Писна ми от "майстори" ей!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Писна ми от "майстори" ей!

Мнениеот buFka » Сря 21 фев 2007 14:29

Случай 1. Сменят ми свещи...всичко е на 6. При следващата смяна на свещи гледам аз кво са ми сложили - те са ми сложили свещи които въобще не са за мен!!! Ядосах се ама кво да направя...

Случай 2. При смяна на масло ми бяха сипали повечко, по-скоро не бяха източили старото добре. Трябваше да развивам пробката и пуснах около 300-400 мл да изтекат. И тва го преживях..

Случай 3. При смяна на масло ми бяха сипали точно, ама ме натовариха с 4€ за пръстена на масления филтър и с 16€ за самия филтър. Със смяна на масло което си донесох аз - 26€ всичко. Качествено, ама главорезачка си е!

Случай 4. Вчера отидох да сменя масло. Показах следния филтър на майстора:
Изображение
при което последва "Тоя е грешния филтър". Дали в магазина са ми дали грешен или майстора се прави - незная. Купих си от майстора правилния филтър за 5€, което е добре като цена...

Дадох му тубата да сипе масло, ето колко остана:
Изображение

И днес на студен мотор реших да проверя нивото и изпаднах в див ужас:
Изображение

Знам, че не се вижда много добре на последната снимка, но според мен е поне до там където съм отбелязал със стрелка, ако не и по нагоре....е как да не ги напсува човек. Бях се зарекъл, че ще сменям сам маслото, домързя ме и си викам "дай ще ходя да го сменят" и ето резултата. Опитах се да източа малко масло, обаче тоя нещастник така е завил пробката, че немога да я развприя, сега ще трябва да диря канал където да извърша процедурата. Това което немски майстор ти направи, неможе никой друг да ти го стори. Ходил съм на майстори и в Бг, едно на ръка са Васил и Ники които се грижат за колите ни и може да им се има повече от пълно доверие, но другите майстори при които съм бил също доста по компетентно са извършвали ремонтните работи по колата ми. За пример искам да спомена Жоро с ауспусите (на Сливница) или да речеме Сашо Вълов които ми монтираха газовата и цял ден търсиха защо имам проблем с оборотите след слагане на газова (оказа се, че е тампона на моното). Сигурен съм, че и други майстори в България, ще си свършат работата къде къде по добре от тея мухльовци, зная, че не трябва да се говори така, но взе да ми писва, след всяка смяна на масло трябва да източвам и да се ядосвам. Неможе ли да е кат при Васил да му се невиди!!!

За заключение искам само да спомена, че ADAC бяха правили тестове на сервизи - тяхното заключение (говоря по памет) е, че около 10% от сервизите си вършат добре работата, другите са гола вода...затова си поправяйте колите при клубните майстори и ще ви е мирна главата!!! А ако случайно ви се наложи да си правите колата в Германия (докато примерно сте на екскурзия) - драснете ми едно ЛС и ще ви кажа кой сервиз според ADAC във вашия район си върши добре работата...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 21 фев 2007 14:34

еее, ами сменяй си сам маслото и свещите бре, поне това можеш :wink:
цените не са чак толкова високи, ово е стандарт

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 21 фев 2007 14:39

Pichaga написа:еее, ами сменяй си сам маслото и свещите бре, поне това можеш :wink:
цените не са чак толкова високи, ово е стандарт

При свещите ме беше страх да дърпам много :) иначе сега си ги бях подготвил правилните за моя звяр...а за маслото ми трябва канал и ключ за филтър, нямам нито едното нито другото, наема на платформа на която да си вдигна колата струва 7€ на час и затова реших за да не се цапам да ходя да ми го сменят, а и по евтино излиза..е сега ше се наложи да ходя така или иначе :(

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Сря 21 фев 2007 15:17

ее ти пък колега, и само на крик да я вдигнеш малко и се точи маслото, и без канал става :lol: а за филтъра става номера със ремък(стар-от хидравликата примерно) :lol: не е голяма философия, и щом онези са некадърници, по-добре малко да се поизцапаш, ама да е сигурна работата

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Сря 21 фев 2007 15:22

Pichaga написа:еее, ами сменяй си сам маслото и свещите бре, поне това можеш :wink:

На един познат в Италия (там живее от няколко години) му натресоха 100-тина евро глоба затова, че се опитал да спести някой лев, като си смени сам маслото на колата пред къщата...

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 21 фев 2007 15:23

хващаш колата, и я откарваш при "майстора"
И го гледаш..
бахти бека..
да се оправя...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 21 фев 2007 15:23

бУфка, направо в "Залата на срама", брат! Че никой да не ходи вече при тях!
А иначе за твойта моторетка в Дата-та й дават 3.5 л. масълце. Като се вземе предвид, че това е със всичките му салтанати, които в началото са били празни, а при теб не и че все нещичко остава по стените на мотора и картера и хоп: спадаш на 3.1-3.2л мах.
Малко е пребързал фашагата и не е изчакал да се стече всичкото масълце, да вдигне щеката да провери и ако трябва, тогава да долее.
Ама те в Германско от де ще разбират от VW :?: mhihi

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 21 фев 2007 15:58

smurf написа:ее ти пък колега, и само на крик да я вдигнеш малко и се точи маслото, и без канал става :lol: а за филтъра става номера със ремък(стар-от хидравликата примерно) :lol: не е голяма философия, и щом онези са некадърници, по-добре малко да се поизцапаш, ама да е сигурна работата

Точно с леко надигане се опитах, ама немога да отвия пробката. Предния път по същия начин беше и източих масло...ама сега тоя как я е завил не ми е ясно - нема отвиване. А канал ми трябва, за да мога по лесно да я отвия, щото нема начин да нема начин да се отвие.

radotom, надали някой от форума ше иде при тях някога....

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 21 фев 2007 16:01

ти да не си ходил при някой турчин или шиптър да ти сменя маслото :lol: :lol:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 21 фев 2007 16:07

santo_trafficante написа:ти да не си ходил при някой турчин или шиптър да ти сменя маслото :lol: :lol:

не бе, немец си е....досега не съм имал оплаквания от него :( не за първи път ходя при него, сменял ми е термостат, гърне и други неща. За първи път масло обаче и не съм доволен :(

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 21 фев 2007 16:10

buFka написа:
santo_trafficante написа:ти да не си ходил при някой турчин или шиптър да ти сменя маслото :lol: :lol:

не бе, немец си е....досега не съм имал оплаквания от него :( не за първи път ходя при него, сменял ми е термостат, гърне и други неща. За първи път масло обаче и не съм доволен :(
да не би да нема вече 3ки в Германия и тея да са забравили колко масло събират :stll think: :041:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 21 фев 2007 16:13

buFka написа:...досега не съм имал оплаквания от него :( не за първи път ходя при него, сменял ми е термостат, гърне и други неща. За първи път масло обаче и не съм доволен :(

Ти я провери как са там нещата - да не се окаже като маслото (недай си Боже).
Явно големия брой българи в чужбина е научил немците на "майсторство" и тарикатлък (нищо лично към видни съфорумци в чужбина - да не ги изреждам, че все ще пропусна някой и ще има засегнати).

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 21 фев 2007 16:14

santo_trafficante написа:
buFka написа:

да не би да нема вече 3ки в Германия и тея да са забравили колко масло събират :stll think: :041:

Има тройки.....не е кат да нема, то двойки още има и то много, кво остава за тройки. Яд ме е, че кат знае, че не го е източил добре, що сипва толко много, да сипе 2,5 л и да ми е мирна главата :(

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 21 фев 2007 17:04

Ми ела до БГ да си го смениш :P "майстори " всякакви.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 21 фев 2007 17:29

vladtod написа:Ми ела до БГ да си го смениш :P "майстори " всякакви.

Се се падам на по 5000 км пробег когат съм в Бг, а сменям на 15 000...някак си не ми изнася, иначе бих го сменил.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”