Случай 2. При смяна на масло ми бяха сипали повечко, по-скоро не бяха източили старото добре. Трябваше да развивам пробката и пуснах около 300-400 мл да изтекат. И тва го преживях..
Случай 3. При смяна на масло ми бяха сипали точно, ама ме натовариха с 4€ за пръстена на масления филтър и с 16€ за самия филтър. Със смяна на масло което си донесох аз - 26€ всичко. Качествено, ама главорезачка си е!
Случай 4. Вчера отидох да сменя масло. Показах следния филтър на майстора:
при което последва "Тоя е грешния филтър". Дали в магазина са ми дали грешен или майстора се прави - незная. Купих си от майстора правилния филтър за 5€, което е добре като цена...
Дадох му тубата да сипе масло, ето колко остана:
И днес на студен мотор реших да проверя нивото и изпаднах в див ужас:
Знам, че не се вижда много добре на последната снимка, но според мен е поне до там където съм отбелязал със стрелка, ако не и по нагоре....е как да не ги напсува човек. Бях се зарекъл, че ще сменям сам маслото, домързя ме и си викам "дай ще ходя да го сменят" и ето резултата. Опитах се да източа малко масло, обаче тоя нещастник така е завил пробката, че немога да я развприя, сега ще трябва да диря канал където да извърша процедурата. Това което немски майстор ти направи, неможе никой друг да ти го стори. Ходил съм на майстори и в Бг, едно на ръка са Васил и Ники които се грижат за колите ни и може да им се има повече от пълно доверие, но другите майстори при които съм бил също доста по компетентно са извършвали ремонтните работи по колата ми. За пример искам да спомена Жоро с ауспусите (на Сливница) или да речеме Сашо Вълов които ми монтираха газовата и цял ден търсиха защо имам проблем с оборотите след слагане на газова (оказа се, че е тампона на моното). Сигурен съм, че и други майстори в България, ще си свършат работата къде къде по добре от тея мухльовци, зная, че не трябва да се говори така, но взе да ми писва, след всяка смяна на масло трябва да източвам и да се ядосвам. Неможе ли да е кат при Васил да му се невиди!!!
За заключение искам само да спомена, че ADAC бяха правили тестове на сервизи - тяхното заключение (говоря по памет) е, че около 10% от сервизите си вършат добре работата, другите са гола вода...затова си поправяйте колите при клубните майстори и ще ви е мирна главата!!! А ако случайно ви се наложи да си правите колата в Германия (докато примерно сте на екскурзия) - драснете ми едно ЛС и ще ви кажа кой сервиз според ADAC във вашия район си върши добре работата...