Писна ми от тоя Голф

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
шокалан
Автомобил:
Двигател:

Писна ми от тоя Голф

Мнениеот шокалан » Съб 26 мар 2005 20:53

Карам Голф 2 1.6гтд 91г от 1година и половина.Когато го купих му смених агренажен ремък и масло после се оказа,че главата на двигателя е крива и испуска масло ок шлаифане нови клапани итн.по главата цялото обурудване ново,обаче после се наложи да сменя капачката на термостата и термостата,след това стана студено и голфчо пак не пали,шлаифане на глава нови бутала сегменти основни и биелни лагери итн. всичко необходимо за осн.ремонт,след това смених двете карета от ляво(вътр. и външно)а после и другите две,след това смених съединител(огледален диск и феродов)след това стартер и капак на скоросна кутия,след това подг.свещи,маркучите не нафтата,радиатор на парното,шарнири(ябълката и накраиника и щангата),задно гърне.Може и да съм пропуснал нещо да спомена.Приемам факта,че съм попаднал на трошка ама с извинения колеги сега пак трябва да сменям карета(които вече са сменяни)сега ако трябва да започне целият кошмар отначало,сигурно ще се разделя с голфчо и като цяло с марката(колкото и да съм привързан към нея)Аз нямам реално един месец в които да съм си карал колата спокоен без да ремонтирам,неизкам да правя равносметка за кинтите ама...около 5000лв ми е стъпил до сега поне да беше здрав :banghead: а тои пак си трака на колко требва да ми стъпи за да стане кола :No Ще видим.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

ГТД

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 26 мар 2005 21:38

Колега според думите ти маи нее останало не6то несменено по колата,но резервните части в българия не са това което трябва да са и за това когато сменя6 не6то не трябва да очакваш то да издържи колкото оригиналната част.А по принцип тоя модел ГТД много издражлив и получава високи оценки от експертите.

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Съб 26 мар 2005 21:53

Аз след толкова ремонти и подновяване не бих се разделил с колата. Та тя в станала почти нова. За 4 години откакто имам моя голф съм сменил 2 карета, накладки, двата шарнира и пампоните на носачите (големите) по окачването, но минавам само около 8000км на година. Не ти познавам стила на карането, както и през какви пътища караш колата, както и от къде си купил каретата, но според мен би трябвало да изкарават повече.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 26 мар 2005 23:06

Какви пари ги взе външните карета, сигурен ли си че са били нови, а не рециклирани. Аз мойте ги смених по-миналата година и за сега няма проблем, ама по 100 лв. парчето бяха. Човека каза че може да ми даде някъкви по 40 лв. но каза че не гарантира дали ще изкарат и година.
А относно шарнирите не се притеснявайте за 5 години съм ги сменял 6-7 пъти вече и в момента единия потропва. Но затова не е виновна марката а ментеливите части......

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 26 мар 2005 23:13

П.С. На гаджето техните взеха едно УНО 1.3Д 1993 г. преди 2 дни.
Равносметката за 2 дни:
- съединител - феродов, огледален диск и лагер.
- скоростна кутия!!!!! старата е била оставена без капка масло
- алтернатор - скапа се в деня в който го купиха, както и съединителя
- ангр. ремък.
- скоростно масло - 2л.
- моторно масло + филтър
- семеринги на коляновия вал

За смяна още, но ще почакат:
- задни амортесьори
- външните карета и те ми се струва че са заминали
- двуцевка

Така че много зависи кой е карал колата и как я е подържал....

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 27 мар 2005 0:04

Неща за смяна излизат постоянно не от марката а от това че караме стари коли по отвратителни пътища и с отвратителни горива и когато нещо се счупи го сменяме с "оригинално" и после се чудим защо се скапва за нула време,аз смених задните тампони на носачите и на третият ден единият пак чука имам и много други примери :( обаче извода е такъв:каквато и кола да имате въпрос на време е да и се е.. майката :(

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Нед 27 мар 2005 0:57

Има много ментеливи карета. Аз едно време на джета (115ps) сменях 3 пъти докато попаднах на читави. Добре че не ги плащах аз:) Служебна джета:)

Потребителски аватар
шокалан
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот шокалан » Нед 27 мар 2005 18:08

И както винаги като тръгне да невърви :banghead: Одеве некакъв с неква корса ме засече при семинарията и ме изкара в една шахта от което при удара задният амортесиор направо влезна в багажника Изображение предполагам,че сега трябва да сменя и двата задни амортесиора Mad

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Нед 27 мар 2005 18:32

Може и да е само тампон, не си личи на снимката.
Поогледай.

Потребителски аватар
шокалан
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот шокалан » Нед 27 мар 2005 19:15

Ами тампоните са сменяни мисля. Въпроса ми е мога ли да си карам така примерно неколко дена докато събера пари за нови амортесиори защото ми се струва,че те са заминали? Помеждо другото (за каретата)аз платих по 30лв на каре рециклирани което е доста малко мисля и сигорно са били боклуци.Как да разбера кое каре е прецакано,има ли некъв начин :?: То си стърже ама немога да определя точно кое от всичките.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 27 мар 2005 21:05

Има едно нещо, мисля "чашка" му викат. Явно това се е пробило при тебе. Лятото и при мене се получи така, но при мене беше малка дупката и беше влязъл по-малко. Карах я така 2 дни докатао намеря въпросната чашка защото ми се случи в Неделя сутринта. Намерих я в магазинчето на кръстовището на Цариградско и пътя за Дружба/Горубляне диагонално на Б Плюс. /дано не се бъркам ама мисля че оттам го взех/.
А за каретата идея си нямам как да се разбере точно кое е.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 27 мар 2005 21:16

има една шайба дето го поддържа-нея си избил. не се коркай ами го свали и поразгледай. ще намериш шайба подходяща за случая и си пушка!
можеш да си ползваш и жокера-нали знаешИзображение

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Re: Писна ми от тоя Голф

Мнениеот madmen » Пон 28 мар 2005 8:15

шокалан написа:Карам Голф 2 1.6гтд 91г от 1година и половина......за да стане кола :No Ще видим.

Да кажа и аз, не знам как караш и на колко милиона ти е колата...но:

Карам Венто ААМ '93г от една година. Преди тва Джета 1.3i - 3 години.
На Вентото - задни амортисьори с купуването, задни накладки, предни накладки, ремонт на хидр.помпа и тва е засега- за тази една година съм минал 57к.км. Забравих да спомена че повечето дефекти са от задкормилното устройство - изправяне на джанти- 3 пъти, сменяване на предна броня - 2 пъти.
По-здрава кола за нашите пътища незнам да има, а и частите са най-евтини.

Потребителски аватар
шокалан
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот шокалан » Пон 28 мар 2005 19:15

Аз малко се бях ядосал няма да си го сменям,иначе,че проблема си е в маниера на каране си много прав.Остава въпроса как да проверя кое каре тропа :?: попитах един маистор а тоя ми каза ела аз ще ти го проверя Mad не казват гадовете :lol:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 28 мар 2005 19:41

Оправи ли амортесьорите, т.е. разбра ли какъв е проблема. Ако е чашката пробита /при мене така беше/ има я и в магазинчето до Б Плюс /днеска питах човека/.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”