Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Водния дух1 » Чет 29 ное 2018 18:43

Много ми харесват хората,които не излизат зимата въобще от града си,но слагат едни скъпи гуми и голямо хвалене ги хвалят.Верно,че марковата гума си е хубава,ама трябва да я използваш,а,не само да се хвалиш ,че си купил еди-кви си гуми.Аз си купих за тази зима- дипломат,полски ,но съм си доволен. Е,малко са си шумни на асфалт,но се държат добре-даже сега и в снега. Карам спокойно и си знам ,че карам с нискобюджетни гуми. Впрочем и с маслата е така.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Чет 29 ное 2018 19:47

Едно време имах Lasa Snowways 2 ... Колата с тях бе снегорин, но на асфалт колата звучеше, като ярномелка. Отделно разходът бе нагоре ... Като ги сложех и все си мислех, че я лагери, я скоростнса кутия е тръгнала ... :D

i.stojanov
Автомобил: Golf 5 TDI
Двигател: BXE 2007

Мнениеот i.stojanov » Чет 29 ное 2018 19:54

UG9 на 195/65/15. Драпа си дори и при издевателства е, спира прилично. На лед с ниска скорост си се включва АБС, но спира. При "слалом" (колата няма ESP) отново с ниска скорост на заснежен път пренесен с киша и асфалт пак са добре.
Като цяло съм доволен за сега от гумите. Тепърва ще пада снега. Имам чувството че да една идея по-приятно от TS860.
Тихи са!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 29 ное 2018 20:51

beuchat написа:Е,как?Не са Континентал,Нокиан,Бриджстоун и други премиум марки.Значи не стават :mhihi .

Не виждам някой да е изказвал подобно мнение? :gruebel Аз лично съм на летен Nexen и зимен Kleber. Абсолютно доволен съм и от 2те, ценово са на едно ниво.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 29 ное 2018 20:56

Водния дух1 написа:Много ми харесват хората,които не излизат зимата въобще от града си,но слагат едни скъпи гуми и голямо хвалене ги хвалят.Верно,че марковата гума си е хубава,ама трябва да я използваш,а,не само да се хвалиш ,че си купил еди-кви си гуми.Аз си купих за тази зима- дипломат,полски ,но съм си доволен. Е,малко са си шумни на асфалт,но се държат добре-даже сега и в снега. Карам спокойно и си знам ,че карам с нискобюджетни гуми. Впрочем и с маслата е така.

На моите Diplomat , пише made in germany, сигурен ли си че на твоите пиша Полша? Кой модел са?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 29 ное 2018 21:18

beuchat написа:Е,как?Не са Континентал,Нокиан,Бриджстоун и други премиум марки.Значи не стават :mhihi .

Ти хептен изпращя, човече :screwy

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 30 ное 2018 6:20

DoH_KuXoT написа:
Водния дух1 написа:Много ми харесват хората,които не излизат зимата въобще от града си,но слагат едни скъпи гуми и голямо хвалене ги хвалят.Верно,че марковата гума си е хубава,ама трябва да я използваш,а,не само да се хвалиш ,че си купил еди-кви си гуми.Аз си купих за тази зима- дипломат,полски ,но съм си доволен. Е,малко са си шумни на асфалт,но се държат добре-даже сега и в снега. Карам спокойно и си знам ,че карам с нискобюджетни гуми. Впрочем и с маслата е така.

На моите Diplomat , пише made in germany, сигурен ли си че на твоите пиша Полша? Кой модел са?

Моите са полски-не ми се слиза долу да видя за модела,но шарката е като на debica

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 ное 2018 6:42

Явно различните размери ги правят на различни места. При доста гуми е така.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 30 ное 2018 7:48

Е как няма да се хвалят,половината нямат пари за зъболекар, но за сметка на това са направили покупката на живота си, чифт най-маркови гуми за 20г. си турбо яки кошници на цената на две минимални заплати..... :biggrin
Обаче да си кажа де, хубава гума си е хубава гума. Въпросът е къде е разумният компромис, нужди,възможности, цена.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 ное 2018 8:15

Принципно ли обобщаваш?Или конкретно имаш някого предвид?

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Пет 30 ное 2018 10:11

Аз пък съм на мнение, че от гуми не трябва да се спестява нито стотинка и докато имам възможност ще си купувам най-хубавите, ако ще и 30г кошница да карам. Един път ще ви се наложи да имате нужда от хубава гума и тогава тея 50-100-200лв дето сте спестили, ще си блъскате главата що не сте ги дали...

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 30 ное 2018 10:59

Е то пък Нокиан сякаш е почти Континентал. Така ли ти звучи?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 30 ное 2018 11:12

Нощес пак пътувах,в 1,30 страшна виелица,пуснах халогените,че срещу вятара не се виждаше птя.Той си беше навят,та наистина трудно се ориентирах дали съм на платното.Скорост 40-50,където се виждаше асфалт и 60.Предпазливо шофиране наистина,но никъде не поднесох.Прави впечатление,че в сняг трудно ускорява и върви колата,съпротивлението е голямо.Е,те и гумите ми с големи и тежки.Към момента,сравнено с Дънлопа ми,няма място за сравнение.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 30 ное 2018 20:45

stefan4o написа:Принципно ли обобщаваш?Или конкретно имаш някого предвид?

Нямам никого впревид...просто ми хареса сравнението на колега който спомена че повечето нямат пари за зъболекар но инак по отношение на колите си искат да са номер едно...в което няма нищо лошо.... но да нагъваш буркани от село за да носиш ай фон и да караш 20г. бъмъвъ с континенталки за мен не е оферта за начин на живот...нищо лично към никой ...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 30 ное 2018 21:01

Еми БМВ с Континенталки все пак е реализъм и усет донякъде,не е като циганин със златен зъб аналогията,нищо общо..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”