Passat B3 1.8 RP 89г - болт супорт спирачки

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B3 1.8 RP 89г - болт супорт спирачки

Мнениеот инжектопляктор » Нед 19 мар 2017 22:33

К.Одаджийски написа:Имам и болтът е 17, винаги е бил толкова.

А аз имам тресчотка 1/2, камък Force 17mm и нещата нещо не вървят. :twisted С гайковерта ще стане ли при гумаджиите, че ако отида в сервиза да ми развият болта, че ми кажат "Остай тука колата, ни ша я опраим" и после сметка 40лв за развиване на болт. :death

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Нед 19 мар 2017 22:35

инжектопляктор написа:
К.Одаджийски написа:Не знам фолксваген преди 2000 година да са ползвали нещо за ключ 16.

Но камък 17 действително малко хлопа на болта. Аз си мислех, че хлопа, понеже е леко заоблен.
Нали имаш същия пасат? Можеш да провериш сам размера на болта. :th_up

Плякторе,да не ти хлопа нещо друго........Взимаш си един хубав рязан ключ шестостен номер 17 и напъваш,докато отлепи.С вложка е норамлно да е по хлабаво,защото докато напъваш се измества ъгъла.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 19 мар 2017 22:35

Липсата на подходящи инструменти до това довежда. Никога не съм успявал да заобля там такъв размер глава на болта, никога . Не съм сигурен колко е 17 ли е или 16 защото, ако някога е бил сменян с друг този болт, няма се учудя ако е със 16 глава...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 19 мар 2017 22:38

samo_pechka написа:Липсата на подходящи инструменти до това довежда.

Айде само аз да не съм виновен а? Болтът си беше леко заоблен и камъкът и на двата болта ми хлопаше. Единият го развих. Знаеш ли колко му е другия да го резна с флекса? Кажи ми какво не ти харесва с тресчотка и камък 1/2, като камъкът е 17мм?
Или и рамо да взема? Нямам място обаче за рамо, вдигнал съм колата с крика и трупчета и каквото място ми се е отворило - това е.
За това питах за гумаджиите - да ми го цъкнат. Компресор и гайковерт нямам.
А смяната на диск е идиотски тъпа и нямам никакво намерение да дам 50лв на сервиз за развиването на един болт. :death

Потребителски аватар
vlado_tonev
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Нед 19 мар 2017 22:43

Сега пак ще се опитам да ти обясня.Точно за там не е много удобно и подходящо да отвиваш с вложка.Точно днес отвивахме същите болтове.Чукни го,нагрей го този болт,може и да го наплюеш.Само внимавай,докато напъваш да не излезне и отзаде нещо....

Последна промяна от vlado_tonev на Нед 19 мар 2017 22:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 19 мар 2017 22:44

vlado_tonev написа:Точно за там не е много удобно и подходящо да отвиваш с вложка.

А с какво да развивам тогава? Гаечен ключ - абсурд ми се вижда...

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 20 мар 2017 0:14

инжектопляктор написа:
samo_pechka написа:Липсата на подходящи инструменти до това довежда.

Айде само аз да не съм виновен а? Болтът си беше леко заоблен и камъкът и на двата болта ми хлопаше. Единият го развих. Знаеш ли колко му е другия да го резна с флекса? Кажи ми какво не ти харесва с тресчотка и камък 1/2, като камъкът е 17мм?
Или и рамо да взема? Нямам място обаче за рамо, вдигнал съм колата с крика и трупчета и каквото място ми се е отворило - това е.
За това питах за гумаджиите - да ми го цъкнат. Компресор и гайковерт нямам.
А смяната на диск е идиотски тъпа и нямам никакво намерение да дам 50лв на сервиз за развиването на един болт. :death

Такива като теб не бива да ми говорят на "а" :) не стига, че не можеш една елементарна манипулация да направиш, като нямаш подходящи инструменти и не ти се дават пари , ами си позволяваш да ми повдигаш тон :) Кротко го давай :)
Тези болтове се смъкват за отр.време и без гайковерти. Стига да знаеш как. А понеже ти не знаеш и не можеш , не значи, че аз не знам и не мога. Мързи ме да ти го обеснявам как се прави. Нямало било място, нямало намквоси. Еми извий колелото навън бе, волан нямаш ли в колата? Махни гумата , махни апарата, да се оголи шенкела и стане достъпа до болтовете лесен. С крак и дълго рамо ще ги отвия и то извън калника.
Спец за теб потърсих едно малко видео https://www.youtube.com/watch?v=6MWyAdu8Cew

Потребителски аватар
vlado_tonev
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пон 20 мар 2017 0:28

И след мнението на samo_pechka,aко не си разбрал какво трябва да направиш,значи просто тези неща не са за теб.....

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 20 мар 2017 0:36

Той сигурно ще гледа клипчето, но едва ли ще разбере защо дойчото използва един специфичен инструмент на 1:48 минута от клипчето. Плякторе, използването на този инструмент по този начин е класика за развиване на болтове и е много по-безопасно за болта от силно и равномерно напъване.
ПП Ако майсторът беше започнал със смяна на маркучето, обезвъздушаване нямаше да се наложи.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 20 мар 2017 1:00

Дано изгледа клипчето...внимателно :) . То по-ясно няма накъде .
П.п. а за да не ви тече така, както на клипа спир.течност , независимо на каква кола, се прави следното, измервате колко е дължината от натиснатия педал на спирачката до предния борд на седалката, намирате/отрязвате летва с такава дължина: отвива се "пишката" за обезвъздушаването на апарата и след това се натиска докрай спир.педал , до ламарината и се застопорява с посочената летва педала, като се подпре със седалката ( ако се налага -коригирате с хода на седалката ) да не се връща обратно самия педал. Повече не пада и капка масло, може да стои с отворена система и седмица :)

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 20 мар 2017 1:36

samo_pechka написа:Такива като теб не бива да ми говорят на "а"...

Не обичам да ме упрекват за неща, за които не нося вина. Не очаквах да имам подобни трудности. Понеже работя без канал, на крик и на един пън за подсигуряване се опитвах да не разбутвам много колата.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пон 20 мар 2017 1:45

Плякторе,никой не те обвинява за нищо!Просто понякога наистина тона ти не е както трябва.И виждаш сам в твоя случай,че нямаш нужда от канал или подемник.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 20 мар 2017 15:07

Извинявам се тогава. Нямам рамо голямо. Ще отида на гумаджиите да ми го цъкнат и ще видя. Проблема е, че болтът е с права резба и не мога да напъна рамо с крак, защото не ми позволява мястото.
И да, бях свалил гума, апарата, челюстите. И като стигнах съпорта се оказа, че съм свалил всичко, колата е на 3 гуми, не мога да въртя много и болтът се оказа неочаквано затегнат. На шарнирите болтовете не бяха толкова затегнати. :gruebel

Потребителски аватар
pooc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pooc » Сря 22 мар 2017 16:19

И при мен е 17

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 22 мар 2017 16:27

Този въпрос е решен. Да живее гайковерта.
От сега нататък ще знам - по-добре на момчетата на гумаджийницата да дам да се почерпят, отколкото сам да се мъча.

Върни се в “Passat”