Има ли такова чудо,като поставяне на климатик на автомобил

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 27 фев 2007 9:08

aaharshev , аз на мястото на жабката имам въздушна възглавница, дали отдолу ми е изпарителя -не смея да ровя, да видя кво има под кората?

Потребителски аватар
aaharshev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Pleven 1.8Mi, motorABS,92g.combi-Пасата продаден, фен на Пежо
Контакти:

Мнениеот aaharshev » Чет 01 мар 2007 20:20

Ами не знам какво имаш там, ако имаш клима, значи със сигурност изпарителя ти е там...той се намира в един пластмасов ръкав който минава под таблото отлявата страна ,там стои и моторчето на парното. В моделите без клима, този ръкав е празен - тунел за въздух.
Когато поставих този ръкавм на моя Пасат се наложи да скъся задната част на жабката че опираше....Явно на тези модели с клима е по плитка...ама се справих с триона и малко пластмаса след това

Колкото до поста -сорри наистина грешката е моя и не погледнах за което се извинявам :oops: А другото е верно-оставам си фен и на Пасатора независимо че сега съм с френска чикия.....Ама кво да се прави ....Споделих си опита, защото със сигурност има много Пасати и много части по моргите - та никога не е късно човек да си монтира клима, пък и глезотията след това че сам си го сложил е по-голяма ....

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 01 мар 2007 21:47

А кой ми каза,че трябвало да се реже предницата да се слага от Пас.с клима и т.н. Има ли нещо верно.А иначе за отказването,отказах се :)

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 01 мар 2007 22:50

faf4o написа:А кой ми каза,че трябвало да се реже предницата да се слага от Пас.с клима и т.н. Има ли нещо верно.А иначе за отказването,отказах се :)

абсолютни глупостти :idea:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 01 мар 2007 23:20

Мислиш ли?

Потребителски аватар
aaharshev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Pleven 1.8Mi, motorABS,92g.combi-Пасата продаден, фен на Пежо
Контакти:

Мнениеот aaharshev » Съб 03 мар 2007 19:34

Подкрепям на 10000% колегата , това са пълни глупости и са за да ти вземат парите .....По колата си има всички технологични отвори за маркучи и т.н. нали се сещаш че в завода на VW няма как да знаят кое точно купе ще е с клима, че да му сложат такава предница....Всички отвори си стоят там и са затворени с гумени тапи и такива подобни , под жабката махни стелките или погледни от страната на двигателя и ще видиш за какво ти говоря....не ги слушай такива набедени майстори, от тях се взех в ръце и с малко литература и помощ от приятел за два дни си поставих климата без никакви проблеми и даже и сега 2 год от както е продаден климатика си работи без проблем .....знам го защото я продадох на приятел.

Ако наистина си решил да си сложиш , не се отказвай ......просто си намери климатик и питай няма проблем ще ти помогна ......така помогнах на едно момче от Червен бряг, обади ми се , дойде до Плевен и го заведох до една морга в която се продаваше климатик -комплект за 350 лв. Човека си го купи, монтира го и нямаше проблем ....
И да знаете, че не е задължително да се поставя радиатор с две перки .......В това се убедих като видях монтиран в Италия климатик на Пасатор и си беше с нормалния радиатор какъвто си беше моят....Има си малки тънкости, ама да не пълня форума с много думи , ако наистина някой се интересува и има желание да пише - aaharshev@mail.bg

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 04 мар 2007 0:37

Колега aaharshev яяя малко инфо моля,че ме заинтригува...Мейлчето е faf4o@abv.bg А каква е литературата колега,че обърнах нета да търся книга за пасата,че не ми се дават 30 лева ама нещо не открих.Аз ли не знам къде да търся :gruebel

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 04 мар 2007 1:07

faf4o, не си казал - ще те затрупам с информация :
1 книга (.pdf, 87 MB), на руски
2 книга - пак .pdf, 6 MB, на английски
3 книга - отново .pdf, и пак 6 MB, също на английски
4 интересни неща (доста са !) за Б3
Още ако те интересува нещо - казвай !
Успех !

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 05 мар 2007 22:40

gr_kanev написа:faf4o, не си казал - ще те затрупам с информация :
1 книга (.pdf, 87 MB), на руски
2 книга - пак .pdf, 6 MB, на английски
3 книга - отново .pdf, и пак 6 MB, също на английски
4 интересни неща (доста са !) за Б3
Още ако те интересува нещо - казвай !
Успех !

Ся ако изкараш и нещо на нашенски цена няма да имаш :)Като гледам колко книги има си мисля човека дали може да мине и без майстори.Като гледах как ми сменяха амостисъорите ми то егати елементарното ,ама като не си го правил...Ся ако ми се наложи едва ли ще хходя на майстор.Само ми трябват скоби за пружините.Малко се отплеснах от темата ама...Да ме прщават клубните майстори :)

Върни се в “Passat”