Табло Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Вто 13 фев 2007 18:56

Лошото е че трябва да махам и краините въздуховоди за да повторя тази операция на до момента имам три не успешни опита просто не искат да помръднат опасявам се че мога да ги счупя

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Сря 14 фев 2007 10:21

[quote="sasho_mf"][/quote]

Понеже и аз имам проблем с ламелите, ми е интересно дали си успял с ремонта им. При мен са си здрави, но не се въртят от "врътките" отдолу и ми се струва, че нещо просто се е разместило. Ако е лесно за ремонт пиши на ЛС. :D

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 14 фев 2007 10:22

зна4и фасунките са еднакви на вси4ките въздухопроводи и само се избутва навън без нищо да се реже;краините конзоли се вадят лесно:маха се страни4ния капак и с отвертка се повдигат долните уши-контриращите,конзолата ве4е е мръднала леко напред и само се издърпва а за обратния път само се натиска и си влиза като у тях си
краините конзоли се вадят много лесно,ама средната е по шибанаИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 14 фев 2007 10:33

dimoboy написа:
sasho_mf написа:

Понеже и аз имам проблем с ламелите, ми е интересно дали си успял с ремонта им. При мен са си здрави, но не се въртят от "врътките" отдолу и ми се струва, че нещо просто се е разместило. Ако е лесно за ремонт пиши на ЛС. :D
iма една шини4ка която ги мести;наи вероятно са излезли от леглата си-лесно се наместват ама трябва да извадиш конзолата

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Сря 14 фев 2007 10:55

Много мерси за съвета! И аз така подозирах, ама като не съм сигурен не смея да пипам. :D

Потребителски аватар
trohata
Автомобил: HYUNDAI I40
Двигател:

Мнениеот trohata » Сря 14 фев 2007 14:41

На всички В5 ли светят въздуховодите
Дайте снимки да видя как е през ноща да знам дали да ги почвам мойте :idea:

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Сря 14 фев 2007 16:31

Светят двете положения над и под врътките за отваряне и затваряне. Ако не светят и ти почвай упражнението. За мен поредния опит ще е тази събота с централна и дясна конзола.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 14 фев 2007 18:38

Трябва да светят всичките - двете крайните (ляво и дясно) и двете централните. Но е твърде често срещано явление да не свети някое (или дори всички). Понякога с "потупване" по таблото се оправя, ама временно - или спира да свети някое друго. Снимка бих ти показал, ама не ми свети крайното ляво и средното дясно.
Успех !

Потребителски аватар
sasho_mf
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Сря 14 фев 2007 20:05

зна4и фасунките са еднакви на вси4ките въздухопроводи и само се избутва навън без нищо да се реже;краините конзоли се вадят лесно:маха се страни4ния капак и с отвертка се повдигат долните уши-контриращите,конзолата ве4е е мръднала леко напред и само се издърпва а за обратния път само се натиска и си влиза като у тях си
краините конзоли се вадят много лесно,ама средната е по шибана

Еми сигурно е така ама аз просто тогава не виждах никакъв друг изход да извадя проклетата крушка и след кратък размисъл взех секачите клещи.Странното е че и от другаде чух че средния панел се вади най-трудно а аз го извадих сравнително лесно.Но затова пък крайните ми все едно са хванати отвътре с нещо и не щат да помръднат :banghead:

Потребителски аватар
sasho_mf
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Сря 14 фев 2007 20:15

niks76 написа:
dimoboy написа:
sasho_mf написа:

iма една шини4ка която ги мести;наи вероятно са излезли от леглата си-лесно се наместват ама трябва да извадиш конзолата

Абсолютно съм съгласен ако няма нещо счупено като при мен всичко се сглобява и разглобява много лесно.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 15 фев 2007 10:46

Малко снимки на процедурата да бяхте направили, че и при мен на левия въздуховод не свети крушката! Явно тази "екстра" си влиза в цената на автомобила mhihi

trohcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trohcho » Чет 15 фев 2007 18:28

:?: :shock

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 22 фев 2007 22:52

те да не са нещо калпави тези леви въздуховоди,то и при мен не свети ама честно да ви кажа немам нерви да се занимавам и стях :)

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 23 фев 2007 8:41

Освен нерви няма и време, но нека признаем че е друго да си свети всичко!!! Ако някой ден стане така че наистина да нямам какво да правя ще се занимая!

Потребителски аватар
trohata
Автомобил: HYUNDAI I40
Двигател:

Мнениеот trohata » Пет 23 фев 2007 10:20

и аз мисля да ги атакувам скоро ако някой ме изпревари нека пише и даде снимки !

Върни се в “Passat”