Майстора огледа там отвсякъде попипна тук там и извади един уред (аз не знаех какво е в първия момент, но после попрочетох и затова ми е инетересно да споделя пред вас какви са резултатите) и сипа синя течност в едни колби и почна да засмуква въздух от казанчето.
Уреда представлява ето това
https://servo.bg/produkt/tester-za-izgo ... a-sistema/

И теста е точно както на снимките.
Ето и едно видео, което намерих да се види как се тества. Колата работи на празен ход. От горе с вакум се засмуква въздух от казанчето и ако има изгорели газове (мотора вкарва газове от цилиндрите в охл. течност) синята течност става жълта.
https://www.youtube.com/watch?v=G8tgfvepy7w
При нас стана по малко по друг начин, затова обяснявам - Накараха да подадем газ на колата да е в обороти 2-3000об/мин. и да задържи там докато майстора изсмукваше въздух от казанчето. Теста продължи около 15-20сек. Течността от колбичката си остана синя. Горната половина видимо на мен ми се стори, че леееко избеля и стана леко светло синя, но в никакъв случай не придоби жълт цвят! Още повече на снимката по-горе направо и 2те стават жълти.
Аз не съм ползвал такъв уред до сега и не знам какви са му показанита. Мен ме съмнява, че понеже захапах леко майстора да не ми изкарва проблеми по колата дето ги няма и да се прави на интересен пред неговия човек за да сваля от цената, да се е направил на луд и само ми каза „пич гарнитурата и почнала да издухва, може и проблем с главата, трябва да се види, зависи какво е може да е скъп ремонта“.
Аз проблеми не съм имал и им го казах на тях. Колата не губи течност, не губи масло и всичко е в норма. Въпрос към специалистите и тези с опит: - Трябва ли да се притеснявам наистина за гарнитура или просто това, че течността точно с тоя метод на ръчкане на колата в обороти и за това време от около 20сек леко избледня, не е такъв проблем?
Не искам да продавам на някой кола с проблем и ако наистина има бих го оправил или просто ще кажа на някой като дойде да я гледа, че съм направил еди какъв си тест и е показало еди какво си. Обичам да съм честен и мразя да ме лъжат или подвеждат!