Кога ще слагаме летните гуми?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Вто 27 фев 2007 14:56

а на нас - неразбиращите бъкел немски - ще ни разясните ли графиките?

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 27 фев 2007 15:28

Ох хо хо, цяла сутрин гледам леки удари, и големи мъки, колеги да си приберат колите до домовете си. Май тоя сняг ги изненада.. март месец почти, сняг ще ми ватли..... Тук горе яко си трупа, и като гледам няма намерение и да спира :shock :D

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 27 фев 2007 16:05

Аутобилда хубаво показват, че са тествали на мокро и сухо, но тва мокро и сухо е много относително, кога е правен теста. Ако е април - ше има да ми ядът мехурчетата. Я снимай цялата статия кат пдф и ми я пусни да я прочета :) много съм любопитен наистина кво пишат...

:lol: :lol: :lol: на гумата мислиш и пука кой месец е така ли???........ дали ще е април 15 градуса или декември 15 все тая..... сега ясно при тебе, че е студено и си ви вали снега :) и че без зимни гуми сте изгинали прави ....ама скуза ..аз съм Южно чадо :) Второ всеки казва ... под 13 градуса трябва зимни, под 8 градуса трябва зимни, под два градуса трябва зимни ...... АМА НЪЦ защото за всяка гума е уникално .....специално за моята смеска съм проверил и е 0-65 градуса и 1.6 мм минимален протектор, а и е много по опасна високата температура от студената за това гумите се оценяват в три групи по свойството им да разнасят генерираната топлина........... та тая зима не си спомням да съм пътувал на 0 градуса никъде ...както и навънка в момента вали сняг, но е доста над 0 градуса ...така че говорете ми във факти ...

НЯМА ТАКОВА ПРАВИЛО ОТ СОРТА НА ПОД 7 ГРАДУСА ЗИМНА ГУМА ..ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ..... ЗА ВСЯКА Е УНИКАЛНО .......... и е съобразен с локацията дето се продават ..... да не говорим че има една камара зимни гуми дето при над 4.4 градуса си влошават рязко показателите ама за сметка на това къртят при минус 35... и отива човека в магазина взима си Шведски гуми без да провери точно показателите за съответния модел и ихааа сега ще се кача на Еверест .... таратанци .....

Всичко е компромис ....имаш устойчивост в завоите, висока скорост, устойчивост срещу аквапланинг .... но на сняг изгиваш .... имаш сняг за сметка на спирането, устойчивостта и аква планинга....... имаш и всесезонни дето нито са добри за сняг нито са особено добри в останалите показатели... а на лед е все тая с коя гума си ...

Да..... точно така.... не съм подготвен за тежък снеговалеж и ако падне ..(което няма да се случи) ще чакам да се стопи .. :) през останалото време ще си карам летните гуми които са си приказни на сухо и мокро .... :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 27 фев 2007 16:21

имам в предвид, че едно е да тестваш зимна гума при -3° и друго при +10°C, представи си че са тествани при второто - нормално е да има по добри резултати на лятната гума. Ако обаче същите ги тестват при -7°C и се засилиме от широкото на Бояна - аз ще спра примерно при Младост 4, а ти някъде между Пазарджик и Пловдив....

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 27 фев 2007 22:47

Незнам за вас, ама при нас в момента има четири пръста сняг и има много добри условия за парзаляне :024:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 27 фев 2007 22:51

Tyan написа:...летните гуми ...са си приказни на сухо и мокро .... :)

Ами така е, ама само при температури над 5-6 градуса, че по-надолу става :003: и :083:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 28 фев 2007 9:57

Tyan, убиец!!!! Как може да кара в този сняг с летни гуми!!!!!!!

http://vwclub.bg/~tyan/Other/snow.jpg

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 28 фев 2007 10:08

Tyan, не виждам да е заснета температурата някъде, ако е -10°C си си убиец от всякъде :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 28 фев 2007 10:44

Точно тука е грешката :) лято и зима при тебе са едно, тука са друго, у Финландия са трето :) и ако иска финландеца да си кара ламбото...фо гуми с ламери дето им викате зимни ли ще му сложи или високоскоростни дето им викате летни, но с каучук дето работи най добре -20 +20.... след като джапанката е написала 0 - 65 градуса а не 10 - 60 значи си е екстра ..и след като тая зима си е топла ..а под топла разбираи 10 - 20 градуса ...какво ще карам 5 месеца с идеята че един ден от тия 5 месеца ше вали сняг ...ми ще си остане колата вкъщи :) а при 20 градуса с тия зимни сте също толкова опасни колкото аз с летни при 0 ;)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 28 фев 2007 10:49

Tyan написа:Точно тука е грешката :) лято и зима при тебе са едно, тука са друго, у Финландия са трето :) и ако иска финландеца да си кара ламбото...фо гуми с ламери дето им викате зимни ли ще му сложи или високоскоростни дето им викате летни, но с каучук дето работи най добре -20 +20.... след като джапанката е написала 0 - 65 градуса а не 10 - 60 значи си е екстра ..и след като тая зима си е топла ..а под топла разбираи 10 - 20 градуса ...какво ще карам 5 месеца с идеята че един ден от тия 5 месеца ше вали сняг ...ми ще си остане колата вкъщи :) а при 20 градуса с тия зимни сте също толкова опасни колкото аз с летни при 0 ;)

Съгласен съм, въпроса е, че от 4 месеца поне 2 са с ниски (под нулата) температури :)

ПС. А ако броиме от октомври до март са си баш 6 месеца, тая зима е изключение, ама миналата си беше яко клинч и то доста време...имаше температури от порядъка на -27, тогава ко, с месеци няма да караш колата?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 28 фев 2007 11:29

Е па аз миналата година си бях със зимните до април ..още повече аз до миналата седмица бях със зимните :) .......

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Сря 28 фев 2007 13:50

Stefan написа:Незнам за вас, ама при нас в момента има четири пръста сняг и има много добри условия за парзаляне :024:

честnо ли :? :shock при нас е 14 15 градуса с лек ветрец, все едно е април месец.
тази "зима" ми отидоха зимните гумета, тези който бяха отпред станаха на нищо (гиславед ала бала), сега съм сложил задните отпред.. няма такъв шит с тях (марангони нещо си) - за нищо не стават, само за сухо (предполагам и за сняг - дано), как падне малко дъжд и все едно съм се качил на кънки :evil:

айде да идва средата на март и да се обувам с летните :D

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 28 фев 2007 14:32

Точно това и аз казах ...но бях набеден за убиец :) а те хората са си казали, че зимите гуми въжат само на сняг и на некакви минусови ала тундра температури :) на всичко останало толкова духат супата че няма накъде повече :) и тука е 15тина градуса и за хиляден път се убедих в разликата този път с колата на баща ми която е със зимни Файърстоун :) АМА ЯКО СЪКС......

Потребителски аватар
nando 16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nando 16v » Сря 28 фев 2007 15:14

Stefan написа:Незнам за вас, ама при нас в момента има четири пръста сняг и има много добри условия за парзаляне :024:

Еми то си е казано при нас летни гуми чак на Гергйов ден :?

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Сря 28 фев 2007 20:48

nando 16v написа:

Еми то си е казано при нас летни гуми чак на Гергйов ден :?

Един път,бях около вас на гергЬов ден и наваля бая сняг,ама се справих.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”