За наглостта на пешеходците

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

За наглостта на пешеходците

Мнениеот Водния дух1 » Чет 23 мар 2017 20:13

Колеги,не ви ли се струва ,че пешеходците в нашите градове станаха доста нагли.Говорят си по телефоните,по-между си,карат се и това всичко на пешеходната пътека.Някои даже съвсем целенасочено си вървят супер бавно и се помотват и гледат нагло-нагло към колите,които ги чакат.Днес имах такъв случай-чакам двама влюбени да пресекат,обаче те решиха да се целуват точно на пеш.пътека.Изчаках,изчаках ,па като дадох малко газ и изсвирих яко и тръгнах.Те се върнаха и ме ''нахраниха'',но това е положението-минах през пеш.пътека преди тях.Не знам-прав ли съм,крив ли съм,обаче ми писна...

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Re: За наглостта на пешеходците

Мнениеот bread1978 » Чет 23 мар 2017 20:17

Ми те и "шофьорите" са захапали телефоните, виждам го всеки ден.... жалко

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Чет 23 мар 2017 20:31

Има такова нещо... но едно леко подаване на газ на място оправя нещата. И все пак да не забравяме, че всички сме преди всичко пешеходци!

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Чет 23 мар 2017 21:00

Зелен чай в термусчето и газ цял ден из София :mhihi Йога за мозъка, гимнастика за мехура!

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Чет 23 мар 2017 21:10

Това, което ме вбесява са пешеходци, които чакат докато по пътеката минава някой друг. Единия е по средата, колите са спрели и го чакат, явно няма да минат през него - другият (най-често жена) чака минаващият да стигне до тротоара и чак тогава решава, че е нейния ред да тръгне. Един по един, че ще се пробие асфалта.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Чет 23 мар 2017 21:13

На мен ми писна цял ден да @ба.Като почна от сутринта на майки, на обяд обръщам на гъзове, след обед на усти . Като се прибера вечер половинката ми се сърди ,що не съм и обръщал внимание. Е как да стане като не се спирам цял ден . :mhihi :mhihi омаломощен съм вече ..

Шегата настрана, въпреки че тротоарите са празни , огромен процент от пешеходците ходят по пътя, създават тапи от по 100 метра в тесни улици.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 23 мар 2017 21:14

Естествено не говоря,за трудноподвижните и възрастни хора-тях сме длъжни да ги изчакаме и даже да им помогнем.Обаче разни нахалитети и колоездачи ,които не си правят труда да слезнат от колелото и си мислят ,че като са на пеш.пътека са с предимство-айде,айде. Не забравям естествено,че и аз съм пешеходец понякога,даже и колоездач през лятото.

Потребителски аватар
stardreamer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stardreamer » Чет 23 мар 2017 21:26

Интересни са пешеходците, които чакат на тротоара на пешеходната и гледат колите и като спреш се оказва, че просто си стоят и гледат... не чакали да пресичат. :c010

i.stojanov
Автомобил: Golf 5 TDI
Двигател: BXE 2007

Мнениеот i.stojanov » Чет 23 мар 2017 21:35

Онзи ден. Пускам един абсолютен цървул, които си мислеше, че поне ЦУМ е негов да прече. Изключително бавно, докато си гледа в телефона и препява от слушалките предиса без грам да го ебе. Разбира се не чи издържаха нервите и свирнах. Обърна се и ми се скара поклащайки пръст. Аз също слизайки от колата ставам веднага пешеходец. Но никога не изнаглявам с това. Разбира се няма да мина върху хората, както и те върху мен. Но тооерантността отдавна умря в нашата държава. Много са малко хората, които ти благодарят, без да са длъжни и преминават по-бързо. Всеки пешеходе след да има поне малко мисъл в главата си. При доста последното липсва...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 23 мар 2017 21:40

Водния дух1 написа:Колеги,не ви ли се струва ,че пешеходците в нашите градове станаха доста нагли..

Безспорен факт. Откак им дадоха права, на мършите, гинат като круши по пътеките.
В Рим, например, като стъпиш на пътеката изродите с колите дават още газ. Пресечи ако ти стиска, съответно и не гинат пешеходците.
Изпитано на гръб. :mhihi
Тук мършите пешеходци си поверваха, съответно ще страдат.
Аз конкретно, като се знам как карам, избягвам да пресичам.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Мнениеот goppa » Чет 23 мар 2017 21:46

bobocamaro написа:Аз конкретно, като се знам как карам, избягвам да пресичам.

Страх те е да не се самопрегазиш ли? :h020

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 23 мар 2017 21:55

https://www.youtube.com/watch?v=o4gfWtB84sw :mhihi
и преди сме ви газили, и сеа па ше ви газим ...

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 23 мар 2017 21:59

Да ме прощават младежите във форума,ама последните поколения са си в голямата си част-мърди.Не трябваше та я махат казармата ...Виждам го че ще пресича на пътека,обаче младежа няма за къде да бърза,освен зa fasebook-ка,дори и на пеш-пътеката.
Изпадна ли в ролята на пешвходец-винаги уважавам и самия шофьoр,дето е спрял заради "моя милост"-оглеждам ситуацията и ако самия шофьор има минута да се измъкне ,поради липса на коли на пътя-винаги му махам енергично с ръка-демек отстъпвам си предимството ,за да не стане задръстване...Но ,един мъж или млад човек да се влачи като глист по "зебрата" ,гледайки си телефона- не мога да го разбера... :no

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Пет 24 мар 2017 7:14

Най-мразя- карам, гледам някой стъпил на пътеката, спирам, той седи и ме гледа, правя му знак да пресича, тоя ми вика давай давай, давай.....аз му викам минавай бе, тоя вика давай..... скунда две, аз тръгвам.... и тоя тръгва, аз спирачка, и тоя се спира и вика давай давай..... :dummy
тва ми се случи скоро.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 24 мар 2017 9:55

Мен най-ме дразнят такива,които дремат до пешеходната пътека!Спирам,за да мине-той ми вика:"А,не аз няма да пресичам..." :eek
Най-прясната ми случка е-карам в лява лента по моста на Панаира,в дясната,но по-напред колега с Рено,започва да спира точно след моста,почвам и аз да намалям,щото не виждам и не очаквам пешеходци там...
Трима пенсионера пресичат,пресякоха и са точно до джама ми.Свалям и им викам-"Това не е пешеходна пътека,ве!" :beat_butt2
Отговора беше-"Я си гледай работата!" :screwy
А подлеза е на две крачки от тях... :rolleyes

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”