Съединителя-скъп и марков или евтин ментак..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Вто 20 фев 2007 21:32

а за марката MecArm някой да каже нещо ?

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 20 фев 2007 22:22

Малко в духа на темата - трябва ли задължително да се сменя притискателния заедно със феродовия диск?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 20 фев 2007 22:31

Plamen_VR6 написа:Малко в духа на темата - трябва ли задължително да се сменя притискателния заедно със феродовия диск?

По принцип да,но ако нямаш челно биене 1 притискател обикновено изкарва 2 ,рядко3 феродови диска(пак зависи от карането)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 20 фев 2007 22:36

Plamen_VR6 написа:Малко в духа на темата - трябва ли задължително да се сменя притискателния заедно със феродовия диск?

Според състоянието на притискателния, не е задължително но е препоръчително :wink:

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 21 фев 2007 3:01

Всеки се разполага според чергата си - така че ако днеска чергата е по- голяма ще се купи нов ... ако не ще остане за вбъдеще а ако е толкова наложително за смяна ще го взема евтинджос и при първа възможност ще го сменя ... то тва да не е дъвка да си го вземеш ей така.

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Съединителя-скъп и марков или евтин ментак..

Мнениеот kokovas » Сря 21 фев 2007 23:54

Sir T написа:при нормална употреба хубав съединител би трябвало да ти изкара 200 000+км. Ти направи разликата ;)
Аз съм много против ментаците и твърдо за марковите или оригинални части, независимо от цената им, защото после се изплащат ..

тук нещо не се връзва.....няма никаква връзка м-у пробег и съединител...ако ще и най-хубавия съединител да е,ако всеки ден прекарваш по половин идшн чос в задръствания на принципа тръгни-спри...може и 50000 да не изкара..........

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Сря 21 фев 2007 23:58

Жоро написа:Твърдо съм за оригинален втора ръка.

да,но с предварителна уговорка да ти го монтират.......да провериш как отделя и чак след това да го вземеш.........

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Чет 22 фев 2007 22:00

колеги, моля ви ако имате информация за марката съединител която ви питах да кажете, мерси

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Чет 22 фев 2007 23:08

преди около 4-ри години смених феродовия диск, без притискателния.....от тогава съм минал около 50000 км..........още си карам така и за сега нямам никакви проблеми.....

Потребителски аватар
RS6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS6 » Пет 23 фев 2007 9:49

Andrian_VT написа:
Tishku написа:Ако ще си я караш ти НОВ и ХУБАВ...

Какви са тези ГЛУПОСТИ?

Съжалявам, че се отклонявам от основната тема, да ме извинява и колегата който ме подтикна да пиша това, но не се сдържах.
Какво е това изкривено мислене в нас Българите?
Защо трябва да сме такива престъпници?
Ще се отремонтира блъснат автомобил и понеже няма да го караме ние, ще го правим както ни падне. Да му мисли тоя който я кара. Ще се смени нещо, ама понеже не е за нас, давай да е боклук.
"то за пазара, не е за нас".......

Напълно споделям мнението ти колега, защото утре такъв като си купи поредната кола втора ръка и ...с неговите камъни по неговата глава бил се прее.ал, ама що - нека се замисли.
А относно съединителя- нов, по възможност оригинален от официалния представител, но не всеки може да си го позволи. Иначе има качествени марки , които са заводско вграждане на цена около 350лв., дефакто същия като при официалния, но по-ефтин.
Чувал съм добри отзиви за AP Lockheed който се вгражда първоначално в доста марки автомобили.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 23 фев 2007 10:05

RS6 написа:
Andrian_VT написа:
Tishku написа:Ако ще си я караш ти НОВ и ХУБАВ...

Какви са тези ГЛУПОСТИ?

Съжалявам, че се отклонявам от основната тема, да ме извинява и колегата който ме подтикна да пиша това, но не се сдържах.
Какво е това изкривено мислене в нас Българите?
Защо трябва да сме такива престъпници?
Ще се отремонтира блъснат автомобил и понеже няма да го караме ние, ще го правим както ни падне. Да му мисли тоя който я кара. Ще се смени нещо, ама понеже не е за нас, давай да е боклук.
"то за пазара, не е за нас".......

Напълно споделям мнението ти колега, защото утре такъв като си купи поредната кола втора ръка и ...с неговите камъни по неговата глава бил се прее.ал, ама що - нека се замисли.
А относно съединителя- нов, по възможност оригинален от официалния представител, но не всеки може да си го позволи. Иначе има качествени марки , които са заводско вграждане на цена около 350лв., дефакто същия като при официалния, но по-ефтин.
Чувал съм добри отзиви за AP Lockheed който се вгражда първоначално в доста марки автомобили.

Ех ако можеха братята евросъюзници от Италия да прочетат товааааааааааааааааааа..Сигурно ще пратят някой автомафиот да ни разстреля....Като вземете така подготвена кола втора ръка от Италия....моля обадете се...а нашите автомофиоти от автокъщите,а....хич не падат по-долу!
Всичко дето го казвате е хубаво,но никой не го прави....за съжаление обаче аз го правя щото искам всичко да ми е наред(хвърлил съм около 3500 лв да подменя тези детайли от колата,които не ми харесват като функция....) и хич не мисля дали ще я продавам или не...важното е аз да съм сигурен в колата си.....

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 23 фев 2007 13:13

petev написа:...обаче аз го правя щото искам всичко да ми е наред(хвърлил съм около 3500 лв да подменя тези детайли от колата,които не ми харесват като функция....) и хич не мисля дали ще я продавам или не...важното е аз да съм сигурен в колата си.....

YES!!!
:handshake

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пет 23 фев 2007 14:02

didoriginal написа:
teodor6769 написа:За VW и по точно за ПасатБ3 комплект съединител под 200лв 90% е айде не точно менте но не е и качествен. Препоръчителни марки LUK, ЗАКС и имаше един английски но не се сещам сега за името.

National? :)

Проблем ли имаш с National?

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Пет 23 фев 2007 15:47

AP Lockheed - карах с такива накладки - изядоха ми чисто нови дискове
за има няма 25-30000км освен това смених цялата предница включително и рейка
докато разбера че волана ми всъщност вибрира от накладките.
Няма такова дърво а и бяха 80лв.

Потребителски аватар
RS6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS6 » Пет 23 фев 2007 20:12

zdrash написа:AP Lockheed - карах с такива накладки - изядоха ми чисто нови дискове
за има няма 25-30000км освен това смених цялата предница включително и рейка
докато разбера че волана ми всъщност вибрира от накладките.
Няма такова дърво а и бяха 80лв.

Колега не си единственият опарен от менте.
Аз изгорях по същия начин. Чисто нови накладки-прехвалени JURID качество J за 90 лв. ми направиха ръб на чисто нов диск за около 1000км. Добре че видях навреме и ги смених веднага, а 90-те кинта в кофата. Просто ментето дебне навсякъде. Няма спасение. Скъпото понякога излиза по-скъпо. :wink:

Последна промяна от RS6 на Пет 23 фев 2007 20:22, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”