Безшумно затваряне на вратите на В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Безшумно затваряне на вратите на В4

Мнениеот dmitko » Чет 15 фев 2007 20:29

Случайно открих ето тази дискусия: http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1340960
Доколкото разбирам, понеже на почти всички са разбити тези пластмасови пръстени, като се смени това цялото дето е на снимката като болт с ново, вратите се затварят като на нова кола. Или иначе казано вместо "дрън-прас" се чува "шлюп", като затваряш вратата.

Та въпроса ми е някой знае ли къде в България може да се продава това или от къде може да се поръча /без чужбина и Е-bay/ ?

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Чет 15 фев 2007 20:37

Аз реших този проблем с изолирбанд, мисля че има ефект :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 15 фев 2007 20:38

ами ако в бг го нема;тук при фв-дистрибуторите го има

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 15 фев 2007 20:39

доколкото се сещам тези пръстени ми приличат на тефлонови,полиамидни или друг вид такъв полимери.Може и да се побългари метода като потърсиш сходен материал,струговаш 4 втулки с размер същия като оригиналния да ги срежеш от едната страна за да може да ги пъхнеш вътре и с лепило на място /най-добре някое качествено от сорта на loctite за пластмаси/ги залепваш и си готов.

Потребителски аватар
dmitko

Мнениеот dmitko » Чет 15 фев 2007 20:50

georgipass написа:Аз реших този проблем с изолирбанд, мисля че има ефект :wink:
И аз това си помислих като вариант, но дали в тази тема или в друга, прочетох, че всички тези варианти с пластмасови цилиндърчета и ленти нямат същия ефект, а ако има такъв е краткотраен /много бързо се развалят/.

Варианта на Danny boy ми се вижда по-дълготраен, но уви труден за изпълнение :cry:

По поръчка Юнитрейд дали не могат да доставят такива части /е все пак на разумна цена/? :roll:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 15 фев 2007 20:56

Мисля, че на Б4 са същите като на Г2. На моята Джета ги смених малко преди да я продам. Цена за 4 бр. - 10 лв. (2005 година). Ще трябва да питам доставчика си откъде ги е взел.

Потребителски аватар
dmitko

Мнениеот dmitko » Чет 15 фев 2007 21:02

gr_kanev написа: ....Ще трябва да питам доставчика си откъде ги е взел.

Please, питай :bowdown , пък после :beer

Аз се чудех дали е за Пасат секцията тази тема защото си мисля, че и на другите модели съм виждал подобни джаджи.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 15 фев 2007 21:15

Става идеално с шлауха за кабелна изолация с подходящ ф-размер.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Чет 15 фев 2007 22:12

Браво много добра тема! Ще видя утре мойте в какво състояние са :roll: Но няма да е зле сигурно да се сменят :)

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Чет 15 фев 2007 22:30

Цената на оригиналните(357 837 034) трябва да е около 8-10лв, но за добър ефект за затваряне на вратите(като нови) ми се струва че ще трябва да се сменят и уплътнения.

Потребителски аватар
dmitko

Мнениеот dmitko » Чет 15 фев 2007 22:37

stilko написа:Цената на оригиналните(357 837 034) трябва да е около 8-10лв, но за добър ефект за затваряне на вратите(като нови) ми се струва че ще трябва да се сменят и уплътнения.

Не е до уплътненията, на едната задна врата ми е почти в отлично състояние това нещо и наистина звука е различен спрямо предните, където дори липсва пластмасата на шофьорската врата.

А това с шлауха е също трудна работа за да стане трябва да е доста дебелостенен а и термосвиваем за да може да го наденеш правилно.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 15 фев 2007 22:59

dmitko написа:
stilko написа:Цената на оригиналните(357 837 034) трябва да е около 8-10лв, но за добър ефект за затваряне на вратите(като нови) ми се струва че ще трябва да се сменят и уплътнения.

Не е до уплътненията, на едната задна врата ми е почти в отлично състояние това нещо и наистина звука е различен спрямо предните, където дори липсва пластмасата на шофьорската врата.

А това с шлауха е също трудна работа за да стане трябва да е доста дебелостенен а и термосвиваем за да може да го наденеш правилно.

Прав си колега забравих да доуточня, трябва наистина да е дебелостенен но го разрязваш по дължина за да можеш да го сложиш иначе може и чрез нагряване но е доста несигурно дали ще се свие достатъчно като изстине.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 16 фев 2007 8:41

Аз си мисля че не е от пластмасовия пръстен.Като се махне пластмасовата капачка на ръба на вратата се вижда едно щифтче -шестограмче.След като го пораздвижих вратите почнаха да се отварят по-лесно.Като го натискаш нагоре, то задвижва една пластмасова гърбичка отдолу, която освобождава планката.На една от вратите обаче тази гърбичка не иска да потъне достатъчно и е нужно по-силно блъскане на вратата...Мисля че това шестограмче може да се регулира-ако има някой по-смел да опита да видим ефекта.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Пет 16 фев 2007 8:56

Аз си купих миналата година две такива неща за предните врати от магазина Ауто хит на бул. Хр. Ботев. Не бяха много скъпи, но не си спомням точно колко. Сега се замислям да купя още две и за задните врати. Между другото, чрез тях се регулира самото затваряне на вратите.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 16 фев 2007 9:44

Току-що говорих с моя човек. Посочените от мен цени (е, може да има малка разлика - все пак съм ползвал някаква отстъпка, а и е минало известно време) са за части от Евро'07. Имало и някакви по-скъпи (пак там, ориентировъчно около 6 лв. за брой) - уж по-близо до оригиналните, т.е. по-качествени. Разликата била че на едните пластмасата е пак жълта, но с леко розов отенък. Тези, които сложих на моята кола си бяха с ярко жълта пластмаса, не си спомням да са имали някакъв отенък. Но както споменах в предишния ми пост, няколко месеца след смяната им продадох колата (това преди 2 години), но не съм чул от купувача да се е оплакал.
Дано съм бил полезен.
Успех !

П.П. За Голф/Джета 2 и Пасат Б3 са еднакви; предполагам че са същите и за Пасат Б4, но не съм сигурен.
Лично аз бих предпочел да си ги сменя с нови - не става въпрос за кой-знае колко пари, а и не бих експериментирал с разни самодейности от типа на шлаух и т.н. Както се спомена малко по-нагоре, с тях се регулира затварянето, така че със смяната им и това ще се оправи (нужно е малко старание и внимание).

Върни се в “Passat”