За наглостта на пешеходците
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
За наглостта на пешеходците
Колеги,не ви ли се струва ,че пешеходците в нашите градове станаха доста нагли.Говорят си по телефоните,по-между си,карат се и това всичко на пешеходната пътека.Някои даже съвсем целенасочено си вървят супер бавно и се помотват и гледат нагло-нагло към колите,които ги чакат.Днес имах такъв случай-чакам двама влюбени да пресекат,обаче те решиха да се целуват точно на пеш.пътека.Изчаках,изчаках ,па като дадох малко газ и изсвирих яко и тръгнах.Те се върнаха и ме ''нахраниха'',но това е положението-минах през пеш.пътека преди тях.Не знам-прав ли съм,крив ли съм,обаче ми писна...
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
Re: За наглостта на пешеходците
Ми те и "шофьорите" са захапали телефоните, виждам го всеки ден.... жалко
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Има такова нещо... но едно леко подаване на газ на място оправя нещата. И все пак да не забравяме, че всички сме преди всичко пешеходци!
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Зелен чай в термусчето и газ цял ден из София
Йога за мозъка, гимнастика за мехура!

Това, което ме вбесява са пешеходци, които чакат докато по пътеката минава някой друг. Единия е по средата, колите са спрели и го чакат, явно няма да минат през него - другият (най-често жена) чака минаващият да стигне до тротоара и чак тогава решава, че е нейния ред да тръгне. Един по един, че ще се пробие асфалта.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
На мен ми писна цял ден да @ба.Като почна от сутринта на майки, на обяд обръщам на гъзове, след обед на усти . Като се прибера вечер половинката ми се сърди ,що не съм и обръщал внимание. Е как да стане като не се спирам цял ден .
омаломощен съм вече ..
Шегата настрана, въпреки че тротоарите са празни , огромен процент от пешеходците ходят по пътя, създават тапи от по 100 метра в тесни улици.

Шегата настрана, въпреки че тротоарите са празни , огромен процент от пешеходците ходят по пътя, създават тапи от по 100 метра в тесни улици.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Естествено не говоря,за трудноподвижните и възрастни хора-тях сме длъжни да ги изчакаме и даже да им помогнем.Обаче разни нахалитети и колоездачи ,които не си правят труда да слезнат от колелото и си мислят ,че като са на пеш.пътека са с предимство-айде,айде. Не забравям естествено,че и аз съм пешеходец понякога,даже и колоездач през лятото.
- stardreamer
- Автомобил:
- Двигател:
Интересни са пешеходците, които чакат на тротоара на пешеходната и гледат колите и като спреш се оказва, че просто си стоят и гледат... не чакали да пресичат. 

-
- Автомобил: Golf 5 TDI
- Двигател: BXE 2007
Онзи ден. Пускам един абсолютен цървул, които си мислеше, че поне ЦУМ е негов да прече. Изключително бавно, докато си гледа в телефона и препява от слушалките предиса без грам да го ебе. Разбира се не чи издържаха нервите и свирнах. Обърна се и ми се скара поклащайки пръст. Аз също слизайки от колата ставам веднага пешеходец. Но никога не изнаглявам с това. Разбира се няма да мина върху хората, както и те върху мен. Но тооерантността отдавна умря в нашата държава. Много са малко хората, които ти благодарят, без да са длъжни и преминават по-бързо. Всеки пешеходе след да има поне малко мисъл в главата си. При доста последното липсва...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Водния дух1 написа:Колеги,не ви ли се струва ,че пешеходците в нашите градове станаха доста нагли..
Безспорен факт. Откак им дадоха права, на мършите, гинат като круши по пътеките.
В Рим, например, като стъпиш на пътеката изродите с колите дават още газ. Пресечи ако ти стиска, съответно и не гинат пешеходците.
Изпитано на гръб.

Тук мършите пешеходци си поверваха, съответно ще страдат.
Аз конкретно, като се знам как карам, избягвам да пресичам.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
bobocamaro написа:Аз конкретно, като се знам как карам, избягвам да пресичам.
Страх те е да не се самопрегазиш ли?

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Да ме прощават младежите във форума,ама последните поколения са си в голямата си част-мърди.Не трябваше та я махат казармата ...Виждам го че ще пресича на пътека,обаче младежа няма за къде да бърза,освен зa fasebook-ка,дори и на пеш-пътеката.
Изпадна ли в ролята на пешвходец-винаги уважавам и самия шофьoр,дето е спрял заради "моя милост"-оглеждам ситуацията и ако самия шофьор има минута да се измъкне ,поради липса на коли на пътя-винаги му махам енергично с ръка-демек отстъпвам си предимството ,за да не стане задръстване...Но ,един мъж или млад човек да се влачи като глист по "зебрата" ,гледайки си телефона- не мога да го разбера...
Изпадна ли в ролята на пешвходец-винаги уважавам и самия шофьoр,дето е спрял заради "моя милост"-оглеждам ситуацията и ако самия шофьор има минута да се измъкне ,поради липса на коли на пътя-винаги му махам енергично с ръка-демек отстъпвам си предимството ,за да не стане задръстване...Но ,един мъж или млад човек да се влачи като глист по "зебрата" ,гледайки си телефона- не мога да го разбера...

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Най-мразя- карам, гледам някой стъпил на пътеката, спирам, той седи и ме гледа, правя му знак да пресича, тоя ми вика давай давай, давай.....аз му викам минавай бе, тоя вика давай..... скунда две, аз тръгвам.... и тоя тръгва, аз спирачка, и тоя се спира и вика давай давай.....
тва ми се случи скоро.

тва ми се случи скоро.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Мен най-ме дразнят такива,които дремат до пешеходната пътека!Спирам,за да мине-той ми вика:"А,не аз няма да пресичам..."
Най-прясната ми случка е-карам в лява лента по моста на Панаира,в дясната,но по-напред колега с Рено,започва да спира точно след моста,почвам и аз да намалям,щото не виждам и не очаквам пешеходци там...
Трима пенсионера пресичат,пресякоха и са точно до джама ми.Свалям и им викам-"Това не е пешеходна пътека,ве!"
Отговора беше-"Я си гледай работата!"
А подлеза е на две крачки от тях...

Най-прясната ми случка е-карам в лява лента по моста на Панаира,в дясната,но по-напред колега с Рено,започва да спира точно след моста,почвам и аз да намалям,щото не виждам и не очаквам пешеходци там...
Трима пенсионера пресичат,пресякоха и са точно до джама ми.Свалям и им викам-"Това не е пешеходна пътека,ве!"

Отговора беше-"Я си гледай работата!"

А подлеза е на две крачки от тях...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”