:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

AGR влияе ли центровката на мощността на колата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
mitkodobria
Автомобил: VW Passat 6
Двигател: CBAB 2010

AGR влияе ли центровката на мощността на колата

Мнениеот mitkodobria » Вто 09 май 2017 10:13

Привет колеги влияе ли центровката на ГНП то на вървежа на колата.понеже мойта е доста над синята линия /на предварение/.и колата като че ли набира по-слабо от преди.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Влияе ли центровката на мощността на колата

Мнениеот vanesto » Вто 09 май 2017 10:30

На предварение трябва да е по-пъргава в ниските и по-слаба във високите обороти. Уточни в кои обороти не върви.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Вто 09 май 2017 10:37

Vanesto,при мен е точно обратното.На закъснение е по-чувствителна и по-нервна,обаче на предварение във високите има повече сила :gruebel
ПП Автора на темата с кой мотор е?Ако е с AHF,би трябвало най-добре да е между синята и зелената.В момента извън графика юта ли е?

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Вто 09 май 2017 10:50

То май само при теб е на обратно, вземи я продухай малко на магистралата тая кола, не я жали, че с тия спрейове дето пръскате... :beat_butt2
P.S. Затапения ЕГР също оказва голямо влияние в ниските. Катализатора, също не се знае дали е махнат.

Потребителски аватар
mitkodobria

Мнениеот mitkodobria » Вто 09 май 2017 11:35

Малко корекция колеги графиката е извън зелената линия.объркал съм се.катализатора е изтърбушен егр а затапен.мотора в момента е ahf но е бил сменен в италия преди да дойде в бг оригиналния е бил agr.Дефакто мотор 110 коня с променлива геометрия .сега 110 коня с обикновенна турбина и управление.гледал съм графиките и за agr и за ahf почти нямат разлика.не върви добре и в ниските и във високите обороти.възможно ли е да е от нафтата понеже сипах 10 литра преработено олио / за проба/ и долях резервоара до горе с нафта

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Вто 09 май 2017 11:40

Значи сега е 110кс, обаче с турбината и управлението от AGR, така ли да го разбирам?

Потребителски аватар
mitkodobria

Мнениеот mitkodobria » Вто 09 май 2017 11:47

Да колега имам и чип от колегата Брезел ако е от значение.и в крайна сметка за кой мотор да гледам графиката.

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Вто 09 май 2017 11:51

Ами щом имаш чип от Брезел, най-добре да отидеш при него да я закачи и направи една диагностика. За центровката на ГНП би трябвало за AHF да гледаш, но се съмнявам проблема да е от там. Може и от олиото да е.

Потребителски аватар
mitkodobria

Мнениеот mitkodobria » Вто 09 май 2017 12:07

Брезел ми е много далече а и нямам време .и аз се надявам да е от олиото.а за центровката извън графиката проблем ли е да се кара така .докато я корегирам .

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Вто 09 май 2017 12:34

Ако е над синята и под зелената, не е извън графиката, но и да е над зелената, не е чак такъв проблем, може да се кара.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Вто 09 май 2017 14:13

vanesto написа:
vlado_tonev написа:Vanesto,при мен е точно обратното.На закъснение е по-чувствителна и по-нервна,обаче на предварение във високите има повече сила :gruebel
ПП Автора на темата с кой мотор е?Ако е с AHF,би трябвало най-добре да е между синята и зелената.В момента извън графика юта ли е?

То май само при теб е на обратно, вземи я продухай малко на магистралата тая кола, не я жали, че с тия спрейове дето пръскате... :beat_butt2
P.S. Затапения ЕГР също оказва голямо влияние в ниските. Катализатора, също не се знае дали е махнат.

Само на ниските при закъснение е по-приятна.Във високите издъхва,поне при мен.Не съм затапвал ЕГР :rolleyes
Ела да ти изчистя геометрията със спрея и после да черпиш :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Вто 09 май 2017 20:26

С риск да ме смъмрят,аз да ви питам-що си купувате коли с променливи геометрии като не излизате от градовете си??? Може би да се състезавате между светофарите или между пеш.пътеки??? :screwy

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 10 май 2017 8:47

mitkodobria написа:Малко корекция колеги графиката е извън зелената линия.объркал съм се.катализатора е изтърбушен егр а затапен.мотора в момента е ahf но е бил сменен в италия преди да дойде в бг оригиналния е бил agr.Дефакто мотор 110 коня с променлива геометрия .сега 110 коня с обикновенна турбина и управление.гледал съм графиките и за agr и за ahf почти нямат разлика.не върви добре и в ниските и във високите обороти.възможно ли е да е от нафтата понеже сипах 10 литра преработено олио / за проба/ и долях резервоара до горе с нафта

Компа не е сменян нали? Значи все едно е AGR с малко по-големи дюзи.

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Сря 10 май 2017 9:01

samo_pechka написа:
mitkodobria написа:Малко корекция колеги графиката е извън зелената линия.объркал съм се.катализатора е изтърбушен егр а затапен.мотора в момента е ahf но е бил сменен в италия преди да дойде в бг оригиналния е бил agr.Дефакто мотор 110 коня с променлива геометрия .сега 110 коня с обикновенна турбина и управление.гледал съм графиките и за agr и за ahf почти нямат разлика.не върви добре и в ниските и във високите обороти.възможно ли е да е от нафтата понеже сипах 10 литра преработено олио / за проба/ и долях резервоара до горе с нафта

Компа не е сменян нали? Значи все едно е AGR с малко по-големи дюзи.

Така излиза, ама е чипнат, и би трябвало да понавървява. Аз затова му казах да се обърне към Брезел, той си знае какво е правил.
Водния дух1 - аз карам 70-80% извънградско и нямам проблем с геометрията. Даже и градско да се кара, пак няма проблем, ако периодично се настъпва извън града, веднъж месечно, не е чак такъв разход 1 л нафта.

Потребителски аватар
mitkodobria

Мнениеот mitkodobria » Сря 10 май 2017 10:36

Екю то не е сменяно.само мотора.Вчера смених горивен филтър и налях нафта до горе след което я опънах на дълъг път. Вървеше си доволно даже се опитваше да превърта гуми на втора че и на трета при настъпване на мокра настилка.явно е било от олиото .

Върни се в “Дизелови агрегати”