Покупка на скутер?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 28 фев 2007 11:27

хммм,не знам дали скутера е нестабилен,ама тука ги пържат и снад 140км/4ас ;не са 50кубика а и другото-ден не минава да не видя катастрофа като виновния е мотористта-адски много се бутат как им падне пред колите;наскоро на един му погалих даже каската :wink: и интересното е 4е с големите мотори са културни хора ,а с тия пърдялници не спазват никакви правила
колега ще ти кажа само едно:от малък мотопед се пада по лошо отколкото от мотор,и пораженията са по големи
помисли за вси4ко преди покупката :wink:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 28 фев 2007 12:27

Аз пък ще те опровергая niks76 :wink: Всичко е въпрос на късмет .

Имам малък скутер Yamha Jog 50cc , и преди да си купя голфа само с него бръмчах на работа и кафета , общо взето из цяла София. Нямаше есен нито зима , все си бях на него . Общо за тия 3 години съм падал 3 пъти , от които единият по-сериозно .
Значи тръгвам си от работа (зад френската гимназия) около 19:00 и беше вече тъмно навън и заваля дъжд. Карам си стигам светофара на Хемус и завивам наляво към семинарията . На тази улица аз съм с предимство и карах с около 60 км/ч . Имам фар който свети много прилично за скутер , но един пич реши да изкочи на 2 метра пред мен от пряката без да погледне наляво и излезе с цялата си предница на мойто платно . Отсреща се движеха коли и нямах вариант да избегна удара . Натиснах спирачката , но за тия 2 метра скутера да е намалил най-много на 50 км. и се ударих в калника му , като при падането ми от мотора с каската и главата му счупих предния прозорец , защото паднах върху него и капака. Ставам , гледам няма ми нищо , каската здрава и тя , оня излиза и вика "има ли ти нещо" ... викам ,на мен не , но мотора е със счупенипластмаси , та ще викаме КАТ и той ОК само да мръдна колата да не пречи . Така я мръдна , че отпраши направо и нито номер успях да му видя , нито марка кола нито нищо. Нямаше и свидетели както винаги и.......
Та за удар с 50 км. от скутер имах само скъсани дънки и ужулени колена . Останалите 2 "удара" да ги наречем са ми от такива карачи дето мразят да си използват страничните огледала и ме забърсват докато се движа до тях . Единият даже искаше да викнем КАТ , защото реши че аз съм виновен , а на мен нищо ми нямаше нито на моторчето нито на мен , но на колата му падна бронята . Дойдоха полицайте и познайте... :lol: :lol: :lol: на него и АКТ му писаха :wink:

Та за тоя скутер преди 4 години го купих за 970 лева , стар на около 4000км. беше и за тия 3 годинки каране не съм имал никакви проблеми освен една сменена свещ :) :D . От 1 година не съм го карал изобщо и си седи в мазето та с тая тема се подсетих пак за него :roll: :roll: :roll:

Ето и една снимка на въпросната машинка :arrow:

Изображение

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Сря 28 фев 2007 12:49

Exell и двамата караме еднакви миксерчета :lol: Много надеждни машини. Ето го и мойто :) Че даже и тунинг му направих :lol:

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 28 фев 2007 14:19

2-тактов:
+ набира по-бързо
+ подлежи на "тунинг"

- по-малък ресурс на двигателя (разбирай чупи се по-бързо)
- маслото се смесва с горивото и на всяко зареждане трябва и масло
- след "тунинг" наистина започва да върви много, но харчи 5-6/100, което за скутер според мен е глупост.

Също гледай да вземеш моторче с водно охлаждане ако е възможно.

И друг гъвет - гледай да има дискови спирачки! Или поне отпред!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 28 фев 2007 14:24

Значи да се оглеждам за четиритактов,водни и най-вече дискови спирачки.Спомената Yamaha кое от изброеното има щото почвам доста да се навивам за нея?Някой има ли впечатления от Хонда и Пежо?

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 28 фев 2007 14:44

Ммм интересно, айде още хора да се включат по темата с мения и съвети...

тук можете да видите какво предлагат италянските производители, ама работата е там че са доста скъпи :wink:

http://piaggio.avto-union.com/

Uneek

Мнениеот Uneek » Сря 28 фев 2007 19:00

Vlad777 написа:2-тактов:

Няма такова нещо, има си маслена помпа която си пуска колкото трябва масло. Ти само наливаш веднъж 1 литър и си караш и забравяш :)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 28 фев 2007 19:05

Uneek написа:
Vlad777 написа:2-тактов:

Няма такова нещо, има си маслена помпа която си пуска колкото трябва масло. Ти само наливаш веднъж 1 литър и си караш и забравяш :)

Да наистина е така. Грешно съм написал. Но масло си харчи. И от време на време трябва да се долива. Хубаво е да не се забравя, щото лошо!

При 4-тактовите маслото се сменя като на колата.

Аз не казвам, че 2-таковите са лоши. И особено за 49 сс. Но това са си принципни разлики.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 28 фев 2007 20:15

[quote="Exell"]Аз пък ще те опровергая niks76 :wink: Всичко е въпрос на късмет .

няма лошо за опровержения,ама и аз да кажа нещо с по лоши последствия;от 8 годишен сам по моторетки и мотори-накрая и баща ми беше пишман 4е ме нау4и да карам на 2колела.от доста време си нося две гвоздеи4ета в десния си крак,но не и мисли 4е се отказах от моторите.след катастрофата(не по моя вина)шест месеца бях на патерици и пак се ка4вах на мотор/след като проходих нормално-приклю4их и с моторите;загубих само около осем месеца с патери4ки,за да проумея 4е на две колелета е по опасно от на 4етири :wink: които е лежал по болници ,не по своя вина знае за какво става въпрос, а по лошото е 4е колегиалноста между шофьорите отдавна я няма,и засега да си мотоциклетист е спорт(малко опасен) :wink:

Потребителски аватар
Pamuka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pamuka » Чет 01 мар 2007 0:07

От 5-6 годинки имам Suzuki Address Tune 49 cc, а от година и нещо Suzuki GSXR 750 cc 130 hp. И според мен моторите са повече страст отколкото нужда. Относно марката ако съм на твое място бих си взел хондичка, доста надежни машинки, но при мен все се получава така че когато търся мотор все попадам на някое запазено сузуки и него вземам. Общо взето японсите мотори са си най-добрите. Oт Honda, Yamaha, Suzuski няма да се оплакваш. За скутерите най-важно е да се карат с червеното масло за бензинопили, защото работят на големи обороти и обикновеното двутактово масло няма мазане при такива следователно има голямо износване. Относно разхода, ако караш скутера с 40 км/ч ще ти гори около 2л/100км, но ускваш ли го с повече, става малката ламя. Иначе не съм на мнение че скутерите са нестабилни, свикнеш ли му един път после няма да имаш проблем. Но с покупката на мотор се замисли предварително за здревето си ! ! ! За 5 годинки си докарах такъв синузит, по докторските книги го няма такъв :) (едната ми ноздра не работи въобще, а другата 3-4 месеца в годината). Като избереш моторче сподели да ти дадем някое мнение и помни, че 2-те колела са си тръпка дори и на 50 cc !!!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 01 мар 2007 0:12

Pamuka написа: Относно разхода, ако караш скутера с 40 км/ч ще ти гори около 2л/100км, но ускваш ли го с повече, става малката ламя.

Това само при 2-тактовите ли е? Щото моя скутер 125 сс (4Т) на пълна газ нон-стоп повече от 3.3/100 не може да изхарчи?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 01 мар 2007 0:14

Май двутактовите са по-лакоми.Ама като гледам 50 кубика четиритактов е доста рядко нещо.

Uneek

Мнениеот Uneek » Чет 01 мар 2007 1:00

Rabbit_TDI написа:Май двутактовите са по-лакоми.Ама като гледам 50 кубика четиритактов е доста рядко нещо.

Така е по-лакоми са двутактовите... А за четиритактови 50 кубикови има, ама са по-нови години,след 2000 год, съответно повечко парици...

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пет 02 мар 2007 8:35

Аз 2 години карах Peugeot Trekker 50сс, купих си го чисто нов, около 3000 лв беше!

Няма по-голям кеф от тва! Забравяш за задръствания и проблем с паркинг, щото аз се качвах на всеки тротоар и го заключвах. Никога не съм имал проблем със защитата - заключвах волана и слагах БЛОКЧЕ на предния спирачен диск, така че да не може да се завърти колелото, ако ще го вземат да се приготват да носят около 90 кг, щото с бутане нямаше да стигнат далеч!!!

Е такъв беше, ма ярко зелен:

Изображение

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 02 мар 2007 22:22

знам че те интересува за сф. ама да ти дам мнение и аз.
значи по голям кеф от това няма да караш мотор лятото няма,само има една подробност ,никой не те ебава и всеки иска да те смачка все едно не си превозно срество,много трябва да внимаш че идиоти всякакви и ако купуващ побарзаи че като се стопли се качват цените якооооо

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”