Привет,
Отскоро имаме Golf II 1.3.Имаше много проблеми и всичко,което по сервизите ми препоръчаха да сменя,го смених (не питайте колко ни струва).Обаче ускорението все още нещо не ми харесва.Не,че е много зле,ама като че ли очаквах повече.
Ако някой е карал такъв Голф и Кадет 1.3,би ли ми казал коя от двете трябва да ускорява по-добре?Защото нашия Голф според мен е по-зле от Опел Кадет 1.3 литра.
И вярно ли е,че Голфа тежи 1.3 тона?Ако е така,това май обяснява нещата.
Колко трябва да бяга Golf 1.3
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 9:57, променено общо 1 път.
- La4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Предишния ми беше такъв, карбуратор 1,3 и Кадета върви повече от него незнам що. Повече от 150 км/ч не вдига, изпъвал съм го по Хемус като пускаш от Витиня към София, и хем е надоло и пак не иска повече. Може би Кадета върви повече, щото Капките 1,3 обикновенно са с 5 скорости, а голфето беше с четири, то си и нямаше душа за пета де. Та това са моите констатации, иначе много здрави мотори, моя го продадох на 220 000 км, и на стенда показа 5% равномерно износване на цилиндрите, като майстора твърдеше че спокойно ще изкара още толкова.
Между другото скоро го бяха пуснали да се продава ударен във форума
Между другото скоро го бяха пуснали да се продава ударен във форума

А как се прави този тест за ускорение от 0 до 100?
Трябва ли да минавам на четвърта изобщо?
Преди малко пробвах,като си превключвах горе-долу навреме (на 80 минах на четвърта) и времето бе около 20 сек. на леко нагорнище.
Мисля,че ако бях превключвал по-късно предавките,щях да го докарам до около 18 сек.
А предполагам,че и двигателя трябва да е загрял преди теста...
Преди малко пробвах,като си превключвах горе-долу навреме (на 80 минах на четвърта) и времето бе около 20 сек. на леко нагорнище.
Мисля,че ако бях превключвал по-късно предавките,щях да го докарам до около 18 сек.
- valdo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
batdin написа:А как се прави този тест за ускорение от 0 до 100?
О-о-о... Ти си си карал като на парад, щом си стигнал чак до четвърта

Да,ама как да видя червеното на оборотомера,като няма такъв
Вместо него са пльоснали един голям часовник,дето се вижда от задната седалка на автомобила отзад
Но все пак схванах идеята,благодаря.Може пък да се окаже,че колата не е съвсем нередовна.А мен точно това ми е зора-не дали имам бърза кола,а дали е в нормите.
Благодаря за отговорите!

Вместо него са пльоснали един голям часовник,дето се вижда от задната седалка на автомобила отзад

Но все пак схванах идеята,благодаря.Може пък да се окаже,че колата не е съвсем нередовна.А мен точно това ми е зора-не дали имам бърза кола,а дали е в нормите.
Благодаря за отговорите!
- La4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отиди на стенд- херметичност двигател 20 лв. Аз правих такъв в един голям сервиз към сточна гара като идваш от ул. Евлоги Георгиев, забравих му името, гледат с една камера в цилиндрите за наличие на филм от добавки, казват процент на износване на двигателя, и равномерноста на износване на цилиндрите-кой колко процента е по-износен от другия ако има разлика въобще разбира се. Според мен е по-добро от това някой да ти мерне компресията с манометър.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
1,3
Aз имам джета 1,3 на газ и мога да ти кажа че си е доста пъргаво моторчето до към 100-120,наи -много 160 съм вдигам ама на леко надолнище,с пет скорости ми е.По нагорнище наи -много се усеща малкия мотор,бързо умалява.А пък съм са състезавал с опел 1,3 обаче 60 коня,наравно вървят колите, също и с дизел 1,6 опел пак е същото,мерцедес 190 2,0 дизел до 120 също няма шанс.
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Аде и аз да се з'бада
същото ДВГ 1.3mi пак 55 коня, ма на Polo и с 5 скорости даже
На мене че вече мии дошло времето за нещо по-къде 100-тина коня ней лъжа, ма инак колцата си върви доволно за 55-те си кончета бре. И не че нещо, ма кат знам стартирането на мойта, по-ми се чини за вярно от 0-100км/h да е нещо около 10-12-13сек.. деа знам ма на 3-та стига 100 доста бързо.
Сигур и щот съм значително по-лек от колегите по-горе, ма определено требе да е бая сериозен байр че на 5-та да не издаяни.... Беленските байри които ги знае, ми влизам долу с 100-110, горе излизам пак с толкуз....
същото ДВГ 1.3mi пак 55 коня, ма на Polo и с 5 скорости даже

На мене че вече мии дошло времето за нещо по-къде 100-тина коня ней лъжа, ма инак колцата си върви доволно за 55-те си кончета бре. И не че нещо, ма кат знам стартирането на мойта, по-ми се чини за вярно от 0-100км/h да е нещо около 10-12-13сек.. деа знам ма на 3-та стига 100 доста бързо.
Сигур и щот съм значително по-лек от колегите по-горе, ма определено требе да е бая сериозен байр че на 5-та да не издаяни.... Беленските байри които ги знае, ми влизам долу с 100-110, горе излизам пак с толкуз....
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Куца ти някой от конете
Е и аз карам 1.3 Голф, но е инжекция и 5 скорости и съм доволен. На макс. скорост не съм го пробвал ама 160 на равно ги хваща. Иначе за ускорение - не е ГТИ ама се справя добре в града, рядко има някой с такъв мотор (1.1-1.6) да ми се опре. Един приател се кълнеше, че двигателя ми е поне 1.6, а аз съм бил с фалшив талон
Съвета ми е - иди при качествен сервиз да ти проверят кабелите и да ти замерят сгъстяване и т.н. сигурно има нещо за дооправяне.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аве някои каза да не сменяш до кат не стигнеш 4ервеното на оборотомера.
:
Глеи са прегледаи характеристиките за колата виж в колко оборота ти е вартящия момент.Примерно от 2500 до 5000 оборота тфа е на голф 1.6 е в тия граници го настъпваи и сменяваи на времеее
щото след 6100(поне при мен е така) запо4ва да се запъва колата
За характеристиките специлано за килцата на колата не вярваи.То и на моита и дават 870кг ама аз съм инат ходиь до един електронен кантар 6лв резултат 950кг 1/2 от резеовора и резервната гума.Та едва ли ще го сваля до 870кг тфа озна4ава 4е треа се обезкости колата и пак не се знае колко ще свалиш.
На 1.1;1.3 им се кривят главите лесно нз защо е така
И на старт припомпаи гаста малко да се обогати сместа ма не да я даржиш в 4ервеното
И не верваите много,много на тия характеристики

За характеристиките специлано за килцата на колата не вярваи.То и на моита и дават 870кг ама аз съм инат ходиь до един електронен кантар 6лв резултат 950кг 1/2 от резеовора и резервната гума.Та едва ли ще го сваля до 870кг тфа озна4ава 4е треа се обезкости колата и пак не се знае колко ще свалиш.
На 1.1;1.3 им се кривят главите лесно нз защо е така
И на старт припомпаи гаста малко да се обогати сместа ма не да я даржиш в 4ервеното

И не верваите много,много на тия характеристики

- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Абе Минимиро я кажи плииз къв модел ти е скоростната кутия щото съм се пищисал тука ровичкам - искам да слагам 5 вместо 4ск. на мойто Поло ама много различни не знам ква да търся.
И моита е 1,3фулинж, до 120 е бегачка
ама после леко замира и на баирите никва я няма. Сега като изкопам излишни кинти ще я драсна по Тракия да видя колко ще дигне (засега знам 125 на трета)
И моита е 1,3фулинж, до 120 е бегачка

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”