Golf 3 ABD 1.4 - Странен проблем.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Golf 3 ABD 1.4 - Странен проблем.

Мнениеот stefan4o » Пон 24 дек 2018 23:46

Клапани за спиране на бензина слагат на карбураторите, защото са с механична помпа (повечето). На моното и на многоточковото се спира дюзата/ите или помпата, която е ел. Твоят познат не зная, от какво разбира, но газовите не са му силата, според мен.

Потребителски аватар
Барон Мюнхаузен
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADB

Мнениеот Барон Мюнхаузен » Вто 25 дек 2018 2:03

Утре ще извадя помпата и ще и видя номера. Ако се окаже 3 бара тия от тоя сайт ще ги посера.
И аз знам , че дюзата се спира ,ама той тей каза. 20 години шофер е ,уж ги чува нещата.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 25 дек 2018 8:37

Няма да е лошо,като за начало да видиш помпата, дали е за модела ти.

Потребителски аватар
шубето
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот шубето » Вто 25 дек 2018 9:30

колега,ти сам си направи диагностиката отначало май.Откак смени помпата и почнаха проблемите,нали? :th_up

Потребителски аватар
Барон Мюнхаузен

Мнениеот Барон Мюнхаузен » Вто 25 дек 2018 9:56

шубето написа:колега,ти сам си направи диагностиката отначало май.Откак смени помпата и почнаха проблемите,нали? :th_up

Никога не съм очаквал такава простотия от сайт ,който продава авточасти,и то известен. Не съм я проверявал колко бара е,карах на доверие,ама то в днешно време на средния си пръст вяра да нямаш. Ще взема една 1.2 бара и всичко ще се оправи. Аз за помпата включих като видях една тема за 1.4 пълна инжекция снощи в 2 часа. Още не мога да се начудя,но факт - помпата е за пълна инжекция.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Вто 25 дек 2018 10:21

Поне откри причината.
Те много търговци нямат нужния ценз. Тикат ми в ръцете обикновен ключ за осветление и ме убеждават че е девиаторен.
Честита Коледа на всички и весело посрещане на Нова година!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 25 дек 2018 10:28

Барон Мюнхаузен написа:
шубето написа:колега,ти сам си направи диагностиката отначало май.Откак смени помпата и почнаха проблемите,нали? :th_up

Никога не съм очаквал такава простотия от сайт ,който продава авточасти,и то известен. Не съм я проверявал колко бара е,карах на доверие,ама то в днешно време на средния си пръст вяра да нямаш. Ще взема една 1.2 бара и всичко ще се оправи. Аз за помпата включих като видях една тема за 1.4 пълна инжекция снощи в 2 часа. Още не мога да се начудя,но факт - помпата е за пълна инжекция.

Твоята провери ли я, каква е? Може да не е в нея проблемът.

Потребителски аватар
Барон Мюнхаузен

Мнениеот Барон Мюнхаузен » Вто 25 дек 2018 12:35

stefan4o написа:
Барон Мюнхаузен написа:

Твоята провери ли я, каква е? Може да не е в нея проблемът.

По номера излиза 3 бара,от нея е проблема гаранция. А и тръбите,който влизат в моното започнаха да изпускат бензин между дифтунгите и болтовете,значи налягането им е много голямо.А са навити като хората,гарантирам.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 25 дек 2018 13:17

Работата ясна...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 25 дек 2018 13:25

Бароне, с много голяма степен на сигурност мога да кажа, че проблема не ти е в помпата, а в регулатора на налягането на бензина.
Сметни какво налягане и дебит трябва да дава тая помпа, че да надхвърли дебита на регулатора с толкова, та да го задръсти :no
Или да имаш заушване по тръбите за обратното гориво.
Иначе регулатора трябва, при наличие на вакуум в смукателния колектор, да ти държи налягане 0.8 бара независимо каква е помпата

Потребителски аватар
Барон Мюнхаузен

Мнениеот Барон Мюнхаузен » Вто 25 дек 2018 15:18

radotom написа:Или да имаш заушване по тръбите за обратното гориво.

Тръбите са наред,продухвал съм си и са чисти. Проверени са. Ако регулатора за налягане е 0.8 бара ,какъв е смисъла от 1.2 бара и 3 бара помпа????

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 25 дек 2018 15:35

Тя помпата на моното не е 1.2, а около 3 бара, всъщност :icon_lol
А на многоточковите инжекциони налягането, което може да направи помпата е над 6 бара
Но това са максимални налягания
Работните са съответно 1.2 и 3 бара. По този начин се дефинират и помпите. Останалто е запас, за да няма дропвания в работните режими
Налягането на горивото се поддържа имено от регулатора.
Когато към регулатора няма подаден вакуум, налягането е в горната граница - в твоя случай 1.2 бара
Когато запалиш колата и преди да надминеш 3-4к оборота, вакуума от смукателния колектор подпомага мембраната на регулатора да преодолее пружината и налягането на горивото спада до 0.8 бара (в твоя случай)
При многоточковите наляганията са 2.5 и 3 бара
Та в крайна сметка и единия, и другия вид двигатели могат да работят със сгрешената помпа.
Различават се по цвета на пластмасата отгоре. Нискбаровата помпа е с черна пластмаса, високобаровата е с бяла

Според мен по-лошия вариант многоточков инжекцион с нискобарова помпа. При високи обороти помпата не успява да насмогне и сместа беднее.
В резултат колата не само, че не върви, ами има и сериозна опасност от детонации и скапване на двигателя

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 25 дек 2018 15:40

Барон Мюнхаузен написа:Още не мога да се начудя,но факт - помпата е за пълна инжекция.

Това е много странно. 2Е не е пълна инжекция, а full group - дюзите работят в паралел, от там и "прекрасния" разход на мотора.
Ето едно видео как работи бар регулатора, с и без вакуум към него. Високата стойност е без вакуум.
Не, че ще ти помогне, но наляганията са башкъ злокобни. :screwy Дали регулатора ти смогва да "озапти" такава помпа. :screwy

Потребителски аватар
Барон Мюнхаузен

Мнениеот Барон Мюнхаузен » Вто 25 дек 2018 15:51

Щом маркучите протекоха,значи нищо не смогва да озапти помпата. Затова и ECU-то като си направи система за регулация на TPS-a и после на газ не държи обороти. Тая помпа спокойно може да прецака цялата система на двигателя,затова незабавно трябва да се смени.А бар регулатора спира толкова,колкото може,другото го пропуска.Затова при работа на бензин,и после гасене на мотора моното вътре се пълни с бензин без да работи колата заради налягането от помпата. И на другия ден колата е удавена.Тая помпа не е за тази кола просто.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 25 дек 2018 20:40

За 1.4 АВД налягането не беше ли 2.5-3.0 бара. Аз имам книга за Голф3 и там пише така. Пише че регулатора е на 1.2 май :screwy

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”