Как така казваш на навито да чете картата от SD card?ГригорМихалков написа:За 510 е евтината версия на карти по 30 лв и ги има дори в олх. Ако имаш инталирана западна Европа си взимаш източна някоя по нова карта и не я инсталираш, а караш навито да я чете през картата.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
- VasilStoichkov
- Автомобил: Passat B7 Variant 4motion 177hp
- Двигател: CFGC
Re: RE: Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
То те пита дали да инсталира или само да чете всеки път като сложиш sd с карта. Иначе навито поддържа само 1 инсталирана карта.
- bobi_robi
- Автомобил: Passat Б8
- Двигател: DFHA 2021
- Контакти:
Аз съм с автоматични би-ксенонови, но ръчно настройване не знам да има, поне няма бутон. Евентуално през VAG, виждам че има модул при мен, Xenon range.VasilStoichkov написа:Някой който е с автоматични светлини може ли да ми каже дали има начин за ръчна регулация на височината, често забелязвам, че хората каращи пред мене на блиска дистанция ги дразни.
- VasilStoichkov
Re: RE: Re: RE: Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
И аз съм с би-ксенон, копче няма наистина. А дали в моторния отсег има нещо?bobi_robi написа:Аз съм с автоматични би-ксенонови, но ръчно настройване не знам да има, поне няма бутон. Евентуално през VAG, виждам че има модул при мен, Xenon range.VasilStoichkov написа:Някой който е с автоматични светлини може ли да ми каже дали има начин за ръчна регулация на височината, често забелязвам, че хората каращи пред мене на блиска дистанция ги дразни.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Аз кола със заводски ксенон не съм виждал да има регулиране от вътре.
Ксенона си хваща нивото от кантара/кантарите.
Ксенона си хваща нивото от кантара/кантарите.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Копче няма, регулирането на нивото е автоматично.
Но се настройват:
Но се настройват:
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Никой не е казал,че не се настройват.
Гласиш ги,и после те сами си гонят височина.
Гласиш ги,и после те сами си гонят височина.
- VasilStoichkov
hooligan_sk написа:Копче няма, регулирането на нивото е автоматично.
Но се настройват:
Много ти благодаря, точно това ми беше питането и това ми трябваше като инфо.
Евалата.
Преди малко се заигравах с адаптиране на ксеноновите фарове, които съм подготвил и пак ме човъркна нещо да видя защо не мога да пусна Indicator celebration , таблото ли ми е кофти парт номер или ваг ком-а който така и да светна за европейския пасат не става ? Някой правил ли го е на табло при което след като влезеш в Instruments-adaptation-indicator celebration светва червено и е със заключено меню за нова стойност ?
- bobi_robi
- Контакти:
Някои табла не ги поддържа, моето е едно от тях.
Като се опитам да го пусна бие грешка.
Ако има начин, ще го пробвам и аз..
Като се опитам да го пусна бие грешка.
Ако има начин, ще го пробвам и аз..
понеже с колегата pink си говорим за лед светлини на лични , реших директно да си копирам отговора и тук, че преди се похвалих, че всичко е лед но след година ползване ситуацията се попромени :)
Върнах нормалните крушки, това което ме дразнеше е теста който се прави при всяко подаване на контакт, отпред понеже всичко ми беше лед, къси, габарити, дневни и халогени и при подаване на контакт ставаше като дискотека с няколкократни примигвания на всяка крушка. Зимата от ниските температури падаше явно съпротивлението и ми изписваше след теста че има изгорели куп крушки, за да убедиш компа че не са трябва да ги включиш и той се съгласява че са ок. Но това меко казано безмислено палене на всички крушки ме дразнеше безумно. След това се оказа, че тези за мъгла които са корнъринг лайт не отчитат грешка но само когато светят продължително, при гасенето, вентилатора изхабява кондензатора в залъгалките и пада напрежението, при което компа почва да те уведомява на почти всеки завой, че някоя крушка е изгоряла, пак следва процедурата с палене на халогени да си изгаси предупреждението и да се убеди , че са ок. В жегите пък явно спойките почнаха да се предават, защото почна едно премигване на определени групи светодиоди след това последва индикация за изгорели дневни светлини, смених ги и след 2 дни се предаде единия габарит. Към момента всички крушки без тези на късите светлини са нормални с нажежаема жичка. Тези на късите си светят добре, не са се предали още но аз толкова и карам на фарове... Скоро махам изцяло фаровете, че съм почти на финала с подготовката наксенонови фарове с лупи и дневни светлини. Та сагата с лед крушките при мен е такава. Оставих си оригинални плафони на номера с ЛЕД и интериорни Osram w5w
Върнах нормалните крушки, това което ме дразнеше е теста който се прави при всяко подаване на контакт, отпред понеже всичко ми беше лед, къси, габарити, дневни и халогени и при подаване на контакт ставаше като дискотека с няколкократни примигвания на всяка крушка. Зимата от ниските температури падаше явно съпротивлението и ми изписваше след теста че има изгорели куп крушки, за да убедиш компа че не са трябва да ги включиш и той се съгласява че са ок. Но това меко казано безмислено палене на всички крушки ме дразнеше безумно. След това се оказа, че тези за мъгла които са корнъринг лайт не отчитат грешка но само когато светят продължително, при гасенето, вентилатора изхабява кондензатора в залъгалките и пада напрежението, при което компа почва да те уведомява на почти всеки завой, че някоя крушка е изгоряла, пак следва процедурата с палене на халогени да си изгаси предупреждението и да се убеди , че са ок. В жегите пък явно спойките почнаха да се предават, защото почна едно премигване на определени групи светодиоди след това последва индикация за изгорели дневни светлини, смених ги и след 2 дни се предаде единия габарит. Към момента всички крушки без тези на късите светлини са нормални с нажежаема жичка. Тези на късите си светят добре, не са се предали още но аз толкова и карам на фарове... Скоро махам изцяло фаровете, че съм почти на финала с подготовката наксенонови фарове с лупи и дневни светлини. Та сагата с лед крушките при мен е такава. Оставих си оригинални плафони на номера с ЛЕД и интериорни Osram w5w
След двугодишен опит с LED осветление, съм на същото положение като колегата DoH_KuXoT. LED крушки имам само на фаровете. (впрочем и на фаровете за мъгла, но само докато не ми направят и най-малкия проблем - после и тях ще върна към оригиналните).
- bobi_robi
- Контакти:
Относно ЛЕД-те, имам на номера, в краката и на страничните огледала. [emoji16] И вътрешното беше с лед, но беше като дискотека от дефектирали ледчета, та ги смених с Осрамски и аз. Верно дадох 20на лв за всичките, но си свети бяло и най-важното не премигват.
Колега bobi_robi,
може ли да кажеш какви точно OSRAM си сложил вътре и от къде ги взе?
може ли да кажеш какви точно OSRAM си сложил вътре и от къде ги взе?