Ще мина направо на темата. От заглавието не става съвсем ясно, но аз съм с ТЕЛК - 80%.
Трябва ми лек автомобил, но се оказва, че не било толкова просто.
С няколко думи ситуацията е направо абсурдна. Дори книжка нямам и няма и да имам, ако първо не си купя лек автомобил
и не го преустроя в съответствие с моите потребности. Проблемът е следният. След 11 операции в крайна сметка ми
обездвижиха лява тазобедрена и глезенна става. Окончателно е, а поправката е скъпа

мога да имам шофорска книжка, но само ако си купя кола и я преустроя/модифицирам (както там се казва) за моите нужди.
При това положение не мога да запиша курс защото ..... ами не мога да вляза в колата от страната на шофьора поради
тройната алтродеза - обездвижването на лявата тазобедрена става, а ходилото се движи само на горе, на долу няма ход!
Информация от горните редове е много важна. Не ми се споделяше, но като че ли нямах голям избор.
Сега към основния въпрос - какъв автомобил да си купя, така че с минимални преустройства да мога да запиша шофьорския и
въобще да си реша една камара грижи.
Изискванията са следните:
- автоматична скоростна кутия
- плъзгаща врата, ако няма такива модели вратата трябва да е такава, че след монтиране на LSD механизъм долната част на вратата да се вдига максимално високо, за да не ми пречи долния ръб при качване и слизане
- трябва височина при педалите за място за ходилото, поради тройните алтродези ходилото стои право (няма дясно-ляво-долу, не)
- автомобилът трябва да е подходящ както за градско така и извънградско шофиране (за дълги пътувания); не мисля, че ме устройва 100% градски автомобил.
- разбира се с подръжка която максимално да щади бюджета
- бюджета за закупуването ме срам да го кажа, но ще трябва до 2000-5000 лв.; въпреки че най-лесно ще се справя с до 2500, но дали има такива коли

Ами дано повече потребители имат търпението да го изчетат. Предварително благодаря на всеки който се отзове с конкретен съвет.