пропуска съвсем малко. За колко време се натрупва тая бозица по капачката не е посочено, но наличието й на това място пречи на капачката да функционира и съответно в критични моменти налягането в охладителния кръг се вдига до по-високи стойности от нормалните, аз не бих оставил това масло дълго време, и ако при смяната му и в топло време се образува същото - вероятно те чака подмяна на гарнитура и капачка. При опелите ,които коментирам си спомням че проблемната гарнитура беше на капак клапани, но може да е било и на главата.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Тая майонеза е комбинация от газ и маслени пари.Ако му влиза антифриз в маслото,ще е боза.Да сменя марката на маслото.
При следващата смяна на масло ще видим как ще се държи,ако не се оправи проблема.. ще се сменя гарнитура...
Благодаря много на всички за съдействието.
Благодаря много на всички за съдействието.
- Iezekil
Последна промяна от Iezekil на Сря 15 мар 2017 11:09, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тези неща се получават при каране на къси разстояния зимно време в студеното. Лятото такова нещо няма да видиш по капачката. Не е в маслото проблемът.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз карам на къси разстояния в града зимно време ама дори и една бяла частица камо ли такива огромни количества майонеза досега не съм видял при полото.
- Iezekil
Ами аз карам и късо и дълго,ама тая зима имам повече от друг път.Единственото различно е,че беше студена зима и че отървах смяната на маслото май.
При мен такова количество се образува в отдушника на картера към моното.Малко прави по капачката и малко по щеката.Това по щеката е ново,другото е цял живот,като интензитета е според маслото.
При мен такова количество се образува в отдушника на картера към моното.Малко прави по капачката и малко по щеката.Това по щеката е ново,другото е цял живот,като интензитета е според маслото.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”