Кога ще слагаме летните гуми?
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аутобилда хубаво показват, че са тествали на мокро и сухо, но тва мокро и сухо е много относително, кога е правен теста. Ако е април - ше има да ми ядът мехурчетата. Я снимай цялата статия кат пдф и ми я пусни да я прочетамного съм любопитен наистина кво пишат...

НЯМА ТАКОВА ПРАВИЛО ОТ СОРТА НА ПОД 7 ГРАДУСА ЗИМНА ГУМА ..ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ..... ЗА ВСЯКА Е УНИКАЛНО .......... и е съобразен с локацията дето се продават ..... да не говорим че има една камара зимни гуми дето при над 4.4 градуса си влошават рязко показателите ама за сметка на това къртят при минус 35... и отива човека в магазина взима си Шведски гуми без да провери точно показателите за съответния модел и ихааа сега ще се кача на Еверест .... таратанци .....
Всичко е компромис ....имаш устойчивост в завоите, висока скорост, устойчивост срещу аквапланинг .... но на сняг изгиваш .... имаш сняг за сметка на спирането, устойчивостта и аква планинга....... имаш и всесезонни дето нито са добри за сняг нито са особено добри в останалите показатели... а на лед е все тая с коя гума си ...
Да..... точно така.... не съм подготвен за тежък снеговалеж и ако падне ..(което няма да се случи) ще чакам да се стопи ..

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имам в предвид, че едно е да тестваш зимна гума при -3° и друго при +10°C, представи си че са тествани при второто - нормално е да има по добри резултати на лятната гума. Ако обаче същите ги тестват при -7°C и се засилиме от широкото на Бояна - аз ще спра примерно при Младост 4, а ти някъде между Пазарджик и Пловдив....
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tyan, убиец!!!! Как може да кара в този сняг с летни гуми!!!!!!!
http://vwclub.bg/~tyan/Other/snow.jpg

http://vwclub.bg/~tyan/Other/snow.jpg

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно тука е грешката
лято и зима при тебе са едно, тука са друго, у Финландия са трето
и ако иска финландеца да си кара ламбото...фо гуми с ламери дето им викате зимни ли ще му сложи или високоскоростни дето им викате летни, но с каучук дето работи най добре -20 +20.... след като джапанката е написала 0 - 65 градуса а не 10 - 60 значи си е екстра ..и след като тая зима си е топла ..а под топла разбираи 10 - 20 градуса ...какво ще карам 5 месеца с идеята че един ден от тия 5 месеца ше вали сняг ...ми ще си остане колата вкъщи
а при 20 градуса с тия зимни сте също толкова опасни колкото аз с летни при 0 

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tyan написа:Точно тука е грешкаталято и зима при тебе са едно, тука са друго, у Финландия са трето
и ако иска финландеца да си кара ламбото...фо гуми с ламери дето им викате зимни ли ще му сложи или високоскоростни дето им викате летни, но с каучук дето работи най добре -20 +20.... след като джапанката е написала 0 - 65 градуса а не 10 - 60 значи си е екстра ..и след като тая зима си е топла ..а под топла разбираи 10 - 20 градуса ...какво ще карам 5 месеца с идеята че един ден от тия 5 месеца ше вали сняг ...ми ще си остане колата вкъщи
а при 20 градуса с тия зимни сте също толкова опасни колкото аз с летни при 0
Съгласен съм, въпроса е, че от 4 месеца поне 2 са с ниски (под нулата) температури

ПС. А ако броиме от октомври до март са си баш 6 месеца, тая зима е изключение, ама миналата си беше яко клинч и то доста време...имаше температури от порядъка на -27, тогава ко, с месеци няма да караш колата?
-
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
Stefan написа:Незнам за вас, ама при нас в момента има четири пръста сняг и има много добри условия за парзаляне
честnо ли

тази "зима" ми отидоха зимните гумета, тези който бяха отпред станаха на нищо (гиславед ала бала), сега съм сложил задните отпред.. няма такъв шит с тях (марангони нещо си) - за нищо не стават, само за сухо (предполагам и за сняг - дано), как падне малко дъжд и все едно съм се качил на кънки

айде да идва средата на март и да се обувам с летните

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно това и аз казах ...но бях набеден за убиец
а те хората са си казали, че зимите гуми въжат само на сняг и на некакви минусови ала тундра температури
на всичко останало толкова духат супата че няма накъде повече
и тука е 15тина градуса и за хиляден път се убедих в разликата този път с колата на баща ми която е със зимни Файърстоун
АМА ЯКО СЪКС......

- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”