Тази сутрин в 10ч на -7градуса.

Кой ,как запали тази сутрин?
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Re: Кой ,как запали тази сутрин?
https://www.youtube.com/watch?v=CPBaU-cLwFY
Кочинката и днес не ме подведе.Гориво Ромпетрол , добавка анти гел на уинс ,подобрител на горивото пак на уинс и 2т на кастрол най евтиното. От червените тубички.
https://m.youtube.com/watch?v=XzXn3AmzWs8

Кочинката и днес не ме подведе.Гориво Ромпетрол , добавка анти гел на уинс ,подобрител на горивото пак на уинс и 2т на кастрол най евтиното. От червените тубички.
https://m.youtube.com/watch?v=XzXn3AmzWs8
- 
				powerade
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Днес не знам в южна София колко е било студено, по спирките -17(което не е било вярно със сигурност). 4 работещи подгревни свещи(3 стари и една нова Denso), нафта от Алекс 333 без никакви добавки в нея, чисто нов филтър и 2 подгрева, запали на 2 секунда. Евала на нафтата, явно е добра.

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Вчера и днес ми прави някакви магарии тая нафта(вероятно).Голфа се взривява от раз ,с един подгрев,вдига около 1000об ,поработва малко и след малко угася.Правя втори опит и стартера върти като откачен.Запалва клатейки се и стабилизирва оборотите.Като отворих капака,видях побелели мизерии да пътуват към помпата.Прилича ми на замръзнала нафта.Филтъра е на 20х.км. Утре сигурно ще го сменя( яд ме е ,че не го смених в началото на зимата) и ще налея и малко бензин.Дано в резервоара да са наред нещата.

- 
				(bubsa)
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003г
Всичките ли ПД мотори заработват толкова грубо в минусови температури или проблема е в моя телевизор?
Последните ми 2 коли бяха БМВ с М57 мотор(дизелов шестак,кон умрел) и даже и при -20 си палеше и заработваше меко както през лятото,а сутринта голфчето ме стресна с това тракане докато позаглади малко работата?!?
Иначе запали от четвърт без да претриса(свещите са ОК) но с много остър звук като орехотрошачка...
С масло кастрол 5в40 и нафта шел впауър + добавка в нея на лики моли съм в момента.

Последните ми 2 коли бяха БМВ с М57 мотор(дизелов шестак,кон умрел) и даже и при -20 си палеше и заработваше меко както през лятото,а сутринта голфчето ме стресна с това тракане докато позаглади малко работата?!?
Иначе запали от четвърт без да претриса(свещите са ОК) но с много остър звук като орехотрошачка...
С масло кастрол 5в40 и нафта шел впауър + добавка в нея на лики моли съм в момента.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Водния дух1 написа:Като отворих капака,видях побелели мизерии да пътуват към помпата.Прилича ми на замръзнала нафта.
Най-вероятно позамръзнала нафта... Смени бензиностанцията или сложи антигел...
Моята запали без подгревни свещи, но с 15 мин работа на печката преди това. Помпичката за гориво на печката е силничка и да има малко позамръзване, го изсмуква...
Нафтата е от Метанстанцията на 1.98лв.
1.6 tdi cayc 105hp не виждам промяна в начина на палене, евентуално подгрева работи малко по-дълго преди да угасне лампата. След това заработва на малко по-високи обороти, около 1100. Но то не е и било някакъв голям студ, най-ниско видях -8 градуса.

- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Аз паля на 4-5 секунда и пуша бяло   Уж бяха наред свещите преди месец, явно някъде другаде трябва да търся проблем.
 Уж бяха наред свещите преди месец, явно някъде другаде трябва да търся проблем.  

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
И аз си пуша бяло, и притриса като запали. Ще сменя горивния филтър и ще проверя подгрева

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
nikolay_ss написа:Аз паля на 4-5 секунда и пуша бялоУж бяха наред свещите преди месец, явно някъде другаде трябва да търся проблем.
Центровката си виж, и съм ти казал преди обяд да не палиш

- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Е да, ама няма как, шефа после няма да дава парички за тунинг по гоуфу   

Иначе центровката е ОК, но нека не се отклоняваме от темата.

Иначе центровката е ОК, но нека не се отклоняваме от темата.

- 
				Zinoto
- Автомобил:
- Двигател:
(bubsa) написа:Всичките ли ПД мотори заработват толкова грубо в минусови температури или проблема е в моя телевизор?
Долу горе така са, като не ти претриса и пали от четвърт не се притеснявай, а иначе острия звук преминава доста бързо.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Запали си на половин оборот както винаги в 04:30 , само дето имаше над 30 санта сняг за чистене от колата. Откак я имам тая кола- вече 6та година- няма случай да не запали, и то на половин оборот.Няма тресене, няма пушеци...  

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Утре сутрин ще е интересно, сега е -11 в Карнобат, очакват се едни -15 сутринта. За всеки случай сложих акумулатора в мазето на зарядно че само на къси разстояния карам напоследък.

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Миналата зима на -11 C никакви ядове. 
Колкото до акумулатора-спира ми часовника като трябва да го свалям. 

Колкото до акумулатора-спира ми часовника като трябва да го свалям.

Върни се в “Дизелови агрегати”