Зимни гуми - кой с какви - оценка
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Много ми харесват хората,които не излизат зимата въобще от града си,но слагат едни скъпи гуми и голямо хвалене ги хвалят.Верно,че марковата гума си е хубава,ама трябва да я използваш,а,не само да се хвалиш ,че си купил еди-кви си гуми.Аз си купих за тази зима- дипломат,полски ,но съм си доволен. Е,малко са си шумни на асфалт,но се държат добре-даже сега и в снега. Карам спокойно и си знам ,че карам с нискобюджетни гуми. Впрочем и с маслата е така.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Едно време имах Lasa Snowways 2 ... Колата с тях бе снегорин, но на асфалт колата звучеше, като ярномелка. Отделно разходът бе нагоре ... Като ги сложех и все си мислех, че я лагери, я скоростнса кутия е тръгнала ... :D
-
- Автомобил: Golf 5 TDI
- Двигател: BXE 2007
UG9 на 195/65/15. Драпа си дори и при издевателства е, спира прилично. На лед с ниска скорост си се включва АБС, но спира. При "слалом" (колата няма ESP) отново с ниска скорост на заснежен път пренесен с киша и асфалт пак са добре.
Като цяло съм доволен за сега от гумите. Тепърва ще пада снега. Имам чувството че да една идея по-приятно от TS860.
Тихи са!
Като цяло съм доволен за сега от гумите. Тепърва ще пада снега. Имам чувството че да една идея по-приятно от TS860.
Тихи са!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
beuchat написа:Е,как?Не са Континентал,Нокиан,Бриджстоун и други премиум марки.Значи не стават.
Не виждам някой да е изказвал подобно мнение?

Водния дух1 написа:Много ми харесват хората,които не излизат зимата въобще от града си,но слагат едни скъпи гуми и голямо хвалене ги хвалят.Верно,че марковата гума си е хубава,ама трябва да я използваш,а,не само да се хвалиш ,че си купил еди-кви си гуми.Аз си купих за тази зима- дипломат,полски ,но съм си доволен. Е,малко са си шумни на асфалт,но се държат добре-даже сега и в снега. Карам спокойно и си знам ,че карам с нискобюджетни гуми. Впрочем и с маслата е така.
На моите Diplomat , пише made in germany, сигурен ли си че на твоите пиша Полша? Кой модел са?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
beuchat написа:Е,как?Не са Континентал,Нокиан,Бриджстоун и други премиум марки.Значи не стават.
Ти хептен изпращя, човече

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
DoH_KuXoT написа:Водния дух1 написа:Много ми харесват хората,които не излизат зимата въобще от града си,но слагат едни скъпи гуми и голямо хвалене ги хвалят.Верно,че марковата гума си е хубава,ама трябва да я използваш,а,не само да се хвалиш ,че си купил еди-кви си гуми.Аз си купих за тази зима- дипломат,полски ,но съм си доволен. Е,малко са си шумни на асфалт,но се държат добре-даже сега и в снега. Карам спокойно и си знам ,че карам с нискобюджетни гуми. Впрочем и с маслата е така.
На моите Diplomat , пише made in germany, сигурен ли си че на твоите пиша Полша? Кой модел са?
Моите са полски-не ми се слиза долу да видя за модела,но шарката е като на debica
- stefan4o
- Контакти:
Явно различните размери ги правят на различни места. При доста гуми е така.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Водния дух1 написа:Много ми харесват хората,които не излизат зимата въобще от града си,но слагат едни скъпи гуми и голямо хвалене ги хвалят.Верно,че марковата гума си е хубава,ама трябва да я използваш,а,не само да се хвалиш ,че си купил еди-кви си гуми.Аз си купих за тази зима- дипломат,полски ,но съм си доволен. Е,малко са си шумни на асфалт,но се държат добре-даже сега и в снега. Карам спокойно и си знам ,че карам с нискобюджетни гуми. Впрочем и с маслата е така.
Е как няма да се хвалят,половината нямат пари за зъболекар, но за сметка на това са направили покупката на живота си, чифт най-маркови гуми за 20г. си турбо яки кошници на цената на две минимални заплати.....

Обаче да си кажа де, хубава гума си е хубава гума. Въпросът е къде е разумният компромис, нужди,възможности, цена.
- stefan4o
- Контакти:
Принципно ли обобщаваш?Или конкретно имаш някого предвид?
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Аз пък съм на мнение, че от гуми не трябва да се спестява нито стотинка и докато имам възможност ще си купувам най-хубавите, ако ще и 30г кошница да карам. Един път ще ви се наложи да имате нужда от хубава гума и тогава тея 50-100-200лв дето сте спестили, ще си блъскате главата що не сте ги дали...
Е то пък Нокиан сякаш е почти Континентал. Така ли ти звучи?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Нощес пак пътувах,в 1,30 страшна виелица,пуснах халогените,че срещу вятара не се виждаше птя.Той си беше навят,та наистина трудно се ориентирах дали съм на платното.Скорост 40-50,където се виждаше асфалт и 60.Предпазливо шофиране наистина,но никъде не поднесох.Прави впечатление,че в сняг трудно ускорява и върви колата,съпротивлението е голямо.Е,те и гумите ми с големи и тежки.Към момента,сравнено с Дънлопа ми,няма място за сравнение.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Принципно ли обобщаваш?Или конкретно имаш някого предвид?
Нямам никого впревид...просто ми хареса сравнението на колега който спомена че повечето нямат пари за зъболекар но инак по отношение на колите си искат да са номер едно...в което няма нищо лошо.... но да нагъваш буркани от село за да носиш ай фон и да караш 20г. бъмъвъ с континенталки за мен не е оферта за начин на живот...нищо лично към никой ...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Еми БМВ с Континенталки все пак е реализъм и усет донякъде,не е като циганин със златен зъб аналогията,нищо общо..
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”