Свързване на изпарител на г2-2е2
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Свързване на изпарител на г2-2е2
Здравейте искам да споделите с мене, как сте си свързали изпарителя към охладителната система на двигателя???? Специално към карбураторните модели???? Значи на мене ми е свързана след термоампулата - изпарителя загрява по бавно и оборотите падат по бавно. Лятото, с едни много дебели маркучи - взех вода от изхода на радиаторчето на парното,влиза отдолу на изпарителя, отгоре излиза същия дебел мъркуч и се връща в метална тръба - ефекта по нисък разход, изпарителя загрява по бързо и мислех че е "СУПЕЛ"
ама дойде зимата иии хладко парно-върнах си оригиналния мъркуч,парното се оправи, а изпарителя го вързах след ампулата пак.Та искам акъл как и парното да ми е топло, как и оборотите да ми падат бързо, знаем че неможе и .......... в ................. и душата в рая ама все пак????

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sashobas написа:Моя изпарител е вързан непосредствено преди ампулата ама нали знаеш че съм с удължение и нямам проблеми с оборотите те винаги са едни и същи дори и при студен ДВГ.
ето точно заради това не ти работи ампулата, вместо да беше правил удължение - лостовата система на смукача се бута и се слага една гайка М8(не си спомням точно,но като ми се счупи ампулата така се прибрах) и ампулата е елиминирана и оборотите ги поема 3точковия модул. Замисли се над това - заради това пуснах тази тема, щото ако е моно този мъркуч от главата до металната траба не топли нищо и спокойно може да се върже изпарителя там, но при 2е2 трябва да се помисли

- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- trifonov
- Автомобил:
- Двигател:
От доста време го планувам но като се стопли мисля да сменя пътя на антифриза отиващ към изпарителя.Сега изпарителя взима течност от карбуратора,но мисля да го прехвърля на маркучите на парното.Но според мен за да има топло и след тази манипулация е нужно да се продуха радиаторчето на парното(до колкото е възможно).Тогава ще споделя резултатите.:О))
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
trifonov написа:От доста време го планувам но като се стопли мисля да сменя пътя на антифриза отиващ към изпарителя.Сега изпарителя взима течност от карбуратора,но мисля да го прехвърля на маркучите на парното.Но според мен за да има топло и след тази манипулация е нужно да се продуха радиаторчето на парното(до колкото е възможно).Тогава ще споделя резултатите.:О))
А леле колко си смел ... мене ме е шубе да пусна добавка за прочистване на охладителната с-ма щото ме е шубе да не стане парен локомотив ...

Но като цяло си прав че е редно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Автогазови уредби”