Голф 5 2006, гумена основа на антена
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 5 2006, гумена основа на антена
Здрвейте, Колеги! Гледам днеска гумената основа на антената на тавана се сцепила отпред и само дето не е хвръкнала. Се си мисля, че като хвъкне няма да тече, ама ме дразни. Някой сблъсквал ли се е с такъв козметичен проблем? От къде да си взема такава гумичка? И най-важния върос: мога ли я хахлузи без да свалям антената и тапицерията на тавана?
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Re: Голф 5 2006, гумена основа на антена
Колега, на г4 я залепих с черен силикон. Махаш гумичката, хубаво почистваш със спирт всичко, намазваш със силикон, след 2 часа всичко е ОК. Ползвах силикон Виктор Реинц. Успех!
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Колата ми е черна. Ни сянка ни гараж е виждала. Толкова се е напукала и опекла, че ако я дръпна и ще се разпадне. Няма да стане по твоя начин... Трябва май нова да нахлузвам, ама от де да я взема?
- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Вариант е с нова антена да видиш дали ще и пасне подложката, морга или нова от представителството, но за да я смениш, ще трябва да свалиш антената.
-
- Автомобил: vw golf mk5 2006
- Двигател: 1_6i BSE
Колега,и при мен е изгоряла....има ги по 10лв в продавалниците и по 1-2$ в алито.
Неможе да я нахлузиш директно,трябва да се отвърти самата антена.Бърка се под тавана и отвърташ,нахлузваш и те така.
Неможе да я нахлузиш директно,трябва да се отвърти самата антена.Бърка се под тавана и отвърташ,нахлузваш и те така.
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
И при мен на полото /6н2/ беше се разпаднала. Купих една евтина антена - само основата /5-6 лева/ и ползвах само гуменото уплътнение. Монтирах го по следния начин, развих гайката на антената под тапицерията на тавана, за да изчистя старите остатъци, и отгоре през тялото на антената нахлузих новото уплътнение, като бавно и внимателно го разпънах, защото има опасност да се сцепи. После внимателно намазах ръбовете отдолу и отгоре със санитарен прозрачен силикон и стегнах. Първоначално исках да сваля антената, но като надигнах тапицерията на тавана, така и не разбрах, мога ли да разкача кабелите от някъде. Засега около 3 години упътнението държи.
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Днес свалих тази гумичка. Говорим си различни неща според мен. Това което снимах може да се нахлузи според мен без да се сваля антената. Прилагам снимки. Ако не намеря такава ще купя един тънкостенен о-пръстен и го нахлузвам го и пуна газзз :)
Ей ги снимките:
п.с. Тези които се продават на пазара тука в ОЛХ имат вътрешно ''месо'' дето се захваща под самата антена и се стяга с нея към тавана. Тука няма. Само като пръстен е. Не си личи и да е скъсано и да е останало под антената.
Ей ги снимките:
п.с. Тези които се продават на пазара тука в ОЛХ имат вътрешно ''месо'' дето се захваща под самата антена и се стяга с нея към тавана. Тука няма. Само като пръстен е. Не си личи и да е скъсано и да е останало под антената.
-
- Автомобил: vw golf mk5 2006
- Двигател: 1_6i BSE
Да,прав си.
При мен го нямаше и не го бях виждал,но сега ги намериг в ибей за по 8-9$ и се нахлузват без да се сваля нищо.
При мен го нямаше и не го бях виждал,но сега ги намериг в ибей за по 8-9$ и се нахлузват без да се сваля нищо.
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, няма ли от де в България да го намеря туй нещо?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
От представителство на vw. Но има сто вида антени и уплътнения за тях. Зависи твоята кола с какво е оборудвана.
http://www.oemepc.com/vw/part_single/ca ... ng/e#sec_5
Номер 5 е уплътнението
http://www.oemepc.com/vw/part_single/ca ... ng/e#sec_5
Номер 5 е уплътнението

-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Ето една евтина, аз взех подобна, от която ползвах само уплътнението:
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... %B0+JBA621
http://unique.bg/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0% ... D0%BB.html
Най добре е първо да премериш и сравниш с твоята, и едва тогава да купуваш.
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... %B0+JBA621
http://unique.bg/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0% ... D0%BB.html
Най добре е първо да премериш и сравниш с твоята, и едва тогава да купуваш.
-
- Автомобил: Golf 5
- Двигател: BXF 90кс 2006г
Привет !
Аз бях купил гумичка с ръб, който влиза под антената, но за да влезе добре се наложи да я цепна. Подпъхнах я, след почистване, под стойката на антената и намазахме с баща ми с поксипол празното пространство около антената. Стана като бетон и няма мърдане и не пуска вода. Вече 2г. карам, а е естетически издържано, освен ако не се вглеждаш повдигнат на пръсти точно там.
Аз бях купил гумичка с ръб, който влиза под антената, но за да влезе добре се наложи да я цепна. Подпъхнах я, след почистване, под стойката на антената и намазахме с баща ми с поксипол празното пространство около антената. Стана като бетон и няма мърдане и не пуска вода. Вече 2г. карам, а е естетически издържано, освен ако не се вглеждаш повдигнат на пръсти точно там.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”