Golf 4 1.6 sr - Загрява в трафик
- BluePower
- Автомобил: Golf 4
- Двигател:
Golf 4 1.6 sr - Загрява в трафик
Колеги забелязах, че когато съм в трафик и навън температурата е сравнително висока колата започва да вдига повече от 90 градуса. Антифриз има всичко е ОК, но вдига градусите.
Re: Golf 4 1.6 sr - Загрява в трафик
Перките включват ли ?
Ако не включват тем. датчик за перките, предпазител или двигателите на самите вентилатори. Другото е термостата.
Ако не включват тем. датчик за перките, предпазител или двигателите на самите вентилатори. Другото е термостата.
Здравей колега. Виж дали се включват и двете перки. Друга причина може да бъде задръстена пита на радиатора със насекоми и всякаква гнус. Виждал съм даже нещо като вълна което се е наслоило, а даже и найлонови пликове. Последно - водна помпа. Сменял ли си антифриза - ако е много стар не е добре, ако е само антифриз пак не е добре.
- BluePower
- Автомобил: Golf 4
- Двигател:
vandu написа:Перките включват ли ?
Като се замисля не чух перките да въртят, но когато пусна климатика перките си въртят.
Щом работят при включен климатик провери темп.датчик или за прекъсване по самия кабел от датчика.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Естествено,че в трафик ще позагрява повечко.Важното да не вдига повече от 100те
Това да не ти е жигула или опел ?
Почне ли да ти мърда стрелката от 90 градуса значи има проблем.
Два пъти ми се е случвало стрелката да не е заковала 90 градуса: термостат и темп. датчик.
Не съм сигурен за точните стойности, но между 85 и 95 стрелката не трябва да мърда от 90 на таблото.
ПС: И тази зима когато беше -20 на едно слизане по инерция ми падна до 60 градуса.
Почне ли да ти мърда стрелката от 90 градуса значи има проблем.
Два пъти ми се е случвало стрелката да не е заковала 90 градуса: термостат и темп. датчик.
Не съм сигурен за точните стойности, но между 85 и 95 стрелката не трябва да мърда от 90 на таблото.
ПС: И тази зима когато беше -20 на едно слизане по инерция ми падна до 60 градуса.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Проверено с ВАГ КОМ — до 100 градуса стрелката стои на 90, от там нагоре започва да мърда. Лично моята, със същия мотор, пуска перките на 95градуса.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Хубав филм се заформя

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”